Perşembe , Mart 28 2024

Cumhuriyet Konserine Yoğun İlgi

Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, yaklaşık 15 bin vatandaşın katılımıyla fener alayı gerçekleştirildi. Fener alayının ardından Beşkaza Meydanı’nda ünlü sanatçı Onur Akın sahne aldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca sahneye çıkarak Onur Akın’a teşekkür etti. Karaca, “Bu ruh bu bedende olduğu müddetçe Cumhuriyetimize sahip çıkmaya, Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmaya, vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizlere desteğini esirgemeyen, bizlerle beraber olan Cumhuriyet sevdalısı, Mustafa Kemal Atatürk sevdalısı ve vatan sevdalısı tüm yurttaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Özgecan Anıtı önünden başlayan fener alayına binlerce vatandaş katılım sağladı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle birlikte kordon boyunca sloganlar ve marşlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Aynı zamanda yürüyüş ile paralel biçimde Fethiye UNO Clup tarafından araç konvoyu organize edildi. Türk bayraklarıyla süslenmiş yüzlerce araç sahil bandından Fethiye şehir merkezine doğru konvoy oluşturdu. Fethiye körfezinde ise, tekneciler tarafından meşaleler yakıldı ve sirenler çalındı. Teknecilerin yaptığı görsel şölene vatandaşlar alkışlarla karşılık verdi.

Fethiye Belediyesi Kent Orkestrası tarafından çalınan milli marşlar eşliğinde gerçekleşen fener alayının ardından Beşkaza Meydanı’ndaki Onur Akın konserine geçildi.

Ünlü sanatçı Onur Akın, düzenlenen konserde 7’den 70’e tüm hayranlarını coşturdu. Onur Akın, birbirinden güzel türkülerini Beşkaza Meydanı’nı dolduran binler ile birlikte söyledi. Yaklaşık 15 bin kişinin izlediği Cumhuriyet Bayramı konserinde usta sanatçı Onur Akın muhteşem türküleriyle Fethiyelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin sonunda Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca sahneye çıkarak Onur Akın’a teşekkür etti.

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Karaca, “Cumhuriyet bayramı kutlamalarımıza 3 gün öncesinden başladık. Güzel bir fener alayı ile birlikte Beşkaza Meydanı’na geldik. Bizlere desteğini esirgemeyen, bizlerle beraber olan Cumhuriyet sevdalısı, Mustafa Kemal Atatürk sevdalısı ve vatan sevdalısı tüm yurttaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizler 19 Mayıs’ta Edip Akbayram’ı sizlerle buluşturduğumuz zaman şunu söylemiştik; “ 5 yıl boyunca sizler için çalışacağız. ranttan uzak duracağız. Tek amacımız Fethiye’de yaşayan 160 bin vatandaşımızın huzuru, mutluluğu ve refahı olacaktır. Fethiye’de sosyal aktivitelere çok önem veriyoruz. Bugün Belediyemizin sponsorluğunda stadyumdaki gösterileri izlediniz. Binlerce vatandaşımızla birlikte Cumhuriyetimize sahip çıktık” dedi.

KARACA, ”BU RUH BU BEDENDE OLDUĞU MÜDDETÇE CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”

Karaca sözlerine şu şekilde devam etti, “Bu ruh bu bedende olduğu müddetçe Cumhuriyetimize sahip çıkmaya, Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmaya, vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. 25 yıllık bir özlemden sonra, siz değerli dostlarımın sayesinde dünyanın en güzel yerinde belediye başkanlığı yapıyorum. Sorumluluğumuz çok büyük, yükümüz çok fazla. Bunu biliyoruz ama bizim gençliğimiz var, bizim enerjimiz var, bizim gücümüz var. Biz başarılı olmak zorundayız. Göreceksiniz ki 5 yıl içinde Fethiye’yi çok güzel yerlere getireceğiz. Çünkü arkamızda dağ gibi büyük halkımız var. İlk geldiğimiz zamanlarda küçük siyaset yapmak isteyen bazı insanların, sosyal medyadaki bazı trollerin karşısında sizlerle birlikte mücadele ettik. Bundan sonra da onlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Halkın karşısında kimse duramaz. Bizim tek bir amacımız var, o da Fethiye’nin geleceğini hazırlamak ve değerli halkımızı mutlu etmektir. Bizler sanatçı dostlarımızla birlikte, siz değerli halkımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz. Sizin huzurunuzda değerli dostum Onur Akın’a teşekkür etmek istiyorum. Belediye başkanı olmadan önce kendisi beni arayıp, Fethiye’ye aday olmamı isteyip, olduğum takdirde de bütün desteğini vereceğini söylemişti. Biliyorsunuz ki seçim müziklerimden birini Onur Akın yapmıştı. Böyle dostlarım var oldukça, siz değerli halkımızın da desteği ile bizler hedefimize doğru yürüyeceğiz. Cumhuriyetimize, tek başkomutanımız, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sizleri önümüzdeki süreçlerde çok güzel aktivitelerde buluşturmak dileğiyle saygıyla selamlıyorum.”

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …