Perşembe , Nisan 25 2024

Bekir Eser’den Barış Harekatı Açıklaması

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser Barış Harekatına ilişkin  basın açıklamasında bulundu. Eser; “Öncelikle Suriye’nin kuzeyinde gerçekleşen Barış Pınarı Harekatında hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim. Yine yaralanan vatandaşlarımıza da Allah’tan acil şifalar dilerim” dedi.

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eserİn açıklaması şu şekilde: “Türkiye  40  yıldır terör örgütleriyle mücadele ediyor. On binlerce  asker ve sivil şehit verdik.Gazilerimiz var.Bu kadar  şehit, gazi, yetim, ekonomik kayıplar, huzursuzluk varken yıllardır terör  örgütleriyle  ve arkasındaki güçlerle  mücadele ediyoruz. Müttefiklerimizin ve dost bildiğimiz  bazı ülkelerin  ayak oyunlarına maruz kaldık. Son zamanlarda  terör örgütlerinin  30.000 tır silah ve mühimmat ile donatıldığına şahit olduk. Ambargo  ve ekonomik abluka gibi tehlikelere maruz kaldık.Ülkemizin toprak bütünlüğü  tehdit edilmeye başlandı. Ülkemiz tüm bu tehditler ile mücadele ederken, Kuzey  Suriye de otorite boşluğundan yararlanıp terör örgütlerinin at koşturduğu alan haline geldi. Bölge halkına uygulanan baskılar ve yıldırmalar karşısında milyonlarca Suriyeli göçe zorlandı.Tarihinde mazlumların her zaman yanında  yer alan Türkiye  sınırlarımıza  dayanan 3,5 – 4  milyon Suriyelinin de imdadına yetişti. Yıllardır milyonlarca Suriyeli göçmeni misafir etti. Bu insanları göçe zorlayan neydi ?  Bu insanların Yurtlarına dönüşü nasıl sağlanabilirdi? Bu konuda dünyanın birçok ülkesi ilgisiz kaldı. Bu konuda çözüm üretmeye çalışan yine Türkiye oldu. Geçtiğimiz dönemde Fırat Nehrinin batısında PKK, DEAŞ temizlendi, şimdide Fırat’ın doğusunun terör örgütlerinden temizlenmesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatı ile 9 Ekim tarihinde Türk silahlı kuvvetlerinin ve Suriye Milli ordusu ( SMO ) Suriye’nin kuzeyinde YPG –PKK  ve  DEAŞ  terör örgütlerine karşı BARIŞ PINARI HAREKATI başlattı.

BARIŞ PINAR HAREKATININ amacı ; Güney sınırında oluşturulmaya çalışan terör  koridorunu ortadan kaldırmak, terör saldırılarına set çekmek, sınır güvenliğimizi sağlamak, bölgeyi temizleyerek ülkemizdeki Suriyelileri kendi topraklarına dönüşlerini  güvenli bir şekilde sağlamak, bölgeye barış ve huzuru getirmek, Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır. Geçtiğimiz dönemde  ZEYTİN DALI  ve  FIRAT KALKANI operasyonlarında 4000 km2  alan terör unsurlarından temizlendi  ve  ülkemizdeki Suriyelilerin yurtlarına dönüşleri sağlandı. Şimdide Fırat’ın Doğusunun terörden arındırılması hedefleniyor. BARIŞ PINARI HAREKATI Kürt kardeşlerimizi  hedef alan bir operasyon değildir. Bilakis bölgede yaşayan ve terör örgütlerinin baskısı altındaki Kürt kardeşlerimize  huzurlu ve güvenli bölge  oluşturmaktır.BARIŞ PINARI HAREKATINDA  Mehmetçiğimiz  canla başla mücadele ediyor, terör koridorunu paramparça ettiler. Terör örgütlerinin ve sahiplerinin belini kırdılar. Köşeye sıkışan  teröristler kaçacak delik arıyorlar. Bu harekatta kullanılan milli silahlarımız  İha , Siha, Obüslerimiz ve  yerli silah sanayimiz  tüm ürünleri ile milletimizin gurur ve güç kaynağı.  Tüm bunlar sayesinde ambargo tehditleri  bizlere vız geliyor. Tabiî ki Kahraman Mehmetçiklerimizin  destansı mücadelesi  bazı güçleri rahatsız ediyor. PKK  , YPG  ve FETÖ terör örgütlerinin  yurt dışında yürüttüğü kara  propaganda ve  batıda yükselen Türkiye düşmanlığına  şahit oluyoruz. Düşmanlarımızın bu tavırları bizleri şaşırtmıyor. Ancak içimizdeki hainler ve dost bildiğimiz  bazı kurum, kuruluş  ve kişilerin  konuya ilişkin açıklamaları bizleri üzüyor. Türkiye ye destek veren dost ülkeler olduğu gibi düşman emeklerine hizmet eden ülkelerde var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanının talihsiz açıklaması bizleri son derece üzmüştür, unutulmasın ki  1974 yılında  Kıbrıs Barış Harekatının  yine bu Mehmetçikler  yapmışlar ve Kıbrıslı  soydaşlarımızı  kanatları altına almışlardır. Yine Suriye paramparça edilip Suriyeliler yurtlarından edilip göçe zorlanırken sesini çıkartmayan Arap Birliğinin , BARIŞ PINARI HAREKATI ile ilgili açıklamalarını kınıyoruz. Bu operasyonun  amacı tıpkı ZEYTİN DALI ve FIRAT KALKANI HAREKATLARINDA olduğu gibi  bölgeyi  teröristlerden  arındırıp yurtlarından edilmiş insanları  topraklarına ,  yurtlarına   dönüşlerini sağlamaktır. Bu maksatla yapılan harekata ilişkin Arap Birliğinin açıklamalarından  kimlere hizmet ettiğini, kimlerin kuklası olduklarını anlıyoruz.

BARIŞ PINARI HAREKATI  tıpkı FIRAT KALKANI  ve  ZEYTİN DALI HAREKATLARINDA  olduğu gibi  bölgeyi teröristlerden kurtarmak, insanların memleketlerine dönmelerini sağlamaktır. Önceki harekatlar  sonrası insanlara yol, su, gıda, eğitim ve sağlık imkanları  götürülmüş, huzur ve güven ortamı sağlanmıştır. Bu harekat da  aynı amaca dönüktür, bundan kimsenin şüphesi olmasın.BARIŞ PINARI HAREKATI  başladığı günden  bu yana  42 yerleşim merkezinde kontrol sağlanmıştır. Harekat bölgesinde Mehmetçiğimizi  gören yerel halk onların boyunlarına sarılmakta, mutluluk gözyaşları dökmekte askerimizi bayraklarla, marşlarla ve şarkılarla karşılmaktadır. Kahraman askerimize ve Suriye Milli ordusuna minnettarlıklarını  göstermektedirler. Nitekim geçtiğimiz günlerde haberlerde izledik. Bölgede 4-5 yıldır okunmayan ezanlar  okunmaya başlamış, insanlar rahat bir nefes almışlardır. Hareket başladığı günden  buyana askerlerimiz ve bazı sivil vatandaşlarımız şehit olmuşlardır. Şehitlerimizin ruhları şad olsun , yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamalarda 600 civarında terörist etkisiz hale getirilmiş  , birçok silah ve mühimmat ele geçirilmiştir, Allah sayılarını arttırsın. Bütün baskılara, hainliklere , ambargo teşebbüslerine karşı  Türkiye bu harekatı sonuna kadar götürmeye , bölgeyi teröristlerden temizlemeye kararlıdır. 82 milyon vatandaşımız  ile Türkiye bu  operasyonu  desteklemektedir. Bizlerde Kahraman Mehmetçiklerimizi, Güvenlik Kuvvetlerimizi , Suriye Milli Ordusunu destekliyor, başarıya ulaşmaları için dua ediyoruz, Allah kahramanlarımızın yar ve yardımcısı olsun…

Son zamanlarda özellikle  Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında başarılı sonuçlar elde ederek, başarılarını Ay Yıldızlı Türk Bayrağımızın önünde asker selamı veren milli sporcularımızı da tebrik ediyorum. Elde ettikleri bu başarıların ardından vermiş oldukları anlamlı davranış ta takdire şayan bir davranıştır.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …