Cuma , Nisan 19 2024

Başoğlu 8’nci Kez Başkan Seçildi

 

Fethiye’de tam 29 yıldan bu yana Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığını sürdüren İsmail Başoğlu 8. kez yine başkan seçilirken, güven tazeledi. .Tek listeyle gidilen seçimde ortaklar oy birliği ile İsmail Başoğlunu yeniden başkanlığa getirdi. Olağan Genel Kurula ortaklar yine büyük ilgi gösterdi.

Fethiye’de tam 29 yıldan bu yana Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığını sürdüren İsmail Başoğlu 8. kez yine başkan seçilirken, güven tazeledi. Fethiye’nin Çalış Plajı’ndaki Aymes Otel’de kooperatifin 59. Olağan Genel Kurulu gerçekleşirken, tek adayla gidilen seçimde İsmail Başoğlu bir kez daha yeni dönem için başkan seçildi.

1959 yılında kurulan Fethiye Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin 59. Olağan Genel Kurulu’nda, 1989 yılından bu yana kooperatif başkanlığını sürdüren İsmail Başoğlu yeniden başkanlığa seçilirken, karşısına rakip olarak yine bir liste çıkmadı. Tek liste ile gidilen seçimde Başoğlu, 8. Dönem içinde başkanlığı kazanıp güven tazelerken, oy birliği ile başkanlığa getirilen İsmail Başoğlu kongre sonunda tebrik yağmuruna tutuldu.

1992 ortağı bulunan Fethiye Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin Olağan Genel Kuruluna Muğla-Aydın Bölge Birlik Başkanı Necip Saraç, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır ile Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Başkanı Mehmet Hadi Çakıroğlu’nun yanı sıra çok sayıda kooperatif üyesi katıldı.

Muğla-Aydın Bölge Birlik Başkanı Necip Saraç’ın kongre divan başkanlığını yaptığı olağan kongrede, yardımcılığını ise Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir yaptı. Şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden üyeler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulan kongrede, İstiklal Marşımız da okundu. Üyelerin tekrar güvenini kazanarak  Fethiye Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçilen İsmail Başoğlu’nun yönetim kurulunda; İsmail Tahancı, Veli Uysal, Mehmet Öztürk, ve Mehmet Hadi Çakıroğlu yer alırken, Denetim Kurulunda ise Selahaddin Cesur ile Hüsnü Çalış yer aldılar. Fethiye Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu; faaliyet raporunu okuyup, kooperatifin gelir ve giderleri ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi aktardı.

1 MİLYON 352 BİN TL GELİRİ VAR

2017 yılında Kooperatifin 1 milyon 352 bin TL gelirinin, 894 bin 208 TL giderinin olduğunu söyleyen İsmail Başoğlu,  458 bin 732 lira müspet kar oluştuğunu söyledi. Başoğlu, “2017 yılında plasman toplamı 58 bin TL olarak gerçekleşmiştir. Takip oranını yüzde 30’a indirmeye hedeflerken yüzde 45 olarak gerçekleşmiştir. Ortakların üniversitede okuyan 50 çocuğuna 65 bin lira burs sağladık. 2017 yılında kurucu ortağı olduğumuz esnaf hastanemizden yüzde 20 indirim sağladık. Bin 100 ortağımıza bu indirim toplamı 305 bin TL’dir. Ortaklarımızı özel bankalardan kullandığı yüksek faizli kredileri n ödenmesi için görüşmeler yapıp isteyen bir çok ortağımızı kooperatif bünyemizden plasman sağlayıp daha ucuz kredi kullanmalarına öncü olduk. Amaçladığımız hasta ve yaşlı bakım merkezi için her türlü çalışmayı bitirdik. Ancak yerin küçük kalması nedeni ile bu çalışmayı 2018 yılına erteledik. 2017 yılında müracaat eden 140 ortağımıza 2 milyon 727 bin TL borcunu yeniden yapılandırıp 715 bin 155 TL gecikme faizini sildik ifadelerini kullandı.” Dedi.

PLASMANI 105 BİN TL’YE ÇIKARACAKLAR

Başoğlu 3 yıllık beklentilerini de anlattığı konuşmasında plasmanı bu yıl için 70 bin, önümüzdeki yıl için 92 bin, 2020 yılında ise 105 bin TL’ye çıkmasını beklediklerini belirterek, takip oranını da yüzde 25 oranına indirmeyi amaçladıklarını söyledi. Üniversitede okuyan ortakların 80 çocuğuna burs vermeyi amaçladıklarını ortakların mesleki ve sosyal gelişimini arttırmak için yurt içi ve yurt dışı gezi programları gerçekleştirmeyi düşündükleri, hasta ve yaşlı bakım merkezi açılmasını da bu 3 yıllık dönem içinde yapmayı planladıklarını , Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde mesleki tarım ve turizm etkinliklerine maddi manevi her türlü desteği vermeyi amaçladıklarını, Lokman Hekim Esnaf Hastanesinden sağlanan yüzde 20’lik indirimi yüzde 35ê kadar çıkarmayı planladıklarını, eğitim sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlere bütçeleri oranında yardım etmeyi istediklerini belirtti.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …