Cumartesi , Nisan 20 2024

Fethiye’de İcrada 37 Bin 908 Dosya Birikti

 

Fethiye İcra İflas Müdürlüğü geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yılda harıl harıl icralık dosyaları eritmeye çalışıyor. Adalet Bakanlığı pilot bölgeler arasına aldığı Fethiye’yi tek bir müdürlük altında topladı. 3 ayrı İcra Müdürlüğünü tek birimde toplayan, Bakanlık vatandaşların ve avukatların işlemlerini iyice kolaylaştırdı.

Yapılan bu birleştirmenin ardından Fethiye’de icralık 38 bine yakın dosyanın bulunduğu öğrenildi. İcralık dosyaların başında kredi kartı borçlarının yanı sıra bankalardan çekilen ev, otomobil ve zirai ilaç ve gübre borçlarının yer aldığı da öğrenildi. Fethiye İcra Ceza / İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi Tamer Şahin’den edinilen bilgilere göre Fethiye’de İcralık olan 38 bin dosya sonuçlandırılmaya çalışılıyor.

Fethiye’de 3 ayrı İcra İflas Müdürlüğü tek bir müdürlük altında toplandı. Fethiye İcra İflas Müdürlüğü Adalet Bakanlığı tarafından pilot il ve ilçeler arasına alınıp, tek bir müdürlük haline getirilirken vatandaşlara ve avukatlara UYAP’tan rahatlıkla dosyaların içeriğini görebilme fırsatı sundu. Tüm derdest dosyalar UYAP’a taranıp özellikle avukatların istedikleri yerden bilgisayar aracılığıyla ulaşabilmeleri sağlandı. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinden yaklaşık 40 bin dosyanın tarama işlemlerinin tamamlanmasının ardından tüm dosyalar bilgisayar ortamına alındı. Buna göre Fethiye’de İcra İflas Müdürlüğüne 2018 yılı için 38 bine yakın dosya aktarılmış oldu. Nüfusu 151 bin olan Fethiye ile 61 bin olan Seydikemer ilçelerinin yaklaşık 6 da 1’i icralık durumda bulunuyor. 2015 yılından 2016 yılına 31 bin dosyanın devrettiği Fethiye İcra Müdürlüğünde, 2016 yılından 2017 yılına da 25 bini aşkın İcra dosyası aktarılmıştı. 2018 yılında Fethiye İcra İflas Müdürlüğü 38 bini aşkın dosyayı sonuçlandırmak için çaba sarf edecek. Fethiye’de ki icralık dosyaların başında kredi kartı borçları dikkat çekiyor. Ayrıca bankalardan kullanılan, ev, otomobil, zirai ilaç, gübre kredi borçları da en çok dikkat çeken borçlar arasında yer alıyor. İnternet ve telefon konuşma ücretleri, mağazalardan kredi kartıyla yapılan alışverişler, çocuk teslim ve nafaka borçları, kira bedelleri borçları ile kiracıları tahliye borçları da dikkat çeken icra dosyaları içerisinde yer alıyor.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …