Perşembe , Nisan 25 2024

“Çevreye ve Denize Zarar Verilmiyor”

Son günlerde Fethiye Karagözler Mahallesi’nde bin 86 metrekare deniz doldurularak, 100 metre uzunluğunda yat yanaşma yeri yapılmasına yönelik çalışmaların olduğu haberlere karşı, söz konusu yerin mülkiyet sahiplerinden açıklama geldi. Güneş Yatçılık Tur. Sey. A.Ş. yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; “Son günlerde kamuoyunda ve basında yer alan “Fethiye Körfezine yeni bir marina daha yapılıyor ve körfez her geçen gün biraz daha kirleniyor.” yönünde açıklamalar yapılmaktadır” denildi.

Geçtiğimiz yıl Muğla Valiliği’ne gönderilen evrakta; “ 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi Belediyemizce uygun olarak değerlendirmekte olup, talep edilen bilgi ve belge yazımız ekinde sunulmaktadır” şeklinde ifade yer alıyor.

100 metre uzunluğunda yat yanaşma yeri yapılması için İmar Planı Değişikliği 15 Kasım tarihine kadar askıya çıktığı duyurulmuş ve izinler ile ilgili belgeler sır gibi saklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Fethiye Körfezi’nin alüvyon ve çeşitli atıklarla dolarak dip çamurunun oluşması gibi sorunlar gündeme gelen Fethiye Körfezi bu kez kalbine saplanan, dolgu yapılarak 100 metre uzunluğundaki yat yanaşma yeriyle bir kez daha gündeme geldi.

Fethiye 2. Karagözler’e 1,086 metrekare deniz doldurularak, 100 metre uzunluğunda yat yanaşma yeri yapılması konusundaki haberler çok konuşulur oldu. Yunus Nadi İlk Öğretim Okulu’nun hemen yanına yapılması planlanan yat yanaşma yeri ve restaurant için 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği  15/11/2019 tarihine kadar askıya çıkmıştı.

Güneş Yatçılık Tur. Sey. A.Ş. yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; Son günlerde kamuoyunda ve basında yer alan “Fethiye Körfezine yeni bir marina daha yapılıyor ve körfez her geçen gün biraz daha kirleniyor.” yönünde açıklamalar yapılmaktadır.

Fethiye İlçesi Karagözler Mahallesinde şirketimize ait olan arazinin ön kısmına hiçbir ticari amacı olmayan ve kendi teknelerimizi bağlamak için küçük bir yat yanaşma yeri yapmak amacı ile izin sürecini başlattık. Bu süreçte ilgili kurumların tamamından olumlu görüşler alınarak plan bakanlık onayına sunulmuş, bakanlıkça onaylandıktan sonra askıya çıkmıştır.

Askı süreci geçen hafta dolan planla ilgili kamuoyunda asılsız şekilde bilgiler bulunmaktadır. Bu plan yukarıda da belirttiğimiz gibi hiçbir ticari amacı olmayan, marina değil kendi teknelerimizi bağlamak amacıyla yapmak istediğimiz bir yat yanaşma iskelesidir. İskelenin karayla olan bağlantı noktasında kayda değer bir deniz dolgusu yoktur. Çevreye ve denize zarar verecek herhangi bir yapıda bulunmamaktadır.  Kamuoyunun ve sivil toplum örgütlerinin bilgilerine sunarız” denildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …