Salı , Nisan 23 2024

ESKİ FETHİYELİLER ANILARINI PAYLAŞTI

Eski Fethiyeliler yemekte buluştu. 1920’li yıllardan bu yana Fethiye’nin gerçek yerli yaşayanları bir bir ebediyete göçerken, günümüzde halen yaşayan simalar eski turizmcilerden Fatin Ergen’in düzenlediği yemekte bir araya geldi. Yıllardır görüşmeyen can dostlar yemekte buluşunca yılların hasretini giderip, nostalji yaşadılar.

Fethiye’nin iş,sanat, turizm ve spor dünyasının en eskileri, Çalış Plajı’ndaki Fidan Ay’a ait Bambu Restaurant’ta bir araya geldiler. Eski turizmcilerden Fatin Ergen’in düzenlediği yemeğe 60 ile 95 yaş arasındaki eski Fethiyeliler katıldı. Uzun yıllar Fethiye’de yaşayan, daha sonra işleri nedeniyle büyükşehirlerde çalışmaya giden Prof. Dr. Yener Karadeniz, Profesör Ertuğrul Karamıklı ve Özcan Nalbantoğlu’nun katılamadığı yemeğe,  Etibank Eski Genel Müdür Sekreteri Ateş Gürel’in yanı sıra Fethiye Belediye  Başkanı Behçet Saatcı’nın babası 92 yaşındaki İhsan Saatcı, dayısı Mustafa Pehlivan, İrfan Derici, Mehmet Sivri, 94 yaşındaki Halit Aydın ve İzmir’den Birol Fedai’de katılan isimler arasındaydı. Geceye yine Bekir Yerguz’dan Mustafa Şıkman’a, Abidin Ay’dan Fotoğrafçı Şükrü Gürel’e kadar 100’e yakın Eski Fethiyeliler ve evlatları da katıldı.

Geceye katılanları bir bir anons eden Fatin Ergen’in tanıtımının ardından kısa bir konuşma yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “ Böyle bir gecede bulunmanın sevincini yaşıyorum” diyerek geceyi düzenleyenlere teşekkür etti.

Geceye çok katılmak istediğini telefonla Fatin Ergen’e bildiren Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer’de, gelecek geceyi Liberty Otel’de kendisinin düzenlemek istediğini bugünden bildirdiğini, yurtdışında olduğu içinde Milletvekili Hasan Özyer’in katılamadığını söyledi.

Bu arada gecede İsrail’den Merhum Yahudi Yaşar’ın oğlu Caku Sadis telefonla Fatin Ergen’i arayıp geceye katılanlara selam gönderip, gelecek geceye katılmak istediğini söyledi.

Eski Fethiyeliler bir bir anılarını anlattı. Kimi Kızılada açıklarına düşen uçakta yaralı kurtulanları hastaneye nasıl yetiştirdiklerini anlatırken, kimileri de Eski Fethiye’de yaşadıkları anıları paylaştı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan’da Teleferik projesi ve ihalesi hakkında bilgiler aktarıp, bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen Ölüdeniz Eski Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Fethiye belediye başkanı Behçet Saatcı, Muğla Milletvekillleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’e teşekkür etti.

Gece toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …