Cuma , Mart 29 2024

Dalaman’da İmar Kıyağımı Yapıldı?…

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Ortaca,  Dalaman İlçelerinde yaptırılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu askıya çıkartılmış ve 1 aylık askı süreci yaşanıyor. Askı süreleri içerisinde Muğla Büyükşehir Belediyesi İnternet Sitesinde ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığında yayımlandığı duyurulmaktadır. Ama ne hikmet ise Dalaman İlçesinde yapılan değişiklikle ilgili olarak internet sitesinde bir cümle bile yayın yapılmıyor.

Bu yeni yapılan alan içerisinde Belediye Başkanının veya akrabaların yerleri varmıdır?. Bir de Belediye personellerinden kimlere kıyak çekildi?                                                                                                                               

Dalaman Belediyesi etrafı tarım alanları ile çevrili olan bu tarlalarda hangi ticareti yapmayı düşünüyor.

 

Revizyon Planı yapılan ilçe Belediyelerinin internet sitelerine baktığımızda, Marmaris, Seydikemer  ve Ortaca İlçe Belediyelerinin internet sitelerinde yapılan Revizyon Planları hakkında ilçe halkına duyuruların yapıldığı görülürken, Dalaman İlçesindeki 1371,7 ha alanda yapılan ve askı süresine yapılacak itirazların 07.08.2017 tarihinde sona erecek olmasına rağmen Dalaman Belediyesinde ve internet sitesinde 1371,7 ha alanda yapılan Revizyon Planıyla ilgili herhangi bir İlan ve Duyuru yapılmadığı görülmektedir. Biraz araştırma sonucunda kafalarda soru işaretlerini çoğaltacak olayların geliştiği gözlendi. Yeni verilen ada ve parsel srulamaların yaptığımız belediye bersonellerin veya akrabalarının olduğu görüldü. Birde neden şerefler soruları akla gelmeye başladı. Başkan da o köyden. Doğal olarakta bal tutan parmağını yalar ata sözü akla geliyor.

Dalaman Belediyesi üzerindeki 1/5000 ölçekli Revizyon Planına çekmiştir. 1371,7 ha alanda yapılan bir revizyon imar planı dalaman halkını ilgilendirmiyor mu? dalaman belediyesi tarafından alınan meclis kararları, 1/1000 uygulama imar planları, internet sitelsinde neden yayımlanmıyor. Sayın Muhammet ŞAŞMAZ başkan olduğu günden beri internet sitesinde bu icraatlar yayımlanmamaktadır. Dalaman Halkından gizlenen şeyler mi var?.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Dalaman İlçesinde yaptırılan 1/5000 ölçekli Revizyon İmar planı dikkatle incelendiğinde bazı noktalar dikkatimizi çekmiştir.

Dalaman Şerefler mahallesindeki Tersakan Çayının batı cephesindeki üzerlerinde HALEN POTANSİYEL ÜRETİM YAPILAN TARIM ARAZİLERİNİN bir kısmının TİCARİ ALAN bir kısmının da TURİZM-TİCARET ALANI yapıldığının görülmesi üzerine Dalaman Belediye Başkanı Muhammet ŞAŞMAZ’ın Şerefler köyünden olması ve TİCARİ ALAN ve TURİZM-TİCARET ALANI yapılan tarım alanlarının Muhammet ŞAŞMAZ ve yakınlarına ait olabileceği şüphesi doğmuştur.

Üzerisinde potansiyel üretim yapılan tarım alanlarınında TİCARET ALANLARI olarak değerlendirilen bu tarlaların Belediye Başkanı Muhammet ŞAŞMAZ’ın ve yakınlarının parsellerinin olup olmadığı ve bu bölgenin TİCARET-TURUZİM-TİCARET ALANI olmasındaki gerekçeleri hakkında da Dalaman Halkına  bir açıklama yapmasını beklemektedir. Potonsiyel üretim üretim yapılan bu parsellerin tamamı için alınan kurum görüşleri varmıdır? Şerefler Mahallesindeki

Yine Atıntaş Mahallesindeki koruma altındaki tarım alanlarının tam ortasındaki Botaniz Gardens ve havuzlu villaların, üzerinde halen daha yapılaşma olmayan 1/5000 ölçekli plan içerisine alınan ve halen üzerinde potansiyel üretim yapılan parsellerin kurum görüşlerinin nasıl alındığı, bu parsellerin kimlere ait olduğu hakkında Dalaman Belediyesinden bir açıklama beklenmektedir.

91 ada 12-13-14-……24  parseller ile 213 ada 1-2-3… + 214/1-2-3… + 215/1-2-3… parsellerinde 03.07.2005 tarihinden önce 1/5000 – 1/1000 ölçekli plan içerisinde olmadığı halde tarım alanlarından hangi gerekçeyle çıkarılarak yol terkleri bile yapılmadan planlarının onaylanabildiğini, ve bunların komisyon kararlarında hiç  görüşülmeden ve meclis karalarında hiç bahsedilmeden nasıl ve hangi amaçla yapılabildiğini,

Botanic Garden Çevresindeki koruma tarım alanı içerisindeki altıntaş mahallesindeki 3824/1 -3824/2 – 3826/1- 92/357 parseller kime aittir.

Üzerinden kamu alanları imar komisyonlarında ve meclis kararlarıdan gizlenerek kaldırılan, Etrafına 22m. Yol kaydırılarak monte edilen 93/19 nolu parsel kimin.

Tersekan Çayı kenarındaki etrafı tarım alanlarıyla çevrili olan TİCARİ ALAN 92/366 – 92/367  parseller kimindir?

Muğla – Antalya karayoluna cephe 03.07.2005 tarihinden önce 1/5000 – 1/1000 ölçekli plan içerisinde olmadığı halde 128/4 parselin de imar planı içerinde kalan ve Ticari-Konut alanı değerlendirilen parsel kimin?

93 ada 24-25-26-27-28-29-31-32-33 No’lu parsellerin sahiplerinin müdür pozisyonundaki belediye çalışanlarıyla akrabalıkları var mı? Bu parsellerdeki kamu alanları mevzuata aykırı olarak kaldırıldı mı? 22m. Yol bu parsellerin sınırına usulsüz yanaştırıldı mı? Zabıta Müdürü parsel sahiplerinin damadı Birol KILINÇ damat,  Yazı İşleri Müdürü Bekir ORHAN parsel sahiplerinin gelininin kardeşi, Atıf Recayi OSKAY CHP belediye başkan aday adayı parsel sahibinin damadı, çalışan Selda DÜNDAR parsel sahibinin kızı,

Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan ONTAŞ’ın TURİZM-TİCARET ALANI yapılan yerlerde parseli var mıdır?.

Şerefler mahallesindeki -TİCARET ALANLARI olan 104/17-18-19-20-21 parseller kimin?

Şerefler mahallesindeki TURİZM -TİCARET ALANLARI olan 107/1-25-3-4-5-6-7-8 parseller kimin?

Şerefler mahallesindeki TURİZM -TİCARET ALANLARI olan 106/1-2-3-4-5-6-7-8 parseller kimin?

Şerefler mahallesindeki TİCARET ALANLARI olan 108/31- 268/1-2-3… parseller kimin?

Dalaman Belediyesi etrafı tarım alanları ile çevrili olan bu tarlalarda hangi ticareti yapmayı düşünüyor.

Bu Plan üst ölçekli planlara uyumlu mudur?

Şehircilik ilkesi var mıdır?

Planlama esaslarına uygun mudur?

Kamu yararı var mıdır?

Konun muhatabı olarak iddialara cevap için telefonla aradığımız Dalaman Belediye Başkanı  Muhammed Şaşmaz, “ Dalaman Belediyesi olarak yapılan imar revizyon planında belki 3 veya 5 dönüm annesinden babasından kalma yerleri vardır ama bizatihi özel olarak personelimize özel olarak uygulama yapılmamıştır. Personelimde bende Dalamanlıyız. Tabii ki yapılan yerlerde mutlaka rast gelmiştir” dedi. Biz Ege gazetesi olarak tarafız ve kamuoyu adına aracılık görevimizi yerine getiriyoruz. Bir yanlış var ise de düzeltilmesi adına bu haberler yapılmıştır. Bu sorulara ayrıca cevap vermek isterse Dalaman Belediyesi Gazetenin ilkeleri doğrultusunda söz hakkı açıktır.

 

 

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …