Perşembe , Mart 28 2024

FETOB Üye Otellerini Uyarıyor!

İstanbul seçimleri dolayısıyla Fethiye’ye gelemeyecek turistlere cezai şart uygulanmasın.

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, 23 Haziran’da tekrar edilecek olan İstanbul seçimlerinin turizm sektörüne etkisini değerlendirdi. Oluşabilecek iptallere karşı üye otellerine öneride bulunduklarını söyleyen Uysal, cezai şart uygulanmamasını, erken rezervasyonlar için ise başka bir tarihe kaydırmanın söz konusu olması gerektiğini söyledi.

Dün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan İstanbul seçimlerinin tekrarı haberi, turizm sektörünü hareketlendirdi. 23 Haziran’da yapılması ön görülen seçimler, önceden alınmış tatillere denk geldi. Bu noktada açıklamada bulunan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, üye otellerini bu konuda öneride bulunduklarını belirtti.

“TATİLLERİ İLERİ TARİHE ALMALAR SÖZ KONUSU OLABİLİR”

Oluşabilecek iptallere karşı cezai şartların uygulanmaması gerektiğini düşündüklerinin altını çizen Uysal, erken rezervasyon ile önceden alınan tatillerin ise başka bir tarihe kaydırılması gerektiğini söyledi. Bu noktada otellere büyük iş düştüğünün söyleyen, belirlenen yeni seçim tarihinden sonra tüm turizm bölgelerinde olduğu gibi Fethiye’de de değişiklik taleplerinin olacağına inandıklarını da aktaran Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, “23 haziran’a denk gelen rezervasyonlarda misafirlerden giriş tarihinin bir gün sonraya kaydırılması ya da tamamen farklı tarih talepleri olabileceğini ön görüyoruz. Bu tür durumlarda otelcilerimize, mevcut rezervasyonlardaki erken rezervasyon indirimlerini korumalarını ve herhangi bir cezai şart uygulamamalarını öneriyoruz. Bu bakımdan İstanbul’lu misafirlerin hak kaybına uğramamaları gerektiğini düşünüyoruz. Yine bu noktada; İstanbul’da oy kullanıp, tatillerini Fethiye’de geçirmek isteyen misafirlerimize; iptal yerine tarih değişikliğine gitmelerini tavsiye ediyoruz.  Üyelerimizle bire bir görüşmelerimizde de misafirlerimize yardımcı olma noktasında yapıcı yaklaşımları  gözlemliyoruz. Dolayısıyla seçim yenilenmesinin iç pazarda oteller açısından kaybının minimum olacağını  düşünüyor ve Fethiye Otelciler Birliği olarak bu yönde çaba harcıyoruz.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …