Cuma , Nisan 19 2024

Çinli Şirketlerin İlgi Odağı

Çinli Shandong Huaxing Taifeng İthalat ve İhracat Limited Şirketinin Üst Yöneticisi Fei Lihua ve beraberindeki heyet, Türkiye ve Çin arasındaki ticaret iş birliğini geliştirmek üzere Fethiye’ye geldi. Türkiye ve Çin arasındaki ticaret iş birliğini geliştirmek üzere gelen Çin şirketi heyeti, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret etti.

Shandong Huaxing Taifeng Şirket Üst Yöneticisi Fei Lihua, kendilerini ağırladıklarından dolayı Başkan Saatcı’ya teşekkür ederek “Yatırım konusunda sizin de fikirlerinizi almak için buradayız. Pekin’den geliyoruz. Aynı zamanda Çin Hükümeti ile ortak bir şirketimiz var. Türkiye’ye gelme sebeplerimizden bir tanesi tarımsal ürünler, diğeri de maden sektörünü incelemek. Çin pazarı o kadar büyük ki, zaten 1.4 milyar nüfusa sahibiz. Kendi ülkemizdeki ürünler bize yetmediği için dışarı açılıyoruz ve bu politikada öncelikli ülkelerimizden biri de Türkiye. Türkiye’de şuan tüketilen meyveler ve Çin pazarına sokabileceğim kuruyemiş tarzı yiyecekler bana tanıtıldığı takdirde ben Türkiye pazarını Çin pazarına götürmeye hazırım” ifadelerini kullandı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise “Bundan yaklaşık 40 gün önce de altyapı yatırımı yapan bir şirket Fethiye’deydi. Çin hükümetinin, Çin’li iş kadını ve iş adamlarının hem ilçemizde hem de ülkemizde yatırım yapmak amacıyla ilgi göstermeleri bizi memnun ediyor. Ekonomik yatırımlar açısından özetlemem gerekirse, turizm ve tarıma dayalı ekonomisi olan bir ilçede yaşıyoruz. Ayrıca Fethiye, Türkiye’de 2’nci krom maden zengini bir ilçedir. Tarım, madencilik ve turizm anlamında yapılacak olan her türlü yatırıma, bizim sorumluluk alanımızda destek vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Başkan Saatcı, Fethiye’ye özgü yöresel ürünlerden oluşan hediyeleri Çinli heyete takdim etti.

 

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …