Cumartesi , Nisan 20 2024

Eşitlik Mücadelesinin 94. Yılı

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi 94. kuruluş yıl dönümünü kutladı. TKB’nin Fethiye Şubesinin kuruluş yıl dönümü etkinliğine üyeler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte Fethiye şubesine destek veren kişi ve kurumlara teşekkür belgeleri de sunuldu. Etkinlikte konuşan Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube Başkanı Zeynep Tuncel, ”Kadınlar ve erkekler günümüzde birlikte mücadele edersek Cumhuriyetimizi daha kolay koruruz” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi 94. kuruluş yıl dönümünü sade bir  etkinlikle kutladı. Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi tarafından Sultan Pastanesi kordon şubesinde düzenlenen etkinliğe Dernek Başkanı Zeynep Tuncel, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Haydar Murat Topçu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Tuğrul Yılmaz, siyasi parti kadın kolları başkan ve üyeleri ile sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri katıldı.

Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği kuruluş yıl dönümü etkinliğinde derneğe destek veren kişi ve kuruluşlara Başkan Zeynep Tuncel ve yönetim kurulu üyeleri tarafından teşekkür belgeleri sunuldu.

Daha sonra 94. kuruluş yıl dönümü pastası Dernek Başkanı Zeynep Tuncel ve yönetim kurulu üyeleri tarafından 10. Yıl Marşı eşliğinde kesildi. Bu sırada etkinliğe katılanlar yoğun bir alkış temposu tuttu.

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube Başkanı Zeynep Tuncel, yaptığı açıklamada ”94. yaşımıza girdik. Her yıl Genel Merkezimiz ile birlikte Anıtkabir’e gidiyorduk. Herkesin kendi yöresinde kuruluş yıl dönümünü kutlamamız istenince bu yıl Fethiye’de kutluyoruz. Üyelerimiz yoğun bir katılım gerçekleştirdi. Türk Kadını 1924’lerden geriye gidiyor endişesi içindeyiz. Siyasal olarak eşitlik istiyoruz. Erkekler ile kadınlar Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi omuz omuza birlikte hareket ederek Cumhuriyetimizi korumak istiyoruz” dedi.

EŞİTLİK MÜCADELESİNİN 94. YILI

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube Başkanı Zeynep Tuncel, kadınlara hitaben yaptığı konuşmada ise ”Ülkemizdeki hukuki eşitsizliklere karşı mücadele, kadın mücadelesinin tarihidir ve Cumhuriyet öncesinde başlayan kadın hareketi, Cumhuriyetin ilanından sonra örgütlü, yaygın ve geniş kesimleri etkileyen bir boyut kazanmıştır” dedi. Kadınlara verilen haklarla ilgili tarihi bilgiler de aktaran Tuncel; ”Biz Türk kadınları toplumsal ve siyasal yaşamda hak ettiğimiz yeri almalıyız. Önce Türk kadınlarını bilinçlendirmeli ve eğitmeliyiz. Onlara daha fazla şey istemelerini ve bunlara nasıl ulaşacaklarını anlatmalıyız. Amacımız Türkiye’de kadın ve erkeğin sosyal, ekonomik ve siyasal eşitliğidir. Kadının konumunun değişmesi, toplumun değişmesi ve gelişmesi ile eş anlamlıdır. Çünkü demokrasi geliştikçe kadın haklarının genişleyeceği, kadın hakları geliştikçe demokrasinin sağlam temellere oturup kurumlaşacağı kesindir. Genç Cumhuriyetin hukuk devrimlerinin temeli olan medeni yasa ile kadın toplum içinde gerçek kimliğini elde etmiş, kadına toplumsal yaşamda ikinci planda ve bağımlı bir rol veren dinsel kuralların yerini laik kurallar almıştır. Bu yasa kadınları evlilik, boşanma, velayet, vesayet ve miras gibi konularda da erkek ile eşit haklara sahip hale getirmiş ve en önemlisi çok kadınla evlilik resmen yasaklanmıştır” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …