Salı , Nisan 23 2024

Fethiye’de Kayabaş, Seydikemer’de Otgöz

Ak Parti 31 Mart Yerel Seçimi öncesinde Muğla il genelinde büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. Ak Parti’nin Muğla’da ki başkan adayları Cumartesi gecesinden belli oldu. Pazar günü yapılacak olan aday tanıtımından önce basına sızan listede Muğla Büyükşehir; Dr. Mehmet Nil Hıdır, Fethiye: Muhittin Kayabaş ve Seydikemer: Yakup Otgöz oldu. Fethiye için 27 Dönem milletvekili adayı Muhuttin Kayabaş olarak açıklandı. Fethiye siyaseti azda olsa şekillendi. Şimdi sıra CHP ve İyi Partinin adaylarının açıklanması bekleniyor. Bu süreç içinde önümüzdeki hafta sonu yani 26 Ocak olarak biliniyor. İttifakta anlaşılırsa CHP Aday çıkartmayacak, İYİ Partiden Mevcut Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın olması bekleniyor. Siyasette 24 saat çok uzun bir süreç olduğunu bu seçim öncesi daha iyi gördük.

Ak Parti 31 Mart Yerel Seçimi öncesinde Muğla il genelinde büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen  aday tanıtım toplantısında belirlenen belediye başkanlarında beklenenler dışında sürprizler yok. Beklentilerin dışında açıklanan adaylar oldu. Tabi bu süreç önemliydi ama bundan sonraki süreç daha da önemli. Burada bir başarı kazanılmış değil.Çünkü önemli olan adaylar arasından birinci çıkmak değildir. Halkın oyunu alarak birinci çıkmaktır. Yani aday olunan belediye başkanı olmadıktan sonra bu yaşanan sevinç yaşanmadıktan sonra, alınan sonucun bir önemi olmaz. Ama bazıları için başarısızlıkta bir başarı olarak görenler hariç tabiî ki. 70 gün sonra hangi partinin başarılı olduğunu daha açık olarak göreceğiz.Hangi partinin adayı halka yakın hissettirirse,projelerini ve yatırımı getirebileceğini net olarak ortaya sunabilirse  bence o aday belediye başkanı olacak.

Buna göre; Ak Parti’nin 31 Mart Yerel seçimlerinde belediye başkan adayları şöyle oluştu: Muğla Büyükşehir; Dr. Mehmet Nil Hıdır, Menteşe: Av. Gültekin Akça, Yatağan: Mustafa Toksöz, Kavaklıdere: Mehmet Demir, Milas: Barış Saylak, Bodrum: Dr. Tahir Ateş, Ula: İsmail Akkaya, Marmaris: Serkan Yazıcı, Datça: Dr. Feyzullah Gülada (İttifak), Köyceğiz: Kamil Ceylan, Ortaca: Av. Recep Güneş (İttifak), Dalaman: Muhammet Karakuş, Fethiye: Muhittin Kayabaş ve Seydikemer: Yakup Otgöz.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …