Cuma , Nisan 19 2024

Başkanlar Referandumu Değerlendirdi

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ve MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay Fethiye’ de katıldıkları bir televizyon programda referandum sonuçlarını değerlendirip ”Milletimiz en güzel cevabı verdi. Şimdi Türkiye’nin 2023 hedeflerine en güzel şekilde hazırlanması gerekiyor. Önümüzdeki seçimlerde partili Cumhurbaşkanı’nı seçeceğiz ” ifadelerini kullandılar.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ve MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay 16 Nisan tarihinde yapılan referandum sonrası Fethiye2de bir televizyon programına çıkarak Gazeteci Erdoğan Cankuş’un sorularını cevaplandırdılar. Her iki başkanda katıldıkları televizyon programında referandum sonuçlarını değerlendirip Avrupa’nın Türkiye’ye yaklaşımı konusunda ortaya koydukları haçlı zihniyetini eleştirdiler.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ve MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay Türkiye’nin içte ve dışta terör örgütlerinin yanı sıra ülkelerin istihbarat örgütleri ile de mücadele ettiğini belirtip referandum sonuçlarına Avrupa Birliği tepkisinin Türkiye’nin iç işlerine karışmak olduğunu da söylediler. MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay partisinin muhaliflerinin “Hayır” oyu vermelerinden partisinin içinden de çok sayıda “Hayır” oyu verildiği iddialarına en güzel cevabı Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin verdiğini söyledi.

”CİDDEN ZORLANDIK”

Çay; “Muğla geneline bakacak olursak Hayır diyerek çalışan arkadaşlarımız en rahat seçimlerini yaşadılar bölgede. Biz cidden zorlandık. Neden zorlandık? Bir tarafta Hayır diyen grupla bir de kendi içimizdeki genel merkezdeki Eveti hazmedemeyenleri hazmettirmeye çalıştık. Biz bir nevi insanları ikna etmeye çalıştık. Ama karşımızda öyle bir güç vardı ki. Cumhurbaşkanımızın dediği bir sözü yabana atmamak lazım. ”Yedi düvelle mücadele ettik.” Millet ne kadar güzel bir netice verdi. Ben bir Evetçi olarak çok istiyordum. Millet bana göre en doğrusunu yaptı. Önümüzde seçimler olacak inşallah. O zaman biz bu analizleri yan yana koyacağız. Ve ondan sonra milletimizin huzuruna çıkacağız. Ama burada varılması gereken sonuç. Toplumun bütün katmanlarını kucaklayarak önümüzdeki günlere daha iyi bakmak. TC devletini 2023’e çok iyi hazırlamak istiyoruz. Bu seçimden çıkardığımız sonuç budur. Bu yolda da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.” dedi.

”FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞINA GİDİLMELİDİR”

Çay, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini anlatarak özellikle FETÖ terör örgütünün darbe girişimi, gelinen süreç ile bu örgüte karşı verilen mücadelenin daha da arttırılarak devam etmesi gerektiğini söyledi. FETÖ terör örgütünün bu ülke için çok büyük bir tehlike olduğunun altını çizen Cengiz Çay ”Siyasi ayağının gittiği yere kadar gitmeliyiz” diye konuştu.

”HUKUK HERKESE LAZIM”

Çay; ”Ülkemizde çok ciddi sıkıntı var. Şehitler gelmeye devam ediyor. Ekonomik veriler düşük gösteriliyor gibi ciddi sıkıntılar mevcut. Karşımızdaki grup yine aynı şeyleri söylüyor. İşte tek adamlık gelecek, tüm ülke eyaletlere bürünecek, ülke parçalanacak, para birimi bile değişecek diyenler var ortada. Bunlarla bizim mücadele edebilmemiz için bunun böyle olmadığını da anlatmamız lazım. Anayasanın ilk 4 maddesi zaten korundu. Biz zaten doğruları söylemeye devam edeceğiz. Aksi takdirde memleketin üzerinde oynanacak oyunlar hiç bir zaman bitmeyecektir. Eğer biz 1 Kasım seçimlerine göre kıyaslama yapacak olursak burada müthiş bir yanılgıya düşeriz. Varılması gereken sonuç şudur. Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gelen yüzde 13’lük oyla referandumun Evet’e doğru gittiği anlatılmak isteniyor. Yani eğer Güneydoğu Anadolu bölgesinden veya Kürt kökenli seçmenler olmasaydı referandumda Hayır çıkma imajını vermeye çalışıyorlar. Burada MHP’nin sürekli ötelenmesinin de ana sebebi bu. Biz doğru sözleri doğru zamanda söyleriz. Ben diyorum ki bu devletin ekmeğini yiyorsam sopasını da yerim, cezasını da çekerim diyorum. Ben devletimi seviyorum çünkü. Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devleti. Bu hukuk bugün Tayyip Erdoğan’a da lazım. Bugün anayasa mahkemesi başkanına da Fethiye Kaymakamı’na da lazım. Hukuk herkese lazım.” diye konuştu.

”ÖNEMLİ OLAN NETİCE ALMAK”

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan da 16 Nisan’da yapılan referandumun bir seçim olmadığını belirterek ” Önemli olan netice almaktı. Önemli olan dediğimiz gibi neticeyi almışız. Türkiye genelinde 1 Kasım ne ise Muğla’da, Türkiye genelindeki 16 Nisan hemen hemen aynıdır. Neredeyse Fethiye’de de aynıdır. Bu siyasi parti seçimi değil. Bugün değerlendirilmesi gereken, yapılması gereken şey seçmen ne demeye çalışmıştır? Biz bunu pek anlayamadık. Ama belli miktar bir fark ile yeni sisteme Evet diyoruz denildi.” dedi.

”HEDEF EVET’İ KAZANMAKTI”

Sarıhan; “Bundan sonra yapılacak olan şey şudur. CHP 12-13 tane seçimden mağlubiyetle çıktı. Zaten CHP’li liderler Sayın Kılıçdaroğlu’nu devamlı seçim kaybetmekten dolayı kendileri eleştiriyorlar. Ne zaman kazanacaklarını kendileri de bilmiyor. Genel Başkan yardımcıları hep seçim kaybediyoruz diye üzüntü yaşıyor. Bunun bir değerlendirmesini yapmaları lazım. Ve geldiğimiz noktada bundan sonra 2019’da ”nasıl bir aday çıkartır da Cumhurbaşkanlığını yürütmeyi biz alırız”ın hesabını yapmaları gereklidir. Türkiye genelinde hedef, Evet’i kazanmaktı ve AK Parti olarak bunu da başardık.” dedi.

”CUMHURBAŞKANIMIZ PARTİMİZİN BAŞINA GEÇECEK”

Sarıhan; ”Türkiye’de 21 Mayıs itibariyle Cumhurbaşkanımızın partimizin başına geçmesi için olağanüstü kongre söz konusu. 21 Mayıs’ta böyle bir karar alınmıştır. Ve önceki delegelerle seçime gidilecektir. Ya aynı şekilde güven tazelemek olur ya da değişiklik olur. Neticede Genel Başkan değişiyor. Bizim de aslında referandum süreci gündeme gelmeseydi kongrelerimiz ilçelerde başlamış olacaktı. Şimdi de araya mübarek Ramazan Ayı girecek. Zannediyorum ki Ramazandan sonra Eylül-Ekim gibi ilçe kongrelerimiz başlayacaktır.” dedi.

”MİLLETVEKİLLERİMİZ İLE PROGRAMLI ÇALIŞTIK”

Sarıhan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin referandumda gösterdiği örnek davranışın Türk Siyasi Tarihinde önemli bir yer alacağını da ifade ederek MHP Lideri Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlılığını, kararlılığını son ana kadar göstermiştir. Şimdi 2023 hedeflerine de en iyi şekilde birlik beraberlik içinde gidilecektir. Hayır oyu verende Evet oyu verende bizim vatandaşımızdır. Şimdi anayasanın yeni değişiklikleri ile iç ve dış huzurun sağlanıp, sorunların çözümlenmesi gerçekleştirilecektir.  Referandum sürecinde destek veren yönetim kurulumuza, İl Başkanlığımıza, kadın ve gençlik kollarımıza ayrıca STK’larımıza teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimiz Hasan Özyer ve Nihat Öztürk ile İl Başkanlığımızın referandum programını en ince ayrıntılarına kadar uyguladık. Milletvekillerimiz program çerçevesinde bakanlarımızla birlikte olduğu gibi teşkilatlarımızla tüm ilçelerde hatta mahallelerde çalışmalara katıldık. Programlar en iyi şekilde uygulandı. Türkiye Evet dedi. Bu sonuç önemli bir sonuç.” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …