Cuma , Mart 29 2024

En Büyük Park Hizmete Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan bölgenin en büyük rekreasyon alanı olan Şehit Fethi Bey Parkı, binlerce vatandaşın katılımıyla, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Saat: 19.23’deki açılışa vatandaşlar akın etti. Başkan Saatcı, Fethiye’ye komünizmi getirdiğini ifade ederek, “Nasıl mı? 3. Etap’ta sınıfsal farklılığı ortadan kaldırdık. Zengini fakiri, kapalısı açığı, okumuşu okumamışı, hepimiz oradayız” dedi. Başkan Saatcı’nın konuşmasında ‘zangoç’ çıkışı dikkatlerden kaçmazken, 2004 yılında bu alana TOKİ’nin villa yapmak istediğini söyledi. Başkan Saatcı, açılan davalara rağmen mücadele ederek, rekreasyon alanını Fethiye’ye kazandırdıklarını ifade etti.

PARKTA NELER VAR?

120 bin m² alanın içerisinde Fethiye Belediyesi’ne ait 68 bin m² modern peyzaj düzenlemesiyle dikkat çekti. Şehit Fethi Bey Parkı’nın açılmasıyla 1’inci, 2’inci ve 3’üncü etap sahil bantlarıyla başlayan Fethiye’nin eşsiz körfez manzaralı altın gerdanlığı, tamamlanmış oldu. 68 bin m² alanda yapılan park alanı içerisinde 800 metre koşu bandı, 650 metre sahil yolu, 800 metre bisiklet yolu, 5 bin m² çocuk oyun alanı, seyir terasları, yel ve su değirmenleri, çeşitli aktivitelerin yapılacağı 3 bin m² meydan, 35 bin m² yeşil alan, 126 çeşit bitki, bitki gösteri alanları, biyolojik doğal göletler ve açık hava kütüphaneleri, basketbol sahası, tuvalet, fitness istasyonları, kay kay pisti, dev macera parkı, engelli bankları, köprüler ve giriş takları yer aldı. Ayrıca Türk Bahçesi, Akdeniz bölgesinden yetişen bitkilerden oluşan Akdeniz bahçesi, 100 yaşından fazla olan zeytin ağaçları, gün batımı şenzlongları, tulumba oyun alanı ve begonvil şemsiyeleri de projede yer aldı.

GÜNAL, “GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK, FETHİYE’YE HAYIRLI OLSUN”

Program başlangıcında FBKM ve Yeşil Üzümlü halk oyunları ekipleri tarafından gösteriler yapıldı. Şehit Fethi Bey anıtının hemen ön kısmında yer alan 3 bin m²’lik alan tıklım tıklım dolarken, gösterilerin ardından Antalya EXPO gibi Türkiye’de birçok dev projeye imza atmış MİM Şirketler Grubu’nun Peyzaj Mimarı Tarık Günal, konuşmasında bölgenin en büyük parkını Fethiye’ye gerçekleştirdikleri için memnuniyetini ifade etti. Günal, “Gece gündüz, yaz kış, yağmur çamur demeden bu projenin tamamlanmasında emeği olan tüm personel ekibine teşekkür ediyorum. Başkanımız Behçet Saatcı’yı böyle bir projeyi Fethiye’ye kazandırdığı için kutluyorum” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …