Cumartesi , Nisan 20 2024

Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Fethiye düzenlenen tören İlçe Stadındaki Tören Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup Fethiye belediyesi bandosu eşliğinde İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti 100. Yaşına doğru adım adım ilerlerken, her geçen yıl  daha fazla gururlanıyor ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini daha fazla anlıyoruz. Birlik ve beraberlikle Kurtuluş Savaşı’nı kazanan halkımız, aynı birlik ve beraberlikle cumhuriyetini korumasını ve güçlendirmesi gerektiğini çok iyi biliyor” dedi.

Gençlere seslenen Şahiner, “Birlik ve beraberlikle Kurtuluş Savaşı’nı kazanan halkımız, aynı birlik ve beraberlikle cumhuriyetini korumasını ve güçlendirmesi gerektiğini çok iyi biliyor. Cumhuriyet, halkın seçme-seçilme özgürlüğünü, eşitliğini ve düşünce özgürlüğünü ön planda tutan bir yönetim şeklidir. Gazi Mustafa Kemal, bu yönetim şeklinin Türk ulusunun kişilik ve karakterine en uygun yönetim şekli olacağını düşünerek, 23 Nisan 1920’ de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasını sağlamış, ülke yönetiminde halkın söz sahibi olmasını gerçekleştirmiştir. Bu tarihten yaklaşık 3 yıl sonra, 29 Ekim 1923’te yönetim şeklimizi Cumhuriyet olarak değiştirilmiştir” dedi.

Şahiner, “Atatürk; “Egemenlik, kayıtsız şartız milletindir.” sözüyle de Türk halkına duyduğu saygı ve değerin yanı sıra büyük bir sorumluluk da yüklemiştir. Bu doğrultuda biz yeni nesillere düşen en büyük görev ve sorumluluk; Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü savunmak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. İleri görüşlülüğü ile tanınan önderimiz Mustafa Kemal, “Gençliğe Hitabe” de Cumhuriyetimizi yıkmak, ülkemizi bölüp parçalamak için faaliyet gösterebilecek iç ve dış düşmanlardan söz etmiş, hangi şartlarda olursak olalım bu duruma karşı koymak için elimizden geleni tereddüt etmeden yapmamız gerektiğini belirtmiştir. Nitekim 15 Temmuz 2016 gecesi bu ön görü fiili olarak gerçekleşmiş, Türk halkı, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi tek yumruk olarak gereken cevabı iç ve dış düşmanlarına vermiştir” diye konuştu.

İlçe stadyumundaki programda Zeynep Sude Yüksel ve Kadir Akçe isimli öğrencilerin cumhuriyeti anlatan şiirler okurken THK pilotları Atatürk ve Türk bayraklı gösteriler gerçekleştirdi. Ardından Osmanlı Devleti’nin 4 tarafının kuşatılması ve Atatürk’ün Samsun’a çıkışı; Erzurum ve Sivas kongreleriyle düşmana karşı verilen mücadele ile ülkemizin kurtuluşu anlatıldı. Finalde Haydi Türkiye müziği eşliğinde tüm dünyaya güneş gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin doğuşu dev Türk bayrağı ile anlatıldı. Tören boyunca THK’nın paramotoru ile Atatürk ve Türk bayrağı posterli gösteriler gerçekleştirildi. Bu arada tribünlerde Cumhuriyet Fazilettir yazısı ile Atatürk posterleri dalgalandırıldı. Fethiye İlçe Şehir Stadındaki töreni Kaymakam Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, Baro Temsilcisi Fatih Taşer ile Garnizon Komutanı Sedat Karabay, Gaziler, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşlar da ellerinde Türk bayrakları sallayarak izledi. Programın son bölümünde Fethiye’deki lise ve ortaokullar geçit törenine katıldı. Geçit töreni Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşirken Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Behçet Saatcı, selamda durdu. Öğretmenler ve öğrenciler resmigeçit sırasında büyük coşku yaşadı. Tören sonunda Kaymakam ve diğer yetkililer bayram programı ilgililerini tebrik etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …