Salı , Nisan 23 2024

CHP’de Aday Göstermeyenler Başkaldırıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Muğla’nın Yatağan ve Ortaca ilçelerinde mevcut belediye başkanlarının yerine başka isimler belirleyince çok büyük krize neden oldu .Aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanları bölgelerinde halkla hızlıca buluştular ve yeni siyasi hatları için onlardan fikirlerini sordular. Şimdi önümüzdeki günlerde neler yapacaklarının kararını alacaklar ya bağımız,veya başka partiye geçerek tekrar aday olacaklarının sinyalini verdiler.  Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ve Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’te aynı görüşte olan belediye başkanları olduklarını belirtiler. Partinin bugünlere gelmesinde her türlü fedakarlığı verdiklerini ama partinin beraber yürüdükleri halde yolda buldukları ile değiştirilmesi olduğunu vurguladılar. 10 yıldır Ortaca’da belediye başkanı seçilen Hasan Karaçelik’in yerine Mehmet Sert Kaya aday gösterildi. Karaçelik, başka bir partiden aday olacağını açıkladı. Yatağan’da da mevcut belediye başkanı Hasan Haşmet Işık yerine Halil Arslan aday çıktı. Başkan Işık “Yatağan’da 20 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Partim bunu bana söyleyecekti. Başka bir siyasi partiden başkan adayı olup olmayacağımı süreç gösterecek” dedi.

BANA YAPILAN HAKSIZLIK DEDİ

2014 yerel seçimlerinde de olduğu gibi bu seçim döneminde de Ali Acar aleyhine kampanya yürütenler var. Belediye Başkanlığı koltuğu benim babamın tapulu malı değil. Bu kadar başarıya imza atmış olan bu kenti aldığı yerden 15 yıl sonra nerelere getirildiğini sizler gayet iyi biliyorsunuz. Bu süre içinde çok bedel ödedik. Her şeye rağmen hizmet ve Marmaris’e olan aşkımız büyüyerek çığ haline geldi. Takdir edersiniz onurlu haysiyetli şerefli bir insan, dayatmayla tehditle belden aşağı vurarak, haksız yere karalayarak adaylığının önüne geçilmez. Bizde buna seyirci kalmayız.

ALİ ACAR’IN BYPASS EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEM

15 yıl bu memlekete hizmet etmiş emek vermiş Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar olarak bazı konularda görüşümüzün alınması gerektiğinin hakkımız olduğunu söylüyoruz. Bugüne kadar ne yaptıysak Marmaris için ve Marmaris halkının çıkarları için yapılmıştır. Seçim gereği her siyasi parti adayları adaylarını çıkarıyor ve demokratik olarak bir seçime gidiliyor. Ama 2014’te Ali Acar’ın başarısını kıskançlık sonucu aday göstermeme üzerine yapılan kampanya çalışmalarına 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetim kadrosu bu karalama kampanyalarına kulak asmadan tekrar bizi aday gösterdi. Ne yazık ki bazı yönetim kadrosu içinde olan insanlar bu kampanyaları yürütmeye devam ediyor. Bu şekilde çalışmalarla Ali Acar’ın bypass edilmesine ben müsaade etmem.

Değerli dostlarım, ben kendimi ifade edeyim diye Genel Merkez’de kamp kurmadım. Buna gerekte duymadı. İlçe örgütümüz, bize gönül vermiş siz değerli vatandaşlarımız bu süreç içerisinde Marmaris’te tekrar Ali Acar’la yola devam etmenin doğru olduğunu yetkililere gerek yazılı gerek sözlü olarak bildirdiler. Biz üzerimize düşeni yaptık. Süreç devam ediyor. Onlarında işleri kolay değil. Bizlerde sokağa çıkalım alanlara inelim gönül dostlarımızla kucaklaşmaya başlayalım diye düşündük. Ve burada bu söyleşiyi yapalım istedik. Ama bu söyleşi görüyorum ki küçük bir miting haline geldi.  Muğla’da aday açıklanmayan Bodrum, Fethiye ve Marmaris kaldı. Bu üç turizm kendinin sonra açıklanacak olmasına saygı duyuyoruz ama bunun biran evvel belirlenmesini istiyoruz.

“ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN BAŞKAN ADAYIYIM”

Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak 2004 yılında görevlendirildim. Ben solcu ve sosyal demokrat bir insanım. Benim solculuğum, sosyal demokratlığım sosyal adaletten gelir. İnsan yaşamında 15 yıl o kadar önemli ki bu 15 yılda biz bu memleketi buralara getirdik. Bu nedenle memleketime sahip çıkmak ve bir kenara atmamak için yeniden bu göreve talibiz. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. CHP’nin en kırsaldaki üyesinden, delegesinden, ilçe ,il yöneticilerinden, genel merkez yöneticilerine kadar herkes nasıl Cumhuriyet Halk Partiliyim diyorsa bende en az onlar kadar Cumhuriyet Halk Partiliyim. İnatçılığım vardır, kararlılığım vardır, dik duruşum tartışılmaz ama lafa gelecek kadar aptal değilim. Şartlar ne olursa olsun Ali Acar başkan adayı.

 

ALİ ACAR ADAY GÖSTERİLMEK ZORUNDA

Sizler lütfen müsterih olun. İçiniz rahat olsun. Bizim en ufak bir sıkıntımız yok. Bizim Genel Merkezdeki yöneticilerimizin hepsine sonsuz saygımız var. Doğru karar verecekleri konusunda en ufak bir endişem yok. Ali Acar aday olacak ve aday gösterilmek zorunda. Sabrın sonu selamet. Biz artık bundan sonra sokaklardayız  Bu çalışmalarımız sokaklarda 31 Marta kadar devam edecek. Bu iş gönül işi, bu iş dayatmayla olmaz. Ali Acar aleyhinde kampanya yürüten bizi baypas etmek isteyen insanlar şu gönül ordusunu görsünler ve akıllarını başlarına alsınlar. Tekrar ediyorum şartlar ne olursa olsun Ali Acar başkan adayı. Nasıl olursa olsun sizlerle beraber bu seçim yarışındayım.

REKOR OY ALACAĞIZ

Büyükşehir yasasını hep birlikte gördük yaşadık. Bunu birilerini karalamak adına söylemiyorum. Ama bunu düzletmemiz gerek. Bizim önümüzdeki süreç içerisinde bu örnek kenti çok daha ileriye taşıyacağız. Önümüzde büyük sorunlarımız var. Köylerin imar ve altyapı meselesi var. Bizim işimiz hedefimiz büyük. Seçim kampanyasını kapı kapı dolaşarak tüm gücümüm ortaya koyarak yürüteceğiz. Ama sizlerde hepiniz birere Ali Acar’sınız. Beraber bu seçim sürecini güle oynaya zevkle keyifle dördüncü dönemimizde rekor bir oy alacağız.

Biz kimsenin işine karışmadık. Ama bizim de işimize karışmasınlar. Marmaris’e artık içerden çomak sokmasınlar. Bizim kafamızın tasını attırmasınlar. B planı derken bu plan birden c planına dönüverir. Kimse bu memleketi sahipsiz sanmasın. Buradaki güç hiçbir yerdeki güce benzemez. Burada bir gönül bağı, aşk, sevgi var. 31 Mart zaferi şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Acar vatandaşlarla birlikte Marmaris Belediyesi’ne kadar yürüdü.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …