Cuma , Nisan 19 2024

Çevre için ‘kapı kapı’ gezecekler!

Çevre için ‘kapı kapı’ gezecekler!

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, “Kapıdan kapıya bilgilendirme” projesine devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde başlayan ve bu sene devam eden projede tüm hanelere ve işletmelere girilerek bilgilendirme çalışması yapılacak. Çalışmaya gönüllü olarak katılan 60 öğrenci yanı sıra Kaydem Plastik ve Fethiye Belediyesi yetkilileri de katılıyor.
Muğla Üniversitesi Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma bölümü öğrencileriyle yapılacak olan bilgilendirme çalışması başladı. Kapı kapı bilgilendirme öncesi öğrenciler Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti.

 

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Bu iş tamamen gönüllük esasına dayanan bir ilişki. Ama bu bence bir fırsat. Teorisini görmüş olduğunuz eğitimin pratiğini yapmanız bence müthiş bir tecrübe. Size hem sorumluluğunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. Hem de beraber çalışıyor olmaktan mutluluğumu dile getiriyorum. Biz bunu ilk kez yapmıyoruz. 15 yıldır bunu sürdürmeye çalışıyoruz. İsveç’te 1972 de 5 Haziran dünya çevre günü belirlenmiş ve o yıllardan itibaren bu tür sosyal projeler başlamış. Geri dönüşüm şuuru vatandaşlarımızda oluşursa sizlerin çabasıyla Avrupa’nın normlarını yakalamaya çalışacağız” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …