Cuma , Nisan 19 2024

EĞİTİMDE   REKABET   VE   KALİTE  ARTIYOR…

Fethiye’de eğitimde rekabet ve kalite artıyor. Fethiye özel bir okul daha kazandı. Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları;  İzmir, Ankara ve İstanbul’dan sonra dördüncü kampusunu Fethiye’de törenle  açtı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminde anaokul, ilkokul ve ortaokulu ile 560 öğrenciye hizmet verecek olan okulun açılış törenine AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili  Prof. Dr. Nurettin Demir, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar, Fethiye Kampusu  Kurucu Temsilcisi Doğan Gökçe ile  öğretmenler, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı “Fethiye Kampusu  Kurucu Temsilcisi Doğan Gökçe yaptı. Hem eğitim-öğretim içeriği hem de fiziki koşullar bakımından Fethiye’yi yeni nesil okulculukla tanıştıracaklarını söyleyen  Gökçe konuşmasında “Merak eden, sorgulayan, hızlı öğrenen yeni nesil için, temel değerlerimizi koruyarak yenilikçi bir öğrenme ortamı hazırladık. 10 milyon TL’lik eğitim yatırımı yaptık. Stem maker, robotik, 3D laboratuarları, uygulamalı tarım alanı, yaşam atölyeleri, Ege Tabiat Kütüphanesi, buz pateni, kapalı ve açık spor salonu, futbol sahası gibi olanaklarla öğrencilerimizi hem akademik hem de sosyal ve kültürel yönden çok yönlü yetiştireceğiz. Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları’nın üç büyük şehirden sonra Fethiye’de açılıyor olmasından dolayı gururluyuz” dedi.

 

Açılış töreninde  Doğan Gökçe’den sonra konuşma yapan  Genel Müdür Faruk Tatar, “Atatürk bizlere sunduğu çağdaş eğitim sistemini hep bir adım ileriye taşıma felsefesini benimsedik. Öğrencilerimizin, Cumhuriyet değerlerine bağlı, başarılı, özgürlükçü ve çağdaş bireyler olmasını çok önemsiyoruz. Yeni dünyada hüküm sürecek bilimsel ve teknoloji odaklı eğitim, öğretim anlayışımız, güçlü akademik kadromuz, yayınlarımız ve yabancı dil eğitimimiz ile 21. yüzyıl vatandaşları yetiştireceğiz” dedi.  Çocuklara yapılan en önemli yatırımın eğitim olduğunu vurgulayan Faruk Tatar, “Eğitimin, yalnızca bir bireyin ya da ülkenin değil, dünyanın değişiminde nasıl etkiler yaratacağının bilinciyle hareket eden bir eğitim kurumuyuz. Çocuklarımızı merkeze alarak her birinin farklı bireyler olduklarının bilinciyle kişiye özgü eğitim tasarımları belirlemek, ülkemizin hemen her yerinde açmayı planladığımız okullarımızda eğitimde fırsat eşitliği sunmak önceliğimiz olacaktır” diye konuştu.

Fethiye’nin eğitim yönünde her ilerleyen gün büyüdüğünü ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ise, “Fethiye eğitim camiası açısından Türkiye’nin sayılı ilçeleri arasında. Her geçen gün de büyümeye devam edecek. Artık bir ülkenin  ilerleyip ilerlemediği eğitim seviyesi ile belli oluyor. Türkiye’de de son zamanlarda elde edilen başarı ile bunu rahatlıkla görüyor ve lider ülkeleri arasında olduğumuzu hissediyoruz. İnşallah bu eğitim yuvamız ilçemize hayırlı olur” dedi. Konuşmaların ardından folklor gösterileri sergilenirken, son olarak açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından  kesilerek katılımcılara okul binası gezdirildi

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …