Cuma , Mart 29 2024

Başkan Saatcı, Çalışmaları İnceledi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, sabah saatlerinde Fethiye Belediyesi tarafından Büyükşehir Yasası öncesi alt yapısı tamamlanan Pazaryeri Mahallesi’ndeki 82 bin m²’lik alandaki parke ve Akarca Mahallesi’nde yapımına başlanan Akarca Parkı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Büyükşehir Yasası geçmeden hemen önce alt yapı hizmetleri Fethiye Belediyesi’ndeyken Pazaryeri Mahallesi’nin kanalizasyon ve yağmur drenaj alt yapısı yapılmıştı. Alt yapısı olan bölgelerde parke çalışması yaptıklarının altını çizen Başkan Saatcı, Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı yapması durumunda diğer mahallelerde de üst yapıların yapılacağını ifade etti.

Pazaryeri Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Pazarı’ndan itibaren Sanayi Sitesi’ne kadar olan bölümü yürüyerek inceleyen Başkan Saatcı, esnaflarla da sohbet etti. Cumartesi Pazarı’nda vatandaşların talebiyle Fethiye Belediyesi tarafından yapılan tuvalet inşaatının bu hafta biteceği öğrenildi. Başkan Saatcı, parke döşenen bölgelerin dışında, içinde hiçbir şey olmayan özel mülklerdeki çirkin görüntülere de dikkat çekerek, çöp ve molozların bırakılmamasıyla ilgili talimat verdi. Yol üzerinde çöp konteynırlarının boş olduğunu ancak konteynırların yan tarafının çöp ve enkaz ile dolmasından duyduğu rahatsızlığı çalışma arkadaşlarıyla paylaşan Başkan Saatcı, “Ülkemizin yüzde 99’u Müslüman. Bizde temizlik imandan gelir derler. Ancak bakıyorsunuz, çöpün içi boş, dışı çöp dolu. Bakın Japonlar dünya kupasında tribünleri temizleyerek stattan ayrılıyorlar. Saygıdeğer Fethiyelilerin bu konuya hassasiyet göstermelerini rica ediyorum” diye konuştu.

“Pazaryeri sakinlerine teşekkür ediyorum”

Pazaryeri mahallesi parke çalışmasının yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olduğunu belirten Başkan Saatcı, Sanayi Sitesi ile Ölüdeniz Caddesi arasındaki tüm sokakların parkeyle kaplanacağını söyledi. Toplamda 82 bin m²’lik bir alanda parke çalışması yaptıklarını ifade eden Başkan Saatcı, “Ucube yasa öncesi alt yapısını yapmış olmamızın avantajını yaşıyoruz. Malum alt yapı olmayan yerlere parke yapmıyoruz. Zaten yapılmaz da… 2014’den önce yani ucube büyükşehir yasası çıkmadan önce bu bölgenin tamamında kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hatlarını tamamlamıştık. Yasadan dolayı yüzde 60 fakirleşmiş bir belediye olarak sıra buraya yeni geldi. 10-15 gün içerisinde burada parke çalışmasını sonlandıracağız. İmar uygulaması sonrası yol içerisinde kalan bina, balkon, bahçe duvarı v.b. konularında Pazaryeri mahallesi sakinlerinin bizlere gösterdiği nezaketten dolayı teşekkürlerimi arz etmek istiyorum” diye konuştu.

“1 metre bile alt yapı yapmadılar!”

Yol üzerindeki gördüğü eksiklikleri çalışma arkadaşlarıyla paylaşan Başkan Saatcı, bundan sonra da alt yapısı yapılan bölgelerde üst yapı yapacaklarının altını çizdi. Alt yapı hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu kaydeden Başkan Saatcı, “2014’ten beri şehir merkezinde alt yapıyla ilgili 1 metre bile yer yapılmadı. 2014’den önce Fethiye Belediyesi ne yaptıysa, o bölgelerin üst yapılarında çalışma yapıyoruz. Emek veren tüm ekiplere teşekkür ediyorum” dedi. Esnaflar, Başkan Saatcı’ya yol yapımından dolayı teşekkür etti.

Akarca’ya 3 bin 520 m² alanda yeni park!

Başkan Saatcı, Pazaryeri Mahallesi’ndeki yol çalışmasının ardından Akarca Mahallesi’nde yenilenen Akarca Parkı’nda incelemelerde bulundu. 3 bin 520 m²’lik alanda yapılan Akarca Parkı’nda bir adet üstü kapalı basketbol sahası, fitness istasyonları, çocuk oyun alanı ve oturma alanları yer alacak. Parkta herhangi bir düğün, kına organizasyonu yapılmayacağını belirten Başkan Saatcı, çıkan dedikoduların asılsız olduğunu belirtti. Park etrafındaki vatandaşların bu konuyla ilgili içlerinin rahat olmasını isteyen Başkan Saatcı, “Akarca halkı bizden parkın üstünün kapatılmasını istemişlerdi. Buradaki parkımızın iç donanımları baya eski durumdaydı. Mahalle halkımıza yakışacak, istedikleri gibi bir park yapalım dedik. Birkaç ay içerisinde burada çok farklı bir park göreceksiniz. Yani dedikodu tarafına gelince, biz burada düğün ya da nişan salonu yapmıyoruz. Saygıdeğer Akarca sakinlerinin istemediği hiçbir aktivite burada yapılmaz. Ama burada vatandaşlarımız asker yemeği, düğün yemeği yapmak isterler. Üstü kapalı olduğundan dolayı uygun görülürse yapılır. Yani özellikle parkın etrafındaki vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Onların istemediği hiçbir şeyi yapmayız. İnşallah kısa bir süre sonra Saygıdeğer Akarcalılar ile buranın açılışını yapacağız” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …