Çarşamba , Nisan 24 2024

Bölgenin Sorunlarını Ankara’ya İletti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Ankara’da düzenlenen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları–Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, turizm sektöründe yaşanan sorunlar ve sektörün desteklenmesi, tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntılardan KDV ve ÖTV indirimlerinin devam etmesi, peşin verginin kaldırılması, istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması, imar affında ödenecek bedellerin taksitlendirilmesine kadar reel sektörün yaşadığı birçok sorun ve talep Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a iletildi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları – Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı’nın açış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Oda ve borsa camiası olarak, atılan adımların ekonomiye yansıması için üstümüze düşen her sorumluluğu yerine getirecek, daha çok çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.” dedi. Ekonomide olağan dışı gelişmeler yaşandığını vurgulayan Hisarçıklıoğlu, zor günlerin geride kalacağını ifade ederek, “Döviz kurlarındaki ve faiz oranlarındaki dalgalanma ağustosa göre azaldı. Para piyasaları daha istikrarlı hale geldi. Elbette burada, bizlere, özel sektöre de görev ve sorumluluk düşüyor. İlk olarak üretim ve istihdam kapasitemizi mutlaka korumalıyız. Risklere değil fırsatlara, içeriye değil dışarıya yani ihracata odaklanmalıyız. Enseyi karartmadan, temkinli ama kararlı bir şekilde ilerlemeye devam etmeliyiz. Oda ve borsa camiası olarak bu süreçte elimizi taşın altına koyduk, milli bir dayanışma gösterdik. İnşallah tüm bu emekler sonuç verecek ve ülkemiz yeniden tempolu büyüme sürecine girecek. Bu teker bu tümsekte kalmayacak, kimsenin şüphesi olmasın. Burada esas olan bizim birlik ve beraberliğimizi sürdürmemiz. Ülkemizin gücüne ve özel sektörümüzün dinamizmine yürekten inanan oda ve borsa camiası olarak, atılan adımların ekonomiye yansıması için üstümüze düşen her sorumluluğu yerine getirecek, daha çok çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

BAKAN PEKCAN: ”İŞ DÜNYASININ TALEPLERİNİ DİKKATLE İNCELİYORUZ”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da konuşmasında, iş dünyası tarafından kendilerine iletilen talepleri dikkatle incelediklerini ve sorunlara hızlı bir şekilde çözüm ürettiklerini belirterek sivil toplum kuruluşları ile İstişare Kurulu kurduklarını, göreve geldiği günden bu yana Bakanlığa 903 talep iletildiğini, bunların kendi görev alanıyla ilgili 455 tanesini karşıladıklarını ifade etti. Pekcan, Ticaret Bakanlığının görev alanında yer almayan 342 talebi ise ilgili bakanlıklarla takip ettiklerini dile getirdi.

Gelecek yıllarda 35 yeni noktada kurmayı planladıkları Türkiye Ticaret Merkezleri ile firmalara dağıtım kanallarına erişebilmeleri için destek sağladıklarına dikkati çeken Pekcan, TOBB ile 19 il ve 28 odada “İhracat Destek Ofisleri”ni kurduklarını hatırlattı.

REEL SEKTÖR SORUNLARINI BAKAN’A İLETTİ

TOBB TSO Konsey üyesi Osman Çıralı’nın katıldığı müşterek toplantıda, turizm sektöründe yaşanan sorunlar ve sektörün desteklenmesi, tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntılar, KDV iadelerinin hızlandırılması, KDV ve ÖTV indirimlerinin devam etmesi, peşin verginin kaldırılması, üretim ve ticarette kullanılan elektrik fiyatlarında indirim yapılması, kira stopajlarının belli bir süre alınmaması ya da oranlarının düşürülmesi, Finansmana erişimde yaşanan sorunlar, kredi yapılandırılmasında yaşanan sıkıntılar, KOBİ kredileri ve ticari kredilerdeki BSMV’nin kaldırılması veya yüzde 1’e düşürülmesi, istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması, imar affında ödenecek bedellerin taksitlendirilmesi, yabancılara konut satışında sürecin hızlandırılması, gıda ürünlerindeki tağşişte gerekli cezaların verilmesi, gibi konular ve çözüm önerileri Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a iletildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …