Cuma , Nisan 19 2024

“BURADA CİDDİ BİR SORUN VAR”

Fethiye’nin gözde turizm merkezlerinden Ölüdeniz, Hisarönü ve Ovacık Mahallelerinde turizmin kötü gitmesi nedeniyle birçok otel satılığa çıkartıldı.

Hisarönü Güzelleştirme Derneği Başkanı Günay Özütok; “İnsanlar 30 yıllık tesisini, hayatını koymuş olduğu işletmeyi bu gün satılığa çıkartıyor ise burada ciddi bir sorun var demektir. Böyle bir coğrafyada, bölgede can acıtıcı bir tabloyla karşı karşıyayız” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Rusya ile yaşanan sıkıntılı süreç, ülkedeki güvenlik sorununun gidişatının netlik kazanmamasından dolayı Ege ve Akdeniz sahillerinde yüzlerce otel satılığa çıkartılmıştı. Turizmcinin büyük umutlarla beklediği 2017 yaz sezonu da beklentileri karşılamadı. Fethiye’nin gözde tatil merkezlerinden Ölüdeniz, Hisarönü ve Ovacık’ta da birçok otel sahibi işletmelerini satılığa çıkardığı gözlendi.

Bazı oteller gizli satış yoluna giderken bazıları ise internet sitelerine koydukları ilanlar ile otellerini satma yolunu arıyor. Fethiye’de en son ilan listelerine girerek acil satılığa çıkan Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Kelepir Otel 15.000.000 TL istedi.

YAŞANAN SIKINTILAR SÜRPRİZ OLMADI

Turizmde yaşanan sıkıntıların sürpriz olmadığını kaydeden Hisarönü Güzelleştirme Derneği Başkanı Günay Özütok, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şuan bölgemizde en çok satılık olan turizm tesisleri. Birçok otelci, otelini satılığa çıkartmış durumda. Bu da işin ne kadar ciddi boyutlarda olduğunun en büyük göstergesi. İnsanlar 30 yıllık tesisini, hayatını koymuş olduğu işletmeyi bu gün satılığa çıkartıyor ise burada ciddi bir sorun var demektir! Böyle bir coğrafyada, bölgede can acıtıcı bir tabloyla karşı karşıyayız.”

TURİZMCİ BORCUNU ÖDEYEMEDEN TEKRAR BORÇLANIYOR

Turizm sektöründeki krizin önümüzdeki senelerde son bulacağının garantisi olmaması sebebiyle otel sahiplerinin, tedbir amacıyla elden çıkarmak istemiş olabileceğini söyleyen Günay Özütok, “Turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle işletme sahipleri büyük bir borcun altına girdi. Otel sahipleri mevcut kredi borçlarını ödemek için yine kredi kullanıyor. Böyle bir ortamda otel sahipleri daha fazla zarar etmemek için işletmelerini satılığa çıkartıyor olabilir” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …