Cumartesi , Nisan 20 2024

Behçet Saatcı Ak Parti’ye mi Geçti?

Fethiye Eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı son seçimlerde Muğla Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkanı Adayı olarak seçime girmişti. Seçimin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen siyasetteki yerini hep koruyor. İki gündür de Saatcı’nın Ak Partiye geçtiği ilk önce İl Başkanı olacağı konuşulmaya başlandı. İkinci olarak Ak Parti Muğla Milletvekili veya Büyükşehir belediye başkanı Adayı olarak siyasi hayatına devam edeceği siyasiler arasında kulis olarak seslendiriliyor.
Muğla ve Fethiye siyasetine hareket gelmeye başladı. Erken seçim konuşmaları siyaseti ve Türkiye ‘yi sarmaya başladığını görüyoruz. Bu bağlamda siyasette yer edinmek isteyenler ile belli alanlarda olmak isteyen kişiler ufak ufak hareket almaya başladı. Birde kim nerede olabilir diye siyasi atak yaparak kim nerede, olup olmadığını öğrenmek için piyasaya atılan konuşmalar ve kulislerde var.
Behçet Saatcı Ak Partiye geçti yönündeki kulisler iki gündür bizim telefonlarımızı da hareketlendi. Fethiye’nin her yerinden ve Muğla’nın farklı ilçelerinden de arayanlar oluyor. Eski Milliyetçi Hareket Partisinden Fethiye Belediye Başkan Seçilen ve 2 dönem Belediye Başkanlığı görevini yapmış, ihracı istenmesiyle ardından Demokrat Partiye geçen ve seçilen, son dönemde İyi Parti ile yoluna devam etmişti. 2019 Mart ayında yapılan Belediye Seçimlerine Bağımsız olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak seçime girmişti. Bölgenin tamamından bağımsız aday olmasına rağmen ciddi oy alan Saatcı’nın Ak Partiye geçtiği konuşuluyor.
İlk olarak İl başkanlığı görevine geleceği vurgulanıyor. Daha sonraki süreçte ise ya milletvekili veya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak seçime girmesi düşünüldüğü söyleniyor. Tabi bizde bu kadar konuşulan Eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı telefon ile aradık. Kendisine Ak Partiye geçip geçmediğini sorduk. Sanatçı, “Şuan böyle bir süreçte olmadıklarını ifade ettiler. Eğer ki böyle bir düşüncem olur ise ilk olarak Mesut sana bilgi vereceğim” dedi.
Arkasından bizim insanımız bizi bir yerlerde görmek istiyor. Tabi ki olabilir, ama şu anlık böyle oraya, buraya geçmek gibi bir süreç içinde değilim. Farklı düşünceleri ve konuşmaları bizlerde duyuyoruz. Ama bazı dostlarımız da bir ofisimiz olsun isteğinde bunun için ufak ufak bakıyoruz. Herkesin gelebileceği bir yerde ofis açmayı düşünüyorum” dedi.
Saatcı, “Ama farklı bir gelişme yaşanır ise senin mutlaka haberin olacak. Sen nasıl arayıp bizlere sorup doğru haberin paylaşılmasını istiyorsan bende ilk senin üzerinden halkımızı ve kamuoyunu bilgilendiririm” dedi.
BEHÇET SAATCI KİMDİR?
Behçet Saatcı, 1957 yılında Fethiye’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Fethiye’de tamamladı. Ardından Marmara Üniversitesi, İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandı.
1987 – 1999 yılları arasında Fethiye’de toplu konut işi yaptı. 1999 Yerel Seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Fethiye Belediye Başkanı seçildi. 2004 seçimlerinde de yine Milliyetçi Hareket Partisi’nden Fethiye Belediye Başkanı oldu. 2009 Yerel Seçiminde yine Milliyetçi Hareket Partisi’nden Başkan seçildi. 2013 yılında MHP Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi ve ardından MHP’den istifa ederek Demokrat Parti’ye geçti. 2014 Yerel Seçiminde tekrar Belediye Başkanı seçildi.
19 Nisan 2018 tarihinde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından İYİ Parti’ye katılımı gerçekleştirildi. Daha sonra İYİ Parti’den istifa ederek 07 Şubat 2019 tarihinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adaylığını açıkladı. Aynı zamanda Fethiyespor’un, Onursal Başkanlığı’nı da yürütüyor. Behçet Saatcı, evli ve iki çocuk babasıdır. Behçet Saatcı, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı oldu

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …