Perşembe , Nisan 25 2024

CKD BASIN AÇIKLAMASI

7 Mayıs’ta yayınlanan Derin Tarih programında ve yazılı basında Atatürk’e yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapılması üzerine cumhuriyet Kadınları Derneği basın açıklaması bulundu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği basın açıklamasında şunlara yer verdi;

“7.Mayıs.2017 tarihinde TV Net adlı Televizyon kanalında yayınlanan  “Derin Tarih” adlı programda, sözde tarihçi oldukları iddia edilen 3 kişinin konuşmalarında Atatürk ve Afet İnan’a yönelik akıl almaz iftiraları, Fethiye CKD olarak şiddetle kınıyoruz.

Alçakça ve ahlaksızca bulduğumuz bu iftiralarla, ülkemizde yıllarca toplumsal ve kanuni baskılarla açığa çıkmamış ama çıkmak için fırsat kollayan, zaman zaman ufak ataklarla toplumun nabzını yoklayan irticai ve gerici faaliyetlerin hedefinde her zaman Atatürk olmuştur.

Onun, bu toplumun üzerindeki derin ve vazgeçilemez saygın yeri, Türk Milletinin varoluşundaki rolü, çağdaş Türkiye’yi oluşturmadaki gayreti ve bu nedenle dünya çapında seçkin bir lider oluşu, dış düşmanlar ve onların ülkemizin içindeki vatan haini işbirlikçilerinin hiçbir zaman hoşuna gitmemiş, her fırsatta bu milletin Ata ‘sına duyduğu sevgi ve bağlılığı yok etmek için ellerinden geleni yapagelmişlerdir.

Bu son hadise de bunun örneklerinden biridir. Bazı toplumsal ve siyasal zafiyetlerden yararlanarak, şimdi de bu ahlak dışı suçlamayla toplumun nabzı yoklanmakta, Atatürk, toplumun gözünde itibarsız hale getirilmek istenmektedir.

Türk Milletinin “milli ve ulusalcı” kimliğini ortadan kaldırmak, birlik ve beraberliğini yok etmek, inanç ve etnik köken bazında bu toplumu ayrıştırmak, bayrak ve istiklal marşımıza duyarlılığımızı bitirmek isteyen gafiller bilmeliler ki; Atatürk’ümüze duyduğumuz sevgi ve bağlılığımızı azaltamayacaklardır.

Hangi maksatla şimdi bu kirli oyunu oynuyor olurlarsa olsunlar; Ata’ mıza duyduğumuz minnet ve hayranlık hiç bitmeyecek, onun bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır…”

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …