Cuma , Nisan 19 2024

DTO Arıkan’la Devam Dedi

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi seçimlerinde 18 yıllık başkan Şaban Arıkan güven tazeledi. Şaban Arıkan, oy kullanan 291 üyeden 147 üyenin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

2 başkan adayının yarıştığı 11 aylık bir seçim sürecinin ardından, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi yeni dönem başkanını seçmek için sandığa gitti. Beyaz liste ile seçime giren İMEAK DTO Fethiye Şubesi mevcut başkanı Şaban Arıkan ile Mavi liste ile seçime giren Ahmet Karabulut’un başkanlık için yarıştığı seçimde 20 yeni meclis üyesi de seçildi. Mavi ve beyaz listelerin yarıştığı seçimlerde oy kullanma işlemi, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda sabah 10.00’da başlayıp 17.00’a kadar sürdü.

330 üyenin yer aldığı DTO Fethiye Şubesinde üyeler sabah erken saatten itibaren oy vermek için uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık yüzde 80 katılımın olduğu seçimlerde büyük heyecan ve çekişme yaşandı. Oy verme işlemlerinin ardından ilçe seçim kurulu yetkilileri oy sandığını açarak tek tek oy sayma işlemini gerçekleştirdi. Mavi ve beyaz listelerin sayıldığı oy sayma işleminden Beyaz liste ile seçime giren Şaban Arıkan zaferle çıktı. 330 üyesi bulunan Odanın 291 üyesi oy kullandı. Mevcut Başkan Şaban Arıkan 147 üyenin oyunu alırken, başkan adayı Ahmet Karabulut 139 oy aldı. 5 oy ise geçersiz sayıldı.

Öte yandan oy verme işlemi sırasında mavi listede kalemle çiziklerin olması seçimi kaybeden Mavi Grupta itiraza neden oldu. Çizik olan mavi listelere itiraz eden ve listelerin tekrar sayılmasını isteyen Ahmet Karabulut’un ekibine, Şaban Arıkan’ın ekibi de tepki gösterdi. Gerilen ortamı sakinleştirmek için seçim salonunda bulunan polis ekipleri müdahale etti.

DTO SEÇİMLERİ HEYECANLI GEÇTİ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi seçimleri Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti. 2 başkan adayının yarıştığı 11 aylık bir seçim sürecinin ardından, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi yeni dönem başkanını seçmek için sandığa gitti.

Beyaz liste ile seçime giren İMEAK DTO Fethiye Şubesi mevcut Başkanı Şaban Arıkan ile Mavi liste ile seçime giren Ahmet Karabulut’un başkanlık için yarıştığı seçimde 20 yeni meclis üyesi de seçiliyor. Mavi ve beyaz listelerin yarıştığı seçimlerde oy kullanma işlemi, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda sabah 09.00’da başlayıp 17.00’a kadar sürdü. 330 üyenin yer aldığı DTO Fethiye Şubesinde üyeler sabah erken saatten itibaren oy vermek için uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık yüzde 80 katılımın olduğu seçimlerde büyük heyecan ve çekişme yaşandı. Seçimler için beyaz ve mavi grup adayları Belediye Kültür Merkezi önünde stantlar oluşturarak seçmenlere kimlik tespit yardımı gerçekleştirdi. Beyaz grubun seçmenlere köfte, mavi grubun tavuk döner ikramlarında bulunduğu seçim sırasında her iki grup meclis adaylarıyla birlikte müthiş bir kulis de gerçekleştirdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve İMEAK DTO Meclis Üyesi Halim Mete’nin de izlediği seçimler sırasında her hangi bir olay yaşanmadı.

İMEAK DTO Fethiye Şubesi mevcut başkanı ve başkan adayı Şaban Arıkan, “Bir daha olursak bundan sonra yeter diyerek gençlerimize bırakacağız. Son dönem diyoruz. İnşallah memleketimize, vatanımıza, Türk denizciliğine hayırlı olur” şeklinde konuştu. ‘Hepimizin Odası Hareketi’yle seçim çalışması yapan DTO Fethiye Şubesi Başkan Adayı Ahmet Karabulut, “Kim kazanırsa kazansın hep birlikte bu deniz sevdalarına hizmet vereceğiz” dedi.

Seçime Fethiye dışından birçok meclis üyesi oy kullanmak için katılırken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve İMEAK DTO Meclis Üyesi Halim Mete, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Genel Kurulu izlemek için katıldı.

FETHİYE DENİZCİLİĞİN KALBİ

Seçim öncesi düşüncelerini aktaran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve İMEAK DTO Meclis Üyesi Halim Mete, “DTO Şubelerinde 1 Nisan’dan bu yana seçimler yapılıyor. Bugünde Fethiye’deyiz. Fethiye denizciliğin kalbi. Fethiye sadece deniz turizmi ile ilgili değil,bizim çocukluğumuzda dedelerimizin uğrak liman olarak kullandığı,zaman zaman da madeniyle yüklemeler yaptığı yer. Son yıllarda deniz turizmi çok gelişti. Sadece Fethiye değil, Göcek’te Fethiye’nin içinde saydığımız zaman dünyada nadir bulunan kıyılardan birisi burada. Dünyanın en güzel kıyısı burada. Bugünkü seçimin denizcilik sektörüne hayırlı olmasını diliyorum. İlgi çok güzel. Seçimlerde yüzde 80’nin üzerinde oy kullanımı görülüyor. Burada da yüzde 80 civarında oy kullanılacak. Bu çok güzel. Bu ilginin bu kadar güzel olması rakipli olmasından dolayıdır. 2 rakip sektörü daha canlı hale getirdi. Her iki adaya da başarılar diliyorum” diye konuştu.

KAZANIRSAM SON DÖNEMİM OLACAK

İMEAK DTO Fethiye Şubesi mevcut başkanı ve başkan adayı Şaban Arıkan, “Bugün 330 üyemiz oy kullanmaya müsait. 285 civarında bir katılım olur diye düşünüyorum. Benim 18. yılım. Bir daha olursak bundan sonra yeter diyerek gençlerimize bırakacağız. Son dönem diyoruz. İnşallah memleketimize, vatanımıza, Türk denizciliğine hayırlı olur. İyi bir sonuçla çıkarsak da mutlu olcağız. Ama bu bir seçim nihayetinde. Kazanan tarafa hayırlı olsun diyeceğiz. İnşallah kavgasız, gürültüsüz bir seçim olacak. Çıkan sonuçlarla da memleketimize hayırlı olsun diyeceğiz.  Şunu biliyorum ki arkadaşlarımız ilgili. Bizim normalde 450 üyemiz var ama bu son 2 yıldan dolayı üye olanlar oy kullanamıyor. Dediğim gibi Fethiye dışında olmayan bütün arkadaşlarımız gelip oylarını kullanacaklar. Katılım iyi. Bu da denizciliğimizin gelişmesi açısından iyi olacaktır. Çünkü üyelerimizin ilgisi var” ifadelerini kullandı.

KAZANAN DENİZCİLER OLACAK

‘Hepimizin Odası Hareketi’yle yola çıkan DTO Fethiye Şubesi Başkan Adayı Ahmet Karabulut, “İlgi çok güzel. Gerçekten bu kadar ilgi beklemiyordum. Dışarı da bir bayram havası var. Tüm denicilerimize bu seçimimiz hayırlı olsun. Kim kazanırsa kazansın hep birlikte bu deniz sevdalarına hizmet vereceğiz. Denizciler olarak hizmeti ve hepimizin denizci olduğunu öne çıkaracağız. Bunu her zaman söyledim deniz birimizin değil hepimizindir. Onun için kollarımızı sıvayıp, kim kazanırsa kazansın yanında olacağız. Birimiz hepimiz içindir. Bunun başka çaresi yok. Denizler bizimdir. Ben deniz sevdalısıyım. 30 sene boyunca bu denize hizmet verdim. Başkanlık da yaptım. Bu başkanlık seçim başkanlığıymış. Bu daha değişik bir havaymış. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DENİZCİLER YENİ DÖNEM BAŞKANINDAN BEKLENTİLERİNİ ANLATTI

DTO Fethiye Şubesinin yeni dönem meclis ve yönetim kurulu seçimleri büyük heyecan içinde geçerken oy kullanan denizciler yeni dönem yönetim kurulundan denizcilere ve sorunlarına sahip çıkmalarını beklediklerini söylediler.

DTO Fethiye Şubesinin Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda yapılan meclis ve yönetim kurulu seçimlerinde oy kullanan seçmenler seçime ilgilinin güzel olduğunu belirtip beklentilerini de anlattılar Oda yönetiminden denizcilerin sorunlarının takibini isteyen denizciler kime oy vereceklerini de gizlemeden ifade ettiler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …