Perşembe , Nisan 25 2024

Büyük Fethiye Ailesi İftarda Buluştu

Fethiye Belediyesi’nin geleneksel olarak Kadir Gecesi’nde yapılan personel ve aileleri iftar yemeği Reis Kafe önündeki büyük alanda verildi. Yaklaşık iki bin 700 kişinin katılımıyla gerçekleşen iftar  yemeğinde konuşan Başkan Saatcı, “Okula, kışlaya, dini tesislere siyaset girmez! Şimdi maalesef her yere siyaset girdi. Sadakate ve biate değil de, beceriye ve liyakate önem verilen devlet anlayışı bizim özlemimizdir” dedi.

Bütün birim çalışanlarının aileleriyle katıldığı yemeğe, Başkan Behçet Saatcı ise, eşi Nesrin Saatcı, oğulları Ahmet ve Fatih Saatcı, kardeşi Mustafa Saatcı ve yakınlarıyla  birlikte iştirak etti. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, yemeğe katılım sağlayarak Başkan Behçet Saatcı ile birlikte iftar yaptılar.

İftardan sonra konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Belediyemiz tarafından her yıl Kadir Gecesi’nde gerçekleştirdiğimiz, geleneksel personel iftar yemeğimize katılım sağlayan tüm personelimiz ve ailelerine teşekkür ediyorum. Biz 155 bin kişilik biz aileyiz. Burada da Fethiye’mize hizmetkarlık eden kardeşlerimiz ve aileleri var. İş yerinde kırgınlıklar varsa, bu günler özel günlerdir, barışalım lütfen arkadaşlar. Küskünlüğü devam ettiren kardeşime hakkımı helal etmem” dedi.

“Sen iyilik düşünüyorsan, Allah her zaman yardımcı oluyor”

Başkan Saatcı konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Ben bir gecede işlenen tüm günahların af olacağına inanan insanlardan değilim. Ömür boyu yalan söylemediysen, adaletten ayrılmadıysan, komşunun malında gözün olmadıysa, teraziyi eşit tuttuysan, her zaman iyilik düşünüyorsan, Allah her zaman yardımcı oluyor. Yoksa her türlü kötülüğü yapıp da, bir gecede dua etmeyle de, günahlarımızdan af olmuyoruz. Ben böyle bakıyorum. Allah hepimizi istikametinden çıkmayan kullarından eylesin. Dün de bir polisimizi toprağa verdik, tüm şehitlerimize Allah’ü Teala’dan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”

“Okul, kışla ve dini tesislerde siyaset yapılmaz…”

Başkan Saatcı, Türkiye’de sadakate ve biate değil, liyakate ve beceriye ihtiyaç olduğunu söyleyerek, şu sözlere yer verdi; “Biz siz çalışma arkadaşlarımızdan memnunuz. Nereye kadar gider bilmiyorum ama biz buna değil, geçmişte yaptıklarımıza bakıyoruz. Fethiye Belediyesi gibi birbirine saygılı, sevgili, başarılı hakka hukuku riayet  eden ve harcadığı parayı kendi cebinden aziz bilen başka kurumlar varsa da, biz ilk sıralardayızdır diye düşünüyorum. Üç şeye siyaset girmez. Her ne kadar şimdi bunların önemi kalmasa da!.. Okula, kışlaya, dini tesislere siyaset girmez! Şimdi maalesef her yere siyaset girdi. İnşallah kirli siyasetimiz temizlenmiş, esas olarak yörüngesinde yürüyen bir devlet yönetimi, insanların inancına veya partisine değil, yaptığı işe, duruşuna ve liyakata önem veren bir devlet yönetimi anlayışı bizim özlemimizdir. “Huzurlu ve mutlu bir Fethiye için gece gündüz çalışan tüm personellerimden Allah razı olsun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Allah Türk Milleti’ni korusun, Türk Milleti’ni yüceltsin”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …