Cuma , Nisan 19 2024

BAŞKAN SAATCI, “TEK TİP İNSAN OLMAYIN!”

Özel Fethiye Uğur Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kariyer günü programları kapsamında kendi alanlarında başarılı olan isimleri öğrencileriyle buluşturan okul yönetimi, bu kapsamda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı kariyer günlerine davet etti. Başkan Saatcı, öğrencilere başarılı olmanın sırlarını vererek, her zaman sevdikleri işi yapmalarını öğrencilere söyledi ve hayatından örnekler verdi.

“Önce samimiyet”

Tüm öğrencilere özgeçmişi hakkında bilgiler aktaran Başkan Saatcı ardından samimiyet konusunu işledi. Samimiyetin önemli bir değer olduğunu kaydeden Başkan Saatcı, “Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre 40 yaş üstü insanların en mutlu anlarının ‘samimiyetin olduğu zamanlar’ olduğunu söylemişler. 80 kuşağı sonrası ise bu cevabın ‘para’ olduğunu ifade etmişler. Önemli olan samimiyet” diye konuştu.

“Kişiliğinizi ön planda tutun”

Makam ve mevkileri ‘etiket’ olarak nitelendiren Başkan Behçet Saatcı, öğrencilere her zaman etiketinizle değil, kişiliğinizle ön planda olmaları gerektiğini söyledi. Saatcı, “Kişilikleriniz etiketlerinizin önündeyse her zaman itibar bulursunuz. Bir etiketin arkasından hayata bakıyorsanız, bu etiket gidince her şey biter. Kişiliğinizin arkasında olun, etiketinizin değil. Kişilik sağlam durursa, her türlü etiket sizin üzerinize gelir” dedi.

“Tek tip insan olmayın”

“Arkadaşlar sorgulayın. Beni de, ailenizi de, öğretmeninizi de. Tek tip insan olmayın. Sistem tek tip insan yaratmaya yönelik. Fabrikasyon insan olmayın. Siz farklı olun. Bu tüm kapitalist düzende tek tip insan istiyorlar. Sizin farkınız işte burada ortaya çıkacak”

“Hayatı ertelemeyin”

Başkan Saatcı ayrıca paranın her zaman mutlu etmeyeceğini dile getirerek, “Bir ayakkabı boyacısı da, çok zengin olan birisi de mutlu olabilir. Mutluluk o anı yaşamaktır. Hayattan istediğini alabilmektir. Sizin başarınızın karşılığı ise, derslerinizden aldığınız notlardır” ifadelerini kullandı. Başkan Saatcı ayrıca öğrencilere zamanı iyi kullanmaları gerektiğinin altını çizerek, “Zamanın telafisi yok. Sorumluluk duygunuzun yüksek olması ve başarısızlığa karşı tahammülsüz olmanız gerekiyor. Hayatı ertelemeyin. Bir diğer konu ise, doğru. Her zaman doğru olun. Doğrunun peşinden gidin ve hiçbir zaman yalan söylemeyin” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …