Perşembe , Nisan 25 2024

Belediyespor’dan Muhteşem Geri Dönüş

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Türkiye Basketbol Ligi’nin 2. haftasında bu sezon ilk kez seyircisinin karşısına çıktı. Türkiye Basketbol Ligi’nin en büyük şampiyon adaylarından birisi olan İzmir ekibi Petkim’i konuk eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, çok uzun süre geride götürdüğü ve hatta bir ara 18 sayı geriye düştüğü maçı müthiş bir geri dönüşle 78 – 72 kazanmasını bildi.

Coşkulu bir seyircinin önünde oynanan, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Alim Karaca, Belediye Başkan yardımcısı Oğuz Bolelli, Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı ve Kulüp yöneticilerinin de izlediği maç karşılıklı basketlerle dengeli biçimde başladı. Ancak kısa bir süre sonra maça ağırlığını koyan Petkim, art arda 4 tane 3’lük basket bularak ilk çeyreği 30 – 14 önde kapattı.

İkinci çeyreğe takımlar daha tutuk başladılar. Karşılıklı dengesiz atışlarla geçen dakikalarda Petkim farklı üstünlüğünü korudu. Seyircisinin yoğun desteğine rağmen oyunda istediği ritmi bir türlü tutturamayan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, devre arasında soyunma odasına  50 – 34 mağlup gitti. Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor yakaladığı seriyle maçın kopmasına izin vermedi. Bu dakikalarda sahne alan Utku Yücedağ’ın basketiyle takımımız farkı tek haneye düşürmeyi başardı (47-55). Fakat üçüncü çeyreğin son bölümüne Marvin Jones ve Patrick Rempert ikilisiyle ağırlığını koyan Petkim son çeyreğe 53 – 61 önde girdi.

Maçın son çeyreğine seyircisinin de büyük desteğiyle başlayan  Lokman Hekim Fethiye Belediyespor özellikle boyalı alanı iyi kullanarak ardarda basketler kaydetti. Takımımız, günün yıldızlarından Utku Yücedağ’ın smacıyla maçın bitimine 04:54 kala 64 – 64’lük beraberliği yakaladı. Bu dakikadan sonra seyircinin maça ağırlığını koymasıyla skor üstünlüğünü ele geçiren Fethiye Belediyespor Amerikalı oyun kurucu Erick Neal’in etkili oyunuyla karşılaşmayı 78 – 72 kazandı.

MAÇIN YILDIZI ERİCK BERNARD NEAL

Takımımızda 40 dakika boyunca sahada kalarak, 21 sayı, 10 ribaund ve 15 asist ile oynayan 1.78 boyundaki Erick Neal yıldızlaştı. Bir diğer skorer oyuncumuz Utku Yücedağ da 20 sayı ve 12 ribaund ile galibiyetimizde büyük rol oynadı.

NİCK JEFFREY WARD’DAN BÜYÜK FEDAKARLIK

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un bu yıl İsrail takımı Hapoel Gilboa Galil’den transfer ettiği, Michigan Spartans’ın eski oyuncusu 2.06’lık dev Nick Ward, ABD’de bulunan eşi düşük yapmasına rağmen, bu maçta arkadaşlarına 16 sayı ve 4 ribaund’luk katkıda bulundu. Nick Ward’un maçın ardından Ohio’ya gideceği ve kısa bir süre sonra Fethiye’ye dönmeyi planladığı öğrenildi.

GELECEK MAÇIMIZ KONYASPOR İLE DEPLASMANDA

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Türkiye Basketbol Ligi’nin 3. haftasında, 25 Ekim Cuma günü saat: 16.00’da, Türkiye Basketbol Ligi’nin bir diğer şampiyon adayı Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Konyaspor ligin ilk haftasında kendi sahasında Gemlik Basketbol’u 89 – 67 mağlup ederken, Cumartesi günü oynanan maçta Akhisar Belediyespor deplasmanında 74 – 57 kaybetmişti.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un Konyaspor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma, Youtube’dan naklen izlenebilecek.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …