Cuma , Nisan 19 2024

Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Fethiye’de, 2018 Turizm Sezonuna girerken, turizmcilere yönelik sezon öncesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Fethiye Otelciler Birliği Derneği (FETOB), 2018 Turizm Sezonuna girerken, Devlet Su İşleri (DSİ) toplantı salonunda geniş katılımlı sezon öncesi bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya FETOB Başkanı Bülent Uysal ve yönetim kurulu üyeleri, YDA Dalaman Havaalanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Muğla Çalışma ve İş Kurumu müdürü İlyas Sarıyerli, Mavi Deniz OSGB yetkilisi Abdullah Yılmaz, Türk Telekom yetkilisi Turgut Birlik, Avukat Sabire Sanem Yılmaz ve turizmciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını FETOB Başkanı Bülent Uysal yaptı. Uysal, “Turizmciler olarak pek çok faklı fuarlara katıldık. Fethiye Turizm Komisyonu ile beraber İzmir, İstanbul, Ankara’daki turizm fuarlarına katıldık. Yurt dışındaki İngiltere, Hollanda, Almanya, Rusya fuarlarını da FTSO üstlendi ve Fethiye adına tanıtımını yaptılar. Fuarlarda emeği geçen FTSO’ya, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya, bizleri destekleyen tüm turizmci ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Uysal, “2016 ve 2017 yıllarında kötü bir sezon geçirdik. Ama 2018 yılı güzel gözüküyor. Sizden ricam 2019 kontratını yaparken; 2015 kontratlarını baz almanız. Yani verdiğimiz indirim oranında revize ediniz. Maalesef geçtiğimiz dönemde talep yaratmak için çok ciddi manada indirim oranları verdik. Ama önümüzdeki sezonda böyle bir şey olmayacak. Çok daha iyi artış oranları var. Özellikle 2018 sezonu için İngiltere pazarında yaklaşık yüzde 25’lik geçen seneye göre bir artışımız var. Bu katlanarak 2019 turizm sezonunda devam edecek gözüküyor. Aynı zamanda bizim bölgemizde çok az olan Rus ve Ukrayna pazarı yüzde 60 civarında bir artış öngörüyoruz. 2018 sezonunda 350 bin olan İngiliz pazarı 500-600 binlere çıkacak. Bunu da göz önüne alarak fiyat politikamızı biraz daha iyileştirebilirsek, biraz daha dik durabilirsek tüm turizmci meslektaşlarımızın menfaatine olur” diye konuştu.

Toplantıda YDA Dalaman Havaalanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç 2018 Sezonu öncesi bilgilendirmelerde bulundu. Muğla Çalışma ve İş Kurumu müdürü İlyas Sarıyerli teşvikler ve mevzuat değişikliği ile ilgili bir sunum yapıp üyelerden gelecek soruları yanıtladı. Mavi Deniz OSGB yetkilisi Abdullah Yılmaz İş Sağlığı ve Güvenliği konularındaki son mevzuat, cezalar ve bu cezalara muhatap olunmaması için yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirmeden sonra katılımcıların sorularını cevapladı. İlçede özellikle turizmciler tarafından şikayet konusu olan internet hız sorunu ile ilgili Türk Telekom yetkilisi Turgut Birlik tarafından sorunun çözümü için yapılacaklar konusunda bilgilendirmede bulunup daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı. Avukat Sabire Sanem Yılmaz ise Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili sektör temsilcilerine bilgiler aktardı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …