Cuma , Nisan 19 2024

Bulut STK’ları Ziyaret Etti

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek yerel yönetimden beklentilerini aldı.

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, meclis üyesi adayları ile birlikte Fethiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasını, Çalış Turizm Tanıtma Derneğini, Cumhuriyet Kadınları Derneğini, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini, Fethiye Bedensel Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Fethiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Nagihan Bulut, ziyaretlerinin amacının hem tanışmak hem de meslek kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin yerel yönetimden taleplerini dinlemek olduğunu ifade etti.

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, meslektaşlarının sorunlarının mali tatilin tatil olarak geçirilememesi, muhasebecinin vefatı durumunun mücbir sebep olarak kabul edilmeyip işlemlerin devam etmesinin beklenmesi gibi sorunlar olduğunu ve bunların ulusal düzeyde çözüm gerektiren sorunlar olduğunu kaydetti.

BULUT, ÇALIŞ-DER’İ DİNLEDİ

Çalış-Der ziyareti öncesi Çalış bölgesindeki esnafları da ziyaret eden Bulut, vatandaşlarla kucaklaştı. Çalış-Der Başkanı Mete Ay, yönetim kurulu ve dernek üyeleri ile bir araya gelen Nagihan Bulut, Çalış Bölgesinin öncelikli sorunları ve çözüm önerini dinledi. Dernek Başkanı Mete Ay, “Öncelikle bir bayan olarak bu yola çıkmanızla bizi çok etkilediniz. Bu nazik ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Geride bıraktığımız dönemde yaşadığımız en büyük sorun 3 parti arasında kalmaktı. İktidarda başka bir parti, büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyesi ayrı partilerdir. Zor 5 yıl geçirdik. Bunu artık yaşamak istemiyoruz. Alt yapı ve üst yapıda hizmet alımında ciddi sorunlar yaşadık. Bu halk AK Parti’ye de CHP’ye de İyi Parti de oy verdi ama zarar gören yine halk oldu. Bunları yaşamamak lazım” dedi.

Fethiye’nin en önemli sektörünün turizm olduğunun altını çizen Mete Ay, “Listenizde turizmciler var. Çok güzel bir liste oluşturmuşsunuz. Güzel bir yoldasınız” diye konuştu.

Dernek ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Mete Ay, Derneğin hem Çalış’ı geliştirmek hem de tanıtmak için faaliyetler yürüttüğünü kaydetti.

Mete Ay’a yapmış oldukları yazılı çalışma ve sözlü olarak aktardıkları bilgiler için teşekkür eden Nagihan Bulut, “Çalış için düşündüğümüz projeler var ancak kesinlikle tüm paydaşlarla konuşmak gerekiyor. Bu nedenle projelerimiz arasına yazmadık. Yaz aylarında sabahları denize girmek için tercih ettiğim bir yer Çalış plajı. O yüzden temizliğini önemsiyorum. “Yaşlı Dostu Kent Projesi”nde de görev alıyorum. Oteller, çok küçük tadilatlarla yaşlılara uygun hale getirilebilir. Gelişmiş ülkeler kendi yaşlılarına bakamıyor. Diğer ülkelere bakıma gönderiyor. Yaşlı Dostu Kent olarak alternatif turizmi geliştirebiliriz” ifadelerine yer verdi.

CUMHURİYET KADINLARI YEREL TOHUM KONUSUNDA DESTEK İSTEDİ

Cumhuriyet Kadınları Derneği’ni de ziyaret eden İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, yürütülen yerel tohum projesi hakkında bilgi aldı ve kurulan kooperatifle ilgili olarak tebrik etti. Dernek Başkanı Hanife Nalan Ünal, yerel tohumların korunması için 2006 yılında başlattıkları çalışmalarda gelinen noktada kooperatifleştiklerini ifade etti. Bu güne kadar Fethiye bölgesinin yerel tohumlarını toplamak ve küçük üreticinin yerel tohumlarla ürettiği ürünlerin pazarlanması yönünde çalıştıklarını kaydeden Ünal, yerel yönetimden köylere ulaşmak konusunda araç desteği, üretim için alan ve satış yapabilecekleri bir yer taleplerinin olduğunu kaydetti.

ENGELLİLERİN İMKANLARINI ARTTIRACAĞIZ

Nagihan Bulut, son olarak Fethiye Fiziksel Engelliler Derneğini ziyaret etti. Mustafa Bozbaş ile görüşen Bulut, engellilere pozitif de olsa ayrımcılık yapmayacaklarını, var olan imkânları arttırarak hizmet edeceklerinin bir kez daha altını çizdi. Kadınların ve engellilerin ayrımcılığa ihtiyacı olmadığını söyleyen Bulut, “Kadınlara ve engellilere imkân verilmesi gerekiyor. Eminim ki imkan verildiğinde çok güzel işler başaracaklar” dedi.

Dernek başkanı Mustafa Bozbaş, engelliler için sportif aktivitelerin arttırılması, ulaşımda engellilere yönelik düzenlemeler yapılması ve akülü engelli araçların tamiri konusunda destek beklediklerinin altını çizdi. Nagihan Bulut, bu konuda çok hassas olduklarını ifade ederek, istedikleriniz çok büyük ve yapılmayacak şeyler değil, ne gerekiyorsa biz onu yapacağız.” diye konuştu.

Engelsiz Tarih projelerinin olduğunu söyleyen Nagihan Bulut, tarihi mekânlara engelli vatandaşların ulaşımının kolaylaştırılması için gereken her şeyi yapacaklarını bu kapsamda da Amintas projelerinin hazır olduğunu ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …