Perşembe , Nisan 25 2024

Cumhuriyet tır’ı  fethiye’ de   “Rotamız Atatürk”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi’nin başlattığı Milli Mücadelemizin 100. ve Derneğin 30. yılları nedeni ile organize edilen “Cumhuriyet Tır’ları Yollarda” projesi kapsamındaki “Cumhuriyet Tır’ı” Fethiye’ye geldi. “Rotamız Atatürk” sloganıyla, ADD tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin 81 ilini dolaşan “Cumhuriyet Tır’ı”, Fethiye Uğur Mumcu parkı girişinde konuşlandırıldı.

 

 

“SALI GÜNÜ AKŞAMINA KADAR FETHİYE’DE”

Geçtiğimiz Cumartesi günü vatandaşlar tarafından gezilen tır’ın açılışına yoğun ilgi oldu. Cumhuriyet Tır’ında  Atatürklü çeşitli hediyeler satışa sunuldu. ADD Fethiye Şube Başkanı Nursel Türetken açılış töreninde yaptığı konuşmada  ”ADD olarak Cumhuriyet ilkelerimizden asla taviz vermeden omuz omuza Cumhuriyetimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet tır’ı Salı günü akşam saatlerine kadar halkımıza açıktır. Derneğimiz Genel Merkezimize böylesine bir imkan sunduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

“GERİCİ ZİHNİYETLERLE MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

ADD Bölge Sorumlusu Haydar Murat Topçu ise ”100 yıl önce başlattığımız Kuvayi Milliye düşüncemiz hala devam ediyor. Gerici zihniyetler ile mücadelemize ADD çatısı altında devam edeceğiz. Cumhuriyet kazanımlarımız 100 yıl önce ne kadar kıymetliyse bu gün de aynı şekilde kıymetli olup, korunacaktır. Genel Başkanımız Hüseyin Emre Işık’ın örgütlü mücadelesi omuz omuza Cumhuriyetin değerlerini korumak için kullanılacaktır” dedi. ADD Fethiye kurucu üyelerinden Güngör Berk de  konuşmasında Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. Yılına yaklaştığımız şu günlerde tam bağımsızlık olarak kurulan Cumhuriyetimizi sonuna kadar yaşatacağız. Kemalizm’in kalesi olarak durmaya devam edeceğiz. Bu mücadelemiz Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesidir” dedi. Kurucu üyeler de yaptıkları konuşmalarda, Cumhuriyet tır’ı projesinin hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayıp  “ADD beka sorununu Kuvayi Milliye ruhu ile yaşatmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandılar.

“ADD’NİN KURULUŞ MÜCADELESİNİ ANLATTI”

Fethiye’de  yaşayan  Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) kurucularından Prof. Dr. Mustafa Altıntaş’ta günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaparak; Atatürkçü Düşünce Derneğinin kuruluş mücadelesini ve katledilen kurucu başkanları anlattı. Altıntaş “Mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Açılış  programı ADD Göcek şubesi başkanı Varol Atabay’ın konuşmasıyla sona erdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …