Cuma , Nisan 19 2024

Bin işletmeye bilgilendirme yapıldı.

 

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, KAYDEM Plastik ve gönüllü 60 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen “Kapıdan kapıya bilgilendirme” projesi bu yıl sona erdi. Kapı kapı bilgilendirmede 1000 işletme ziyaret edilerek, bilgilendirme yapıldığı öğrenildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, projede gönüllü çalışan 60 öğrenciyi kahvaltıda bir araya getirdi. Kahvaltıya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar da katıldı.

Muğla Üniversitesi Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma bölümü öğrencilerine verilen kahvaltıda konuşan Başkan Saatcı, “Çevre deyince aklımıza geleceğimiz geliyor. Fethiye Belediyesi’nin bu projesine katılarak, hem pratik yaptınız hem de geleceğimiz şekillenmesine katkı sağladınız. Bugün sabah bisikletle sahil bandından gelirken, yerde yediğini içtiğini bırakanları gördüm. Bu nasıl bir psikoloji?  Fethiye Belediyesi, nüfus açısından bakıldığında çevre hassasiyeti konusunda söz sahibi belediyelerden bir tanesi. Yeterli mi? Tabi ki yetersiz. Bizim hedefimiz 1 kg bile çöpün olmamasıdır. Çöpsüz bir Fethiye yaratmaktır” diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar ise, Fethiye Belediyesi’nin bu değerli projesine katılan öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Harmandar, “Dünyayı bizden sonraki gelecek nesle daha güzel bir şekilde bırakmamız gerekiyor. Bu projeyle de geleceğe olan güvenim daha da arttı. Son derece güzel bir çalışma olmuş. Bu doğa bizim her şeye dikkatli davranmamız ve kirletmemiz gerekiyor” dedi. Konuşmaların ardından Fethiye Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler ve teşekkür belgeleri öğrencilere takdim edildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …