Cuma , Nisan 19 2024

FETHİYE’YE BÜYÜK KÜTÜPHANE KURULACAK

Fethiye’nin en büyük eksikliklerinden birisinin kütüphanenin yetersizliği olduğunu belirten Milli Kütüphaneler Genel Müdürlüğü Personel ve Mali İşler Daire Başkanı Ahmet Özekmekçi, uygun yer bulunması halinde Fethiye’ye Millet Kütüphanesi ve bahçesi yapma sözü verdi.

Fethiye’deki kamu ve STK’ların önerisiyle en kısa zamanda en uygun yeri göstermeleri halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Fethiye’ye yakışır bir Millet Kütüphanesi ve Bahçesi yapılacağını belirtti.

 

“Fethiye bizim için çok önemli, çünkü oraya dünyanın her yerinden insanlar, bilim adamları ve akademisyenler geliyor.” diyen Özekmekçi, “Şu an bizim orada hizmet veren kütüphanemiz bize göre küçük ve yetersiz. Bizim aklımızda olan, çok kapsamlı ve dünya çapında önemli bir kütüphane yapmaktır.” dedi.

Arkadaşım Kitap Derneği (ARKİD) Başkanı Tandoğan Sönmez Ankara’da Milli Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerde, Fethiye’ye çok büyük bir kütüphane kurulması için söz aldı.

Fethiye’ye dünya çapında kütüphane kurulacak. Arkadaşım Kitap Derneği (ARKİD) Başkanı Tandoğan Sönmez Ankara’da yaptığı ikili görüşmeleri ve müjdeli haberi Batı Akdeniz Gazetesi ile paylaştı.

Arkadaşım Kitap Derneği (ARKİD) başkanı Tandoğan Sönmez Ankara’da Milli Kütüphaneler Genel Müdürlüğü Personel ve Mali İşler Daire Başkanı Ahmet Özekmekçi ile bir araya geldi.

ÖZEKMEKÇİ: FETHİYE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Fethiye’ye yapılanması plânlanan yeni kütüphane hakkında Tandoğan Sönmez’den bölge hakkında bilgi alan Özekmekçi, “Fethiye bizim için çok önemli, çünkü oraya dünyanın her yerinden insanlar bilim adamları ve akademisyenler geliyor. Şu an bizim orada hizmet veren kütüphanemiz bize göre küçük ve yetersiz. Bizim aklımızda olan, çok kapsamlı ve dünya çapında önemli bir kütüphane yapmaktır. Fethiye ye Ankara’dan bir iki arkadaşı da görevlendirdik. Ama bizim sizin desteğinize çok ihtiyacımız var. Siz orada kamuoyu çalışmasını yapın. Bize en uygun devlet binası neresi ise bize bilgi veriniz. Biz de sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a arz ederiz.” dedi.

HEP BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ

Arkadaşım Kitap Derneği (ARKİD) Başkanı Tandoğan Sönmez “Şimdi iş bizimle birlikte Fethiye kaymakamı, belediye başkanı ve siyasi parti temsilcileri ile STK’lara düşmekte. Hep birlikte bir şeyler yapalım istiyoruz. Böyle bir proje Fethiye için pırlanta gerdanlık olacaktır. Bundan sonrası Fethiyelilerin yapacağı çalışmaya bağlı. Biz Fethiyeliler olarak bu kütüphaneyi buraya yaptırabiliriz. Bunun için hep birlikte hareket etmeliyiz.” diye konuştu.

ARKİD Başkanı Tandoğan Sönmez; “Geçen hafta Ankara’ya dernek çalışmalarımızla ilgili olarak Milli Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ile görüştük. Konu Fethiye Kütüphanesi’ne geldi ve yerinin çok küçük olduğunu söylediklerinde, ‘Destek olursanız, çok daha büyüğünü kurabiliriz’ dedim. Onlar da ‘siz eğer Fethiye halkı olarak isterseniz, biz bu kütüphaneyi kurarız’ dediler. Uygun kamu arazisi bulunması halinde “orayı Cumhurbaşkanı’ndan isteriz ve alırız” dediler.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

FETHİYE BU FIRSATI TEPMEMELİ

“Şimdi yapmamız gereken Fethiyeliler olarak konuyu gündeme getirmek ve kamuoyu oluşturmak. Bunu yaparsak, Fethiye’ye çok büyük bir eser kazandırmış oluruz.” Diyen Sönmez, “Fethiye’yi seven ve değer veren herkesin bu esere sahip çıkmasını ve bizimle iletişime geçmesini istiyoruz.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …