Perşembe , Nisan 25 2024

Fethiye ve Çevresine Dev Enerji Yatırımı

Fethiye’nin tanınmış iş adamlarından Yunus Önder’in misafiri olarak bulunan Orta Doğu’nun en büyük şirketi olma özelliğini elinde bulunduran ayrıca Forbes Dünya Zenginler listesinde ilk ellide yer alan Al Muhaidib Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Sulaiman Al Muhaidib ve yönetim kurulu üyeleri Fethiye’yi ve çevresini gezdiler. Al Muhaidib Şirketine ait özel bir jet ile Dalaman Havaalanına inen heyet Yunus Önder’in rehberliğinde bölgede yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili bir inceleme gezisi yaptı.

Al Muhaidib Şirketi’ni temsilen Yunus Önder yaptığı açıklamada Al Muhaidib Şirketi ulusal bazda önemli bir holdingdir. Dünyada enerji üreten önemli firmalar arasında en baştadır. Holding bünyesinde yüzü aşkın şirket faaliyet göstermektedir.

Gene holding bünyesinde bulunan enerji şirketlerinin toplam yıllık kırk bin megawatt elektrik üretimi vardır. Ayrıca Al Muhaidib Holding bünyesinde faaliyet gösteren Acwa Powers Türkiye’de de çok büyük yatırımlara imza atmıştır. Halen Kırıkkale’de faaliyet gösteren yaklaşık yıllık bin megawatt üretim kapasitesi olan doğal gaz dönüşüm elektrik santralinin de sahibidir” dedi.

Fethiye ve çevresinde ise dünyada daha çok yeni olan çevreye duyarlı yenilenebilir enerji kaynakları üzerine yaklaşık iki yıldır bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Yunus Önder bölgemizin bu üretime çok elverişli olduğunu dile getirerek bu çalışmaları Al Muhaidib Holding’e sunduğunu ve uzun süren çalışmalar neticesinde holdingin yaklaşık beş yüz milyon doları bulan bu yatırımı yapma kararı aldıklarını bunun neticesinde de şuan yatırımın yapılması planlanan bölgeyi yerinde incelemek için bölgede olduklarını söyledi.

Al Muhaidib Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sulaiman Al Muhaidib de yaptığı açıklamada holding olarak iki milyar dolar konut bir milyar euro enerji olmak üzere Türkiye’ye yaklaşık üç buçuk milyar dolar yatırım yaptıklarını dile getirdi. Fethiye ve bölgesine de toplamda yenilenebilir enerji üzerine toplam beş yüz milyon dolar yatırım yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. ayrıca bu yatırımın mimarı olan ve bizi bölgede ağırlayan partrenimiz Yunus Önder’e de çok teşekkür ederiz. Türkiye Suudi Arabistan kardeştir diyerek sözlerine son verdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …