Salı , Nisan 16 2024

CHP’de Cumhuriyet Coşkusu

Fethiye’de bazı Demokratik Kitle Örgütleri tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Cumhuriyet meydanında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Başkan Alim Karaca’nın talimatıyla ilk defa Fethiye Belediye Bandosu da eşlik etti. Yine Başkan Alim Karaca’nın talimatlarıyla Cumhuriyet meydanındaki; At üzerinde şaha kalkmış Atatürk heykelinin de altın sarısı renklerle bezenmiş hali de çok beğenildi. Bu uygulamadan dolayı törene katılanlar Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile CHP’li basın danışmanı Necdet Mercan’a çok teşekkür ettiler.

Fethiye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın  96’ıncı Yıl Dönümü Kutlamaları Programı kapsamında Cumhuriyet Meydanında da  tören düzenlendi. Törene CHP Eski  Muğla Milletvekillerinden  Ömer Süha Aldan, Prof. Dr Nurettin Demir ve Sami Gökmen, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, İYİ Parti İlçe Başkanı Suat Aybek, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Zeynep Tuncel ve Üyeleri, Fethiye Atatürkçü Düşünce Derneği yönetimi ve Üyeleri, Fethiye Rotary Kulübü üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Üyeleri, Fethiye Tazelenme Üniversitesi Öğrencileri ve partililer ve vatandaşlar  katıldılar. Cumhuriyet Meydanındaki tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Tören’e katılan Siyasi Partiler ve Sivil Toplum kuruluşları Atatürk Anıtına Çelenk sundular. Fethiye Tazelenme Üniversitesi Öğrencileri de Atatürk Anıtına karanfiller bırakarak saygı duruşunda bulundular.

“CUMHURİYET’İN ÖNDER KADROSUNU BİR KEZ DAHA MİNNET VE ŞÜKRAN İLE ANIYORUZ”

CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, İYİ Parti İlçe Başkanı Suat Aybek, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Zeynep Tuncel törende birer konuşma yaptılar. CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu törende yaptığı konuşmasında Cumhuriyet fikrinin Roma döneminde şekillendiğini ifade ederek; “ Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün benliğinde Halk Egemenliği vücut bulmuştur. Milli mücadelenin başlamasından sonra, 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu tescil edilmiştir. Uluslararası arenada tescil edilen yeni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin idari olarak Cumhuriyet olduğu tescil edilmiştir. Bize böylesi bir Cumhuriyet ülküsünü emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Cumhuriyet’in önder kadrosunu bir kez daha minnet ve şükran ile anıyoruz “ dedi.

“CUMHURİYET ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜMÜZÜN GÖSTERDİĞİ YOLDA SONSUZA KADAR VAR OLACAKTIR”

İYİ Parti İlçe Başkanı Suat Aybek ise konuşmasında ; “ Anadolu’muz birçok millete ev sahipliği yapmıştır. Bin 200 yıl gibi en uzun yaşayan Hititler geldiler yaşadılar ve yok oldular. Bin yıl yaşamak biz Türk Milletine nasip oldu. Üç önemli tehlike atlattık. Bunlar Haçlı Seferleri, Ankara savaşı ve Mondros mütarekeresi. Yedi düvel ile mücadele eden Türk Milleti ve Cumhuriyet Ulu önder Atatürk’ümüzün gösterdiği yolda sonsuza kadar var olacaktır.” Dedi.

“TARİH BOYUNCA UĞURUNDA ÇOK MÜCADELE VERİLMİŞTİR”

Türk Kadınlar Birliği Başkanı Zeynep Tuncel de törende yaptığı konuşmasında “Bizler karanlık yolumuzu kesse de, çoğalarak aydınlık günlere yürümek zorundayız. Bugün 96’ıncı yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığımız Cumhuriyet, Demokratik hak ve özgürlükleri içeren ayrımsız, bütünleştirici tam bir adalet ve eşitlik temeline dayalı yönetim sistemidir. Bu yüzden tarih boyunca uğurunda çok mücadele verilmiştir. Canlar feda edilmiştir ve dolayısı ile çok değerlidir. Ulusumuzun erdemidir. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. 96’ıncı Yıldönümü kutlu olsun “dedi. Konuşmaların ardından Fetav Vakfı Drama Korosu Gençliğin Ataya cevabını okudular. Fethiye Belediyesi Bando takımı da törende marşlar çaldı. Vatandaşlar marşlara coşku ile eşlik ettiler. Törene katılanlar günün anısına Anıt önünde fotoğraflar çektiler.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …