Cuma , Nisan 19 2024

Destekten Dolayı Teşekkür Ettiler

Fethiye’de, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve öğrencilerimizin edebî eserler üretmesini hedefleyen “Genç Kalemler” projesi kapsamında resim çizen, şiir ve roman yazan öğrenciler Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’yı ziyaret ederek, kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Belediye Fen Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi ve Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin M.T.A.L’nden öğrenciler ve Edebiyat Öğretmenleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’yı ziyaret ederek önümüzdeki günlerde basılacak kitap çalışmaları ile ilgili bilgi verdiler. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de öğrencileri tebrik ederek kitap basımı ile ilgili her türlü desteği vereceğini ifade etti.

Öğrencilerin ziyaretinden dolayı oldukça mutlu olduğunu ve geleceğin şairlerinin, yazarlarının Fethiye’de yetiştiğini ifade eden Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya şöyle konuştu. “Fethiye’deki değişik okullarımızda ‘Genç Kalemler Projesi’ kapsamında çalışan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ziyaretimize geldiler. Kendi okullarında öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bizlere hem bilgi aktarmak hem de bizlerle beraber istişare edip neler yapılabileceği ile ilgili bulunuyorlar. Özellikle öğrencilerimizi cesaretlendirmelerinden dolayı onlara rehberlik etmelerinden dolayı öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Genç öğrencilerimizden hem şiir yazıp hem de resim yapan var. Yine eserlerini romana dönüştüren, şiir kitabı çıkarmış olan öğrencilerimiz var. Buradaki 7 öğrencimizin basıma girebilecek yaklaşık 10 tane kitabımız var. Bunların son düzenlemeleri kalmış, basım aşamasına gelmiş durumda. Her biri değişik konularda yazıyorlar. Türkiye’deki çağdaş yazarlardan tutunda 1300 yılına kadar gidebileceğimiz edebiyatımız, tarihimizin içindeki her türlü yazarımızın, şairimizin etkisini görebileceğimiz gençlerimiz yetişiyor. Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürümüze bu projeyi başlatmasından dolayı çok teşekkür ederim. Güzel bir proje oldu. Bizlerde Fethiye’deki okullar olarak ciddi destekler sağlamak ve gençlimizi okuyan ve yazan durumuna getirmeye gayret gösteriyoruz.”

Fatih Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Sıla Eylül, “Öncelikle bizi karanlığın içinden çıkartıp parıldamamızı sağladığı için Nuran Hocama çok teşekkür ederim. 2 seneden beri bizi destekliyor. 2 sene boyunca toparlamaya çalıştığımız bir şey bu ve 12’nci sınıf olmamıza rağmen bize destek oluyor. Bunun bize ilerde üniversitede, iş hayatımızda ya da her hangi bir kariyer programında kullanabileceğimiz bir şey ve bizim için çok anlamlı” dedi.

Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencisi Sude Tanç, “Öncelikle Elif hocama çok teşekkür ederim. Fen lisesi olmamıza rağmen bize sayısalcı öğrenciler gözüyle değil de daha çok duyguları olan, kalbini hissedebilen öğrenciler gözüyle baktı. Her zaman bizim yanımızdaydı. Benim kanıtlamak istediğim şey hangi lisede olursak olalım kalbimizi sayısalcı veya sözelci olarak ayıramayacağımızdır. Ben bir doktor olduğumu zamanda bir kitap çıkartabilirim” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …