Cumartesi , Nisan 20 2024

Büyük Usta Neşet Ertaş Unutulmadı!

Fethiye Belediyesi, büyük üstat Neşet Ertaş’ı unutmadı.  Neşet Ertaş anma programında Belediye sanatçıları Adem Kazan, Ali Tunç, Mustafa Selçukoğlu, Aysun Karasaçlı ve Gonca Oğuzgan sahne aldı. Tıklım tıklım dolan FBKM’de anma konseri sonrası konuşan Başkan Saatcı, “Türkü bizim! Türküler söyleniyorsa, sazlar çalınıyorsa, bu ülkede Türk kültürü yok olmamış demektir. Bizim kültür silahımız sazımız ve türkülerimizdir” dedi. FBKM’de yoğun katılım ile gerçekleşen anma konserinde, Neşet Ertaş’ın hayatı hakkında bilgiler de verildi.

Birbirinden güzel Neşet Ertaş türkülerini okuyan FBKM sanatçıları, katılımcılar tarafından sık sık alkışlandı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, konser öncesi yaptığı konuşmada, “Vatanımız kadar aziz, ana sütü kadar leziz, pınar suyu kadar temiz türkülerimizi dinlemek için bugün bir aradayız. Şeref verdiniz. Hoş geldiniz. Bozkırın Tezenesi Neşet Baba, 6 yıl önce uçmağa yürümüş. Allah var, yıllar önce Neşet Ertaş’ı Fethiye’de ağırlamaktan onur duydum. Biz de bir adet var. Öldükten sonra daha kıymete biniyor insanlar… Aslında böyle ustaları sağlığında sahip çıkabilsek daha güzel olmaz mı? Kendisiyle Belediyemizde sohbet ederken, hep ekonomik sıkıntılardan bahsediyordu. Neşet Ertaş gibi bir sanatçı, batıda herhangi bir ülkede olacak, her yerde heykelleri dikilirdi, sokaklara isimleri verilir ve en önemlisi sağlığında ona sahip çıkılırdı. Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’müze, sanatçı arkadaşlarıma, bu işin mutfağında çalışan herkese teşekkür ediyorum. Kültür merkezi bizim yüz akımız. Türkü bizim! Türküler söyleniyorsa, sazlar çalınıyorsa, bu ülkede Türk kültürü yok olmamış demektir. Bizim kültür silahımız sazımız ve türkülerimizdir” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …