Perşembe , Mart 28 2024

Fethiye ve Seydikemer’de Hizmetler Sürüyor

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlama misyonu ile kurulan Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye ve Seydikemer’de de faaliyetlerine devam ediyor.

Türk havacılık sektörünün sürdürülebilirliği ve sürekli gelişimini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya, “1925’te kurulan THK’nın en büyük amacı gençlerimize Türk Havacılığını benimsetmek, bununla ilgili tüm havacılık kurslarını vermek ve sonunda da ülkemizin ihtiyacı olan pilotajlara kadar giden yolda Türk Hava Kurumu önemli bir görev üstlenmiştir. Bu sebeple de biz Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanlığı olarak 2017 ve 2018 eğitim-öğretim yılında da Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Hava Kurumu 2007 yılından bu yana yapılmış olan protokol gereği okullarımızdaki öğretmenlerimizi eğitim merkezlerimizde model uçak rehber öğretmenliği haline getiriyoruz. Bu kursları aldıktan sonra öğretmenlerimiz okullarında model uçak malzemelerini tamamen şubemizden ücretsiz alarak okullarında model uçak kursları yapmaktadırlar. Eylül ayında başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılından şuana kadar okullarımızda yapılan kurslar sonucunda 182 öğrencimize model uçak kursu tamamlanmış vaziyette ve bu çocuklarımıza havacılığa ilk adımlarını gerçekleştirmek bulunmaktayız” dedi.

Fethiye ve Seydikemer’de daha çok bu işi yaygınlaştırmak ve okullarda model uçak rehber öğretmenlerini çoğaltmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenleri Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesine beklediğini ifade eden Özkaya, “Önümüzdeki yaz tatilinde Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Merkezinde açılacak olan kurslarımızda öğretmenlerimize model uçak rehber öğretmenliği kurusunu vererek, yetkilendirerek önümüzdeki yıl daha çok öğrenciye ulaşmak anlamında model uçak rehber öğretmenlerimizi arttırmak istiyoruz.

“Türk Hava Kurumu her yıl şubat ayında tüm Türkiye genelinde eğitim merkezlerinde sportif amaçlı havacılık kursları yani yamaç paraşütü, planör, yelken kanat, mikrolight, serbest paraşüt kurslarının tarih ve günleri belirlendi” diyen Özkaya, “Biz bu kurslara gitmek isteyen gençlerimize çağrıda bulunuyoruz: Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanlığına gelerek, online başvuru alarak istedikleri tüm havacılık kurslarından faydalanmak ve sosyal bir etkinlik olan ve ileride pilotluğa kadar uzanan yolculukta gençlerimizi bu kursları almak için şubemize beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Özkaya, “Türk Hava Kurumu uluslararası havacılık federasyonu FAİ’nin 1929’dan beri Türkiye’deki tek yetkili kurumu olup ve FAİ’nin yönetmenlik ve yönergeleri, Türk Hava Kurumu’nın yönetmenlik ve yönergeleri doğrultusunda bu kursları vermekte. Sertifika lisanslandırmayı Türk Hava Kurumu bu şekilde yapmaktadırlar. Biz önümüzdeki 23 Nisan’da ve 4 Mayıs’ta Babadağ’daki tüm pilotlarımız Türk Hava Kurumundan T2 ve ticari tandem lisansına sahip ve T2 Ticari Tandem lisansı olmayanlar Babadağ’dan uçuş yapamayacaklar. Türk Hava Kurumu olarak 2011 yılından 2015 yılına kadar ciddi bir şekilde uçuş kontrollerini, denetlemelerini harfiyen yerine getirmiş bulunmaktayız. İnşallah bu sene Sayın Kaymakamımızın da girişimleriyle Türk Hava Kurumu olarak bizde teknik yönden büyük destek vererek uçuş kontrol heyetlerini bu sene kuracağız. Ve 23 Nisan-4 Mayıs arasında da yılda 2 defa yaptığımız tandem kursumuz vardır. Bu kursumuza da online olarak kursiyerlerimiz başvuru yapmaktadırlar.

2020 Dünya Hava Oyunlarının bizim için son iki yılı büyük hazırlıklar yapılmaktadır. FAİ Heyeti 5 il ve 1 ilçede bu yarışmalar yapılacak. Bizim için 3 yarışmanın burada yapılacak olması bize onur ve gurur veriyor. Bunun içinde büyük bir çalışma içerisindeyiz. 28 Haziran’da 35 kişilik bir FAİ heyeti tekrar incelemelerde bulunmak için Fethiye’de olacak. Ve 2019’da test yarışmaları ve 2020’de de resmi bir şampiyona ve Dünya Hava Oyunları Olimpiyatları bizi bekliyor” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …