Cuma , Mart 29 2024

FETHİYE SAĞLIK YÜKSEKOKULU SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ OLDU

Fethiye’ de 2002-2003 Eğitim Öğretim yılında 32 öğrenci ile eğitim hayatına başlayan Fethiye Sağlık Yüksekokulu, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürüldü. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Fethiye Sağlık Yüksekokulu’nun Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldığını, Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak açıldığını duyurdu.

Fethiye’de 15 yıl önce açılan ve 11 dönemde 846 mezun veren Fethiye Sağlık Yüksekokulu Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılıp, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürüldü. 964 öğrenci ile Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak eğitime başlayan fakültede, 2 profesör, 7 yardımcı doçent, 9 öğretim görevlisi, 1 okutman ve 15 idari personel olmak üzere 34 personelin bulunduğu bildirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Fethiye’de 3 fakültenin faaliyete geçtiğini, Fethiye Üniversitesi oluşturulması için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Rektörlük döneminde Fethiye’ye özel önem verdiğini söyleyerek; “Ben Fethiyeliyim. Bu nedenle Fethiye’ye özel önem verdik. İlk kez İşletme Fakültesi açmak için faaliyete geçmiştik. İşletme Fakültesi’ni eğitime açtık. 1000’in üzerinde öğrencimiz var. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde sağlık alanında da önemli gelişmeler gerçekleştirdik. Yabancı turistlere de hizmet verebilmek için İngilizce Tıp açtık. Lisans eğitimi veren yüksekokullarımızın hepsini fakülteye dönüştürdük. Bakanlar Kurulu kararıyla Fethiye Sağlık Yüksekokulu’nu kapatıp, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni açtık. Amacımız daha nitelikli öğrenciler yetiştirmek ve daha nitelikle öğretim üyeleri kazandırmak. Burada 969 öğrenci eğitim görüyor. Sadece hemşirelik bölümümüz hizmet veriyor. Beslenme ve diyetetik hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, sağlık yönetimi olmak üzere dört bölüm bulunmakta olup, sadece hemşirelik bölümüne öğrenci alınmaktadır. Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni İşletme Fakültesi kampüsüne taşımayı hedefliyoruz. Fethiye Ziraat Fakültemiz de kuruldu. Fethiye Üniversitesi için YÖK’ün ortaya koyduğu kriterler vardı. Bunların çoğu gerçekleştirildi. Seydikemer’de 4 yıllık yüksekokul açtık. Ayrıca Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu eğitim öğretime başladı. İlk ve Acil Yardım Teknikerliği Bölümü eğitim görüyor. Çocuk Gelişimi, Yaşlı Bakım, Diyaliz ve Tıbbi Labarotuvar Teknikerliği bölümleri ile ilgili çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Fethiye İşletme Fakültesi Kampüsü’nde 50 dönümlük alanı Kredi Yurtlar Kurumu’na devrettiklerini de söyleyen Harmandar, “Buraya Kredi Yurtlar Kurumumuz tarafından öğrenci yurtları yapılacaktır. Proje çalışmaları yapılıyor. Öğrenciler için kafeterya, restoran ve diğer ihtiyaçların karşılanması için her şey gerçekleştirilecektir. Kampus hayatı öğrenciler için önemlidir” diye konuştu.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …