Cuma , Nisan 19 2024

Çıralı, “2020 Daha İyi Olacak”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, 2020 yılında Babadağ’a teleferik ile çıkabileceğini belirterek; yeni yıldan umutlu olduğunu söyledi. Çıralı, “Thomas Cook’un iflası ile büyük bir sıkıntı yaşadık. Yeni çıkan Konaklama Vergisi ve Tanıtım Ajansı Katkı Payı otelcilerimize yük oldu. Bunlara rağmen 2019 yılının iyi geçtiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı yaptığı açıklamada, “2019 yılı turizm sektörü açısından başarılı geçti. Thomas Cook’un iflası ile büyük bir sıkıntı yaşadık. Yeni çıkan Konaklama Vergisi ve Tanıtım Ajansı Katkı Payı otelcilerimize yük oldu. Bunlara rağmen 2019 yılının iyi geçtiğini düşünüyorum. İhracat yönünden de kötü bir yıl olmadığı kanaatindeyim. Oda olarak bu yıl kahvaltı buluşmaları, müşterek toplantılar, emlak ve oto alım satım sektörleri için yetki belgeleri verdik. Protokoller imzalayıp, GEKA’ya 2 tane proje yazdık. Bunlarda da başarılı olduk. İzmir’de fuara katıldık önümüzde EMİTT ve Berlin fuarları var. Moskova ve Çin fuarlarına da katılmayı planlıyoruz. Bölgesel toplantılar yapıyoruz. Fethiye Seydikemer Güç Birliği Platformumuz çalışmalarına devam ediyor. Turizm Konseyimiz çalışıyor. Domates, mermer ve alabalık ile ilgili tanıtım filmleri çekiyoruz. Seydiler Kilimi için yaptığımız çalışma askı sürecinde. Zeytin ve yöresel ürünler konusunda çalışmalarımız sürüyor” dedi.

2020 Daha İyi Olacak

Çıralı, “2020’nin 2019’dan daha iyi olacağını düşünüyorum. 2020’de Babadağ Teleferik Projemiz bitmiş olacak. Bu yıl ilk 10 ayda geçen yılın rakamlarına ulaştığımızı ifade etmiştik. Hedeflerimiz içerisinde Belceğiz Plaj işletmesi de var. Orası yamaç paraşütü için çok önemli bir alan. Biz bu konudaki ısrarımızı sürdüreceğiz. Diğer odalar ile uyumlu bir şekilde çalışarak, bölgemizin gelişimine katkı sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılına 3 yıl kaldı. Bizler de ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşabilmesi adına emek harcayacağız. 2020 yılının ilçemize bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, başarılı bir yıl geçirmeyi temenni ediyoruz” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …