Salı , Nisan 23 2024

DENİZDE BAYRAM DOLU DOLU GEÇTİ

10 günlük Kurban Bayramı tatilinde Fethiye’deki deniz turizmiyle uğraşan günü birlik teknecilerin de yüzü güldü. Günü birlik tekneler bayram tatili boyunca dolu dolu tura çıktı.

Hükümetin 10 günlük bayram tatili desteğinin faydalarını deniz turizmi sektöründe fazlasıyla aldıklarını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, bayramın dolu dolu geçtiğini kaydetti.

Arıkan gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kurban bayramı tatilinden teknelerimizin hepsi belli bir doluluk oranında tura çıkabildi. Yerli turizm olmazsa olmazımız. Önce kendi halkımıza deniz tatilinin keyfini çıkarmayı bir şekilde öğretmemiz ve bilinçlendirmemiz gerekiyor ki; bu denizcilik böyle gelişecek. Bayramlar sayesinde de bunlar oluyor. Turizm açısından kötü bir yılda hükümetin bayram tatili desteği sektörün ayakta kalmasına yardım etti. Bundan dolayı hükümetimize teşekkür ediyorum.”

Fethiye’de günü birlik tekne turlarının yanında Mavi yolculuğa çıkan guletlerinde bayram süresi boyunca dolu geçtiğini belirten Arıkan, mavi yolculuktaki sıkıntılara da dikkat çekti. Turizmin kötü olmasının Mavi yolculukta sıkıntı yarattığını kaydeden Arıkan, bunun yanında guletlerin yurt dışına çalışması ve maliyetlerin yüksek olmasının da mavi yolculuğu zora soktuğunu ifade etti. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Mavi yolculuğun Kurban Bayramı tatilinde iyi geçtiğini belirten Arıkan; “Bayramda olmasa işlerimiz daha kötü olacaktı. Dolayısıyla bayram tatili her zaman sektöre faydası oluyor” dedi.

Türkiye’ye gelen yabancı turistteki düşüşün deniz turizmini de derinden etkilediğini vurgulayan Arıkan: “yabancı turistin ülkemize gelmemesi büyük bir zarar çünkü döviz girdisi az oluyor. İnşallah eylül ayında yerli turistlerin çekilmesiyle yabancı turistler ülkemize ve deniz turizmine gelirler. Umarım son 1 ayda yabancı turistlerle devam ederiz” şeklinde konuştu.

Arıkan; “Teknelerimizin çoğu yurt dışına genelde de Yunan adalarına açıldı. Buda. Bundaki en büyük neden Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylar ve insan kaçakçılığı. Yaşanan bu olaylar Mavi Tur yapacak insanların bölgeye gelmesini engelliyor. Çünkü insanlar tatile geldikleri zaman ‘Denizde cesetle karşılaşırsak ne olur? Psikolojimiz bozulur.’ Düşüncesiyle korkuyorlar. Bu sebeple Türkiye’de tatil yapmak istemiyorlar. Direk Yunan adalarını istiyorlar. Bizim sektörümüzde Bodrum, Fethiye, Marmaris’te yüzde 90 teknelerimiz Yunan adalarına bu nedenle çalışmak mecburiyetinde kaldılar. Burada da Yunanlıların kabotajını deldiğimiz için sorunlar yaşıyoruz. İkincisi de maliyetlerimiz had safhada artıyor” diye konuştu.

 

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …