Cumartesi , Nisan 20 2024

EKER “GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR”

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethiye ve Seydikemer’de görev yapan Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Orman Muhafaza Memurlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Fethiye Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, “Adaletin temini noktasında süratli hareket etmek gerekir. Neticede geciken adalet, adalet değildir” diyerek soruşturmalarda savcılardan talimat alınmasını hatırlattı.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen toplantıya Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker ile Cumhuriyet Savcısı Uğur Gündoğdu ve Galip Yılmaz Özkurşun ile Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, Seydikemer Emniyet Müdürü Muzaffer Yücaur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Şenyiğit ile güvenlik ilgilileri katıldılar.

Toplantıda konuşan Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker “Adli tahkikata ilişkin uygulamalara yönelik çıkan sorunlar, soruşturma evrakları ile alakalı daha iyi sonuç alabilmek bakımından bu toplantımızı gerçekleştirdik” dedi.

Eker, “Hukuk ve adalet devletin temelidir. Vatandaşların huzurlu ve güven ortamında yaşamlarını sağlayabilmek devletin görevidir. Adalet hizmetlerini devletin yargıdaki vasıtasıyla yerine getirir. Yargı erkini temel görevlerinden biride insanlar arasındaki ihtilafları çözümleyerek, haklı olana hakkını teslim etmek, suç işleyene de gerekli cezai müeyyideleri uygulayarak toplumdaki huzur ve güvenin hissedilmesine katkıda bulunmaktır. Bunu yaparken de adaletin temini noktasında süratli hareket etmek gerekir. Netice de geciken adalet, adalet değildir. Toplumdaki huzur ve güvenin tesisi, hak edene hakkının verilmesi, mağduriyetlerin giderilmesi noktasında kolluk görevlileri ile birlikte çalışmaktayız. Dolayısıyla adaletin tesisinin amacına yönelik birlikte hareket ediyoruz. Yaptığımız görev çok kutsal bir öneme sahiptir. Sorumluluğumuz çok büyüktür. Bizler ifa ettiğimiz görevi başta Türkiye Cumhuriyeti Anayasası olmak üzere kanınlar ve diğer mevzuat çerçevesinde yerine getirmekteyiz. 5271 sayılı ceza muhakemesi kanunun 161. Maddesinde “ Cumhuriyet Savcısı doğrudan doğruya ve emrindeki kolluk görevleri aracılığıyla her türlü araştırmayı yapabilir” hükmü yer almaktadır. Bu bağlamda soruşturmalarda Cumhuriyet Savcılarımızdan alınacak talimat esastır” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …