Cuma , Nisan 19 2024

EVLERİ YANAN AİLE YARDIM BEKLİYOR…

Fethiye’nin Kesikkapı Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde  müstakil bir evde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın sonrası bütün eşyaları kül olan aile kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Yangın üç gün önce Kesikkapı Mahallesinde bulunan tek katlı müstakil evde elektrik sobasından çıkmış ve yangında Özgül ailesinin evi kullanılamaz hale gelmişti.Yanan evde can kaybı yaşanmazken, evle birlikte bütün eşyalarda kül oldu. Kalacak başka yerleri olmayan Özgül ailesi geçici bir süreliğine 1 buçuk ve 4 yaşlarındaki iki çocukları ile bir yakınlarının evlerinde kalıyorlar. Komşularının verdiği birkaç giyim eşyası ile zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren aile kendilerine uzanacak yardım eli bekliyorlar.

Nakliyat şirketinde gündelikçi olarak çalışan, çıkan yangın esnasında zor şartlar altında çocuklarını dışarıya  zor çıkardığını söyleyen baba 29 yaşındaki Mustafa Özgül, “Her şeyimiz gitti. Evimizin yandığını görünce çocuklarımı da alarak alevlerin arasından zor çıktım.Yangın esnasında küçük oğlum ile uyuyordum. Haberim olduğunda kapının üzerinden alevlerin çıktığını ve yangının  büyüyor olduğunu gördüm.Önemli olan çocuklarıma ve bize bir şeyin olmaması. Fakat çetin kış şartlarında her şeyimiz yandı kül oldu. Çocuklarım daha çok küçük.Her şeyimiz yandı bitti, kül oldu. Fethiye’de sadece yakınım kuzenim var ve onun evinde kalıyoruz. Onun da durumu kötü. Nereye kadar bize yardımcı olabilecek ki.Devlet yetkililerinden ve yardımseverlerden Allah rızası için yardım bekliyorum” diye konuştu.

Yangın esnasında iş yerinde olduğunu ve 15 dakika içerisinde bütün eşyalarının kül olduğunu ve oturdukları evin kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Derya Deniz Özgül ise, “Oturduğumuz ev kiraydı. Eşimin gündelik işlerden kazandığı para ile kıt kanaat zor geçiniyorduk. Ev sahibimizin annesi de yan tarafımızda kalıyordu. Onun elektrik ve su parası ödeyip, bir de teyzeye gündelik ihtiyaçlarını karşılıyor ve kira ödemiyorduk. Şimdi dışarıda kaldık. Fethiye Kaymakamlığımıza ve Fethiye Belediyesine müracaat ettik. Onlardan da bir sonuç çıkmadı daha. Yetkililerden ve yardımseverlerden fazla bir şey istemiyorum. Bize yardımcı olsunlar” dedi.

 

 

 

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …