Cuma , Nisan 19 2024

Fethiye’de Deniz Dibi Temizliği Yapıldı

 Fethiye’de Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ile Deniz Ticaret Odası tarafından “Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi” projesi kapsamında körfezde deniz dibi temizliği yapıldı.
5 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ile Deniz Ticaret Odası ve bazı özel kurumlar tarafından oluşturulan “Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi” projesi kapsamında deniz dibi temizliği yapıldı.
Fethiye Kordon Boyu’nda gerçekleştirilen deniz dibi temizliği etkinliğinde, deniz dibinde yaklaşık yarım saat dalış yapan dalgıçlar tekne merdiveni, otomobil lastiği, balık ağı, plastik ve demir boru, cam, teneke, boş içecek kutuları, şemsiye gibi çok sayıda atık çıkarıldı.
Deniz dibi temizliği esnasında kısa sürede çıkan atıklara değinen Fethiye Deniz Ticaret Odası Şube Müdürü Bülent Telli, “Kısa süreli temizlikte doğal ortamın ne kadar çabuk kirlendiğini hep beraber gördük. Doğayı temizlemekten çok, doğayı korumanın önemine özen göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.
Dalgıç Onur Ugan ise, deniz dibi temizliği faaliyetine her yıl destek vermeye çalıştıklarını, çıkarılan atıklardan suyun altında daha fazlası bulunduğunu söyledi. Ugan, “Bunları çıkarıyoruz ki insanlar bunları görsün. ‘Ya ben ne yapıyorum’ diye bir sorsun kendisine. Biz bu dünyayı çocuklarımıza bırakacağız. Böyle devam edersek ne balık yiyebileceğiz ne de bir deniz canlısı görebileceğiz. Tabiatı öldürüyoruz. Bu hafta bence herkes kendince bir karar alsın ve çevresine çöp atmasın. Tam aksine çevresindeki gördüğü çöpü alsın. Bu uygulamayı denizde karada, sahilde yaylada fark etmeksizin yapsınlar. Hepimiz göreceğiz ki o zaman daha temiz bir çevre de yaşama duygusunu yaşayacağız” dedi.
Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ise, farkındalığı artırmak için kısa bir alanda deniz dibi temizliği çalışması yapıldığını kaydetti. Deniz dibinin tamamen temizlenmesinin büyük bir ekipman ve zaman gerektiren bir faaliyet olduğunu ifade eden Arıkan, “5 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında “Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi” projesi kapsamında deniz dibi temizliği gerçekleştirdik. 3 kişiden oluşan dalgıç ekibimizle yaklaşık yarım saatlik zaman zarfında bir sürü atık çıkartıldı. Daha temiz ve daha güzel bir çevre için halkımızdan isteğim bu atıkları denize veya yeryüzüne atmasınlar” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …