Cumartesi , Nisan 20 2024

Eve Ateş Açılmasıyla İlgili Dava Sonuçlandı

2016 yılı Mart ayında HDP Fethiye Eş Başkanı’na ait olduğu öne sürülen bir eve ateş açılmasıyla ilgili olarak Fethiye 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren dava sonuçlandı.

3 sanık; ‘’siyasi parti faaliyetini engelleme’’ suçundan 3 yıl 9 ay, mala zarar vermekten de 10’ar ay ceza aldılar. Avukat Aydın Tilkici ‘’Binada tabela, yazı veya bayrak gibi hiçbir şey yokken siyasi parti faaliyetlerini engelleme olarak değerlendirilmesini doğru bulmuyoruz. Temyiz hakkımızı kullanacağız’’ dedi.

Fethiye’de 2016 yılında HDP Eş Başkanı’nın evinin kurşunlanması davası sona erdi. Bir buçuk yılda 4 hakimin değiştiği dava da, olaya karıştığı iddia edilen 3 sanığa ceza yağdı. Sanıklar ’siyasi parti faaliyetini engelleme’’ suçundan 3 yıl 9 ay, mala zarar vermekten de 10’ar ay ceza aldılar. Sanıkların avukatı Aydın Tilkici ‘’Baştan beri müvekkillerimizin bahsettiği gibi siyasi parti faaliyeti olmayan,  siyasi faaliyeti ile ilgili ne bir tabela ne de bir bayrak olmayan bir yerde olay gerçekleşmişti. Biz olayın mala zarar verme suçu olduğundan bahsetmiştik. Ancak siyasi parti faaliyetini engelleme olarak değerlendirildi ve müvekkilimiz ceza aldı. Bu aşamada temyiz hakkımızı kullanacağız. Her bir 3 sanık için ayrı ayrı, siyasi parti faaliyetini engellemek, suçundan 3yıl 9’a ay, mala zarar verme suçundan 10 ay ceza aldı. Suçun niteliği yönünden istinaf hakkımız var’’ diye konuştu

‘’Sıradan bir konut önünde kazayla gerçekleşti’’

Sanıklardan Taner Şahin bugüne kadar hiçbir siyasi oluşum ile bağının olmadığını belirterek  ‘’kazaen vuku bulan bir hadiseyle sözde HDP artı PKK ilçe temsilciliği olduğu iddia edilen binanın önünde gerçekleşen bu hadise ile bir siyasi faaliyeti engellemekten suçlu bulunduk. Dikkat edininiz ki sözde diyor nedenine gelince hiçbir siyasi parti afiş pankart bulunmadığı lakin gerekli mercilerden izin alındığını öğrendiğimiz sıradan bir konut havasında olan HDP artı PKK isimli partinin faaliyetlerini engelliyormuşuz muamelesiyle karşı karşıya kaldık’’ dedi.

Şahin kendisinin İzzettin Köyü’nden olduğunu ve Şırnak’ta askerlik yapan vatan sevdalısı biri olduğuna vurgu yaparak  ‘’PKK’nın partisi olan HDP ile Fethiye’de büyük bir mücadele verildi. Zırhlı araçların üzerine bütün siyasiler çıktı. Devlet büyükleri çıktı, orda “HDP’nin bürosunu açtırmam” dediler bunu herkes gördü duydu. İndirtirim dediler yargılanmadılar. Fakat biz yargılanıp ceza aldık. Biz yalnız olduğumuz için bizim arkamızda siyasi gücümüz yok. Ceza alıyoruz, aldığımız suç yüz kızartıcı değil o nedenle gurur duyuyoruz’’ dedi.

Kendilerinin yalnız kaldığını belirten Şahin ‘’ Bir Aydın Tilkici, bir de Ocak başkanı ağabeylerimiz kaldı. Kimse yok, varıp derdimi anlattığım abim beni sattı. İsim vermek istemiyorum çok var. Umut ediyorum Beşkaza’nın gerçek yiğit çocukları, gerçek milliyetçileri ortada hepimiz görüyoruz. Fethiye halkı Milliyetçilerin Çakmasıyla gerçeğini ayırt edecektir’’ diyerek sözlerini bitirdi.

‘’Milliyetçiyiz diye suçladılar’’

Ceza alan sanıklardan İsa Oruç ‘ta karşı avukatların sözlerine dikkat çekti. Oruç ‘’Mahkememiz sonuçlandı. Ceza aldık ama bizi yaralayan, HDP tarafının avukatının ağzından çıkan cümleler, “efendim bu şahıslar milliyetçidir. Olaydan bir gün öncesinde Fethiyeli bir asker öldürülmüştür. Bunun akabinde bu olay işlenmiştir.”gibi mesnetsiz cümleler kullanmıştır. Mecliste PKK marşlarıyla yürüyenler, askerimize, polisimize haince pusu kuranlar, bunların savunucularının karşısında biz terör örgütü gibi yargılandık. Hiçbir siyasi belirti olmayan bir binada, biz siyasi parti faaliyetlerini engellemekten ceza aldık. Aldığımız cezaya üzüldük ama bu şahıslara gösterilen müsama, taviz bizleri çok fazla üzmüş canımız yanmıştır. Yüce Türk adaletine güveniyoruz’’ dedi.

Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Emre Tekcan ‘’Yiğit çocukların arkasındayız’’

Davayı takip eden Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Emre Tekcan’da verilen cezalara tepki gösterdi. Tekcan davayı başından beri takip ettiklerini ama siyasi duruşma olmamasından dolayı müdahil olmadıklarını belirterek ‘Fethiyelilerin bu arkadaşlarımıza sahip çıkmalarını bekledik. Zırhlı aracın üzerine çıkarak, “Fethiye’de HDP’yi açtırmam” diyenle lakin HDP’nin Fethiye resmi olarak var olduğunu bilip, halka duyurmadan sessizce göz yumanlara inat biz bugün arkadaşlarımızın yanında aleni bir şekilde olmaya karar verdik. Fethiye’nin çocuklarını hiçbir zaman yalnız bırakmadık bırakmayız da, bu dava olsun ya da başka bir dava olsun. Bölücü vatan hainleriyle karşı karşıya gelmiş ve gelecek olan bütün arkadaşlarımızın Beşkaza’nın yiğit çocuklarının sonuna kadar arkasındayız. Hiçbir zaman bundan geri adım atacak değiliz. Aybüke öğretmenin katillerini savunanlar, meclis içinde PKK marşlarıyla yürüyüş yapan partinin, terör örgütünün savunuculuğunu yapan partinin karşısında kim olursa olsun biz sonuna kadar onların yanındayız. Bu dava bitti sıra temyiz aşamasında, bizler yine yanlarında olacağız. Umut ediyorum ki Türk adaleti akla vicdana uygun bir karar verecektir. Biz adında Türk olan her şeye güveniyoruz. Türk olsun, Öztürk’ün değerlerine sahip çıksın, beraber olsun’’ dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …