Perşembe , Nisan 25 2024

FETHİYE’DE EĞİTİMİN YÜKSELEN DEĞERİ BİLGİ FEN KAMPÜS SADE BİR TÖRENLE AÇILDI

Fethiye’de son yıllarda çok başarılı sonuçlar alan ve pek çok öğrencinin istediği okulları kazanmasında etkili olan, eğitimin yükselen değeri Bilgi Fen Kampüs, Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii’nde düzenlenen sade bir törenle açıldı.  10 dönümlük alanda öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif başarılarını da yükseltmek amacı ile bu yıldan itibaren hizmet vermeye başlayan Bilgi Fen Kampüs’te buz pisti, mini golf sahası, açık hava derslikleri, organik tarım alanları, hayvanat bahçesi, halı saha ile okçuluk alanı da bulunuyor. Açılış töreninde konuşan Özdemir Akademi Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Sönmez; ”Şirketimizin 30. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız şu günlerde 4. şirketimi açmaktan gurur duyuyorum. Yine ticareti tercih etsem ortaklığı tercih ederim” ifadelerini kullandı.
Fethiye’de eğitimin yükselen değeri Bilgi Fen Okulları Kampüsü’nün Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii’ndeki yeni yerinin açılış törenine Manisa- Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Ak Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, Özdemir Akademi eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Sönmez, belediye meclis üyeleri Turan Kovancı, Turgay Öztürk, Bilgi Fen Okulları ve Özdemir Akademi’nin kurucusu Şerif Özdemir, Bilgi Fen Kampüs Müdürü İsa Arıkan, bazı okul müdürleri, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Bilgi Fen Kampüsü’nün tanıtımının da yapıldığı açılış töreninde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız söylendi.
Törende konuşan Özdemir Akademi Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Sönmez; çiftçi bir ailenin çocuğu olarak 2 ağabeyinin okuyamamasının ardından kendisinin lise mezunu olarak hayata atıldığını, çocuklarına iyi bir eğitim aldırabilmek için köyden şehre gittiğini, bugün şirketinin 30. kuruluş yıl dönümünü kutladığı günlerde 4. şirketini eğitim adına açmaktan gurur duyduğunu söyledi. Sönmez; ”Bugün yine ticareti tercih etsem yanıma ortak alırım. Yani ortaklığı tercih ederim. Ticarette dostluklar ile ve ortaklar ile büyüyerek bir yere gelebileceğimize inanıyorum. Bu eğitim kurumumuzun da Fethiye’ye ve Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Ak Partili Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın da ”Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı bu vatana hayırlı evlatlar yetiştirecek bir eğitim kurumu olmasını diliyorum. Kampüsün fiziki donanımına baktığımızda burada ferah ve oldukça güzel bir görünüm var. Ülkemize vatanını ve bayrağını seven başarılı öğrenciler yetiştireceğine inanıyorum” dedi.
Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ise ”Son 15 yılda eğitimin kıymeti tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da yükselmiştir. Çocukluğumda okula yaya olarak 2,5 kilometre gider; 2,5 kilometre gelirdik. Bugün servisler ile öğrenciler taşınabilmektedir. Çocuklarımızın eğitimine devletimiz özel önem vermektedir. 2 öğrenci velisi olarak da katıldığım bu törende çok kaliteli sosyal ve eğitim alanları yapıldığını görmekteyiz. Fethiye’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Bu arada Okul Müdürü ve öğretmenler de alkışlar arasında sahneye alınıp bir bir tanıtıldı.
Konuşmaların ardından Manisa- Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Ak Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, Özdemir Akademi Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Sönmez, belediye meclis üyeleri Turan Kovancı, Bilgi Fen Okulları ve Özdemir Akademi’nin kurucusu Şerif Özdemir alkışlar arasında kurdeleyi kesip Bilgi Fen Kampüsü’nün açılışını gerçekleştirdiler.
Özdemir Akademi Eğitim Kurumları kurucusu Şerif Özdemir kampüs hakkında açıklamalarda bulunarak; ” 10 dönümlük alan üzerinde öğrencilerimizi akademik başarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif başarıyı da yakalatacağız. Kampüste Fethiye’de ilk defa olan buz pisti, mini golf sahası, açık hava dersliği, organik tarım alanları, hayvanat bahçesi, okçuluk alanı, halı saha gibi alanlar mevcuttur.Öğrencilerimizin bu kampüste en iyi şekilde eğitim ve öğretim görmeleri için tecrübeli ve kaliteli öğretmenlerimiz ile yeni eğitim-öğretim dönemine giriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …