Perşembe , Nisan 25 2024

BAŞKAN ADAYLARI BULUŞTU

Fethiyespor’un 3 Haziran Cumartesi günü Fethiye Belediye Kültür Merkezi salonunda yapılacak olağan genel kurulunda başkanlık için Fethiyespor eski başkanlarından iş adamı Esat Bakırcı ile Fethiyespor eski kaptanlarından ve eğitimci iş adamı Mustafa Ferizcan yarışacak. Fethiyespor başkan adayı Mustafa Ferizcan ile Esat Bakırcı FRT’de yayınlanan Spor Saati programına konuk oldular. Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu programda başkan adaylarından Mustafa Ferizcan ve Esat Bakırcı Fethiyespor’un hedefleriyle projelerini bir bir anlattılar. Her iki başkan adayı Fethiyespor’da öncelikli hedef olarak sportif başarıyı yakalamak istediklerini anlattılar. Programda Erdoğan Cankuş ve Timur Fidan’ın sorularını cevaplandıran başkan adayları Mustafa Ferizcan ve Esat Bakırcı yönetim kurulu listelerini de paylaştılar. Program 7’den 70’e yoğun ilgi görürken sosyal medyada da yoğun ilgi gördü. Pek çok izleyici başkanlar ve programla ilgili görüşlerini de cesur şekilde yazıp, paylaştı.

“HER FETHİYESPORLUNUN HAYALİDİR”

Fethiyespor’da başkan olma düşüncesi nasıl oluştu? Sorusuna başkan adayı Mustafa Ferizcan Fethiyespor’a başkan olmak her Fethiyesporlunun hayalidir” dedi. Ferizcan, “ Hepimizin bildiği üzere önümüzde bir kongre süreci var. Mevcut yönetimin aday olmayacağını açıklamasının ardından camiamızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda, kayıtsız kalmamız gerektiğine inandık ve bu vesileyle 9 yaşından itibaren kapısından içeri girdiğim, minik takımından başlamak üzere her kademesinde şerefle formasını giydiğim, belli dönemlerde profesyonel şube sorumlusu olarak görev yaptığım, 1 yıl Fethiyespor Taraftarlar Derneği basın sözcülüğü , 2 yıl taraftarlar derneği başkanlığı ve son 2 yılda belki de hayatımın bugüne kadar olan en gururlu görevini yapmaya çalıştığım Fethiye Belediyespor Kulüp Başkanlığı’nın ardından sevdiğimiz yuvamız olarak gördüğümüz, yetiştiğimiz hayat felsefemizi edindiğimiz, her türlü kuralları orada öğrendiğimiz, hayata hazırlandığımız kulübümüze hizmet edebilmek adına başkan olmaya karar verdik” diyerek, “ Fethiyespor’a başkan olmak her Fethiyesporlunun bir hayalidir. Özellikle minik takımından içeri girdiğimde her kademesinde görev yaparken en büyük hayalimdi. Bu takımın formasını giymek, profesyonel takımın formasını giymek ve özellikle bir gün yönetici pozisyonunda görev alıp, bu memleketin çocuklarına en iyi hizmeti verebilmekti. Tabi bunun yanında günümüz koşullarına da bakarsak sportif anlamda da son yıllarda camiamızı mutlu etmeyen bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Mevcut yönetimin aday olmayacağını açıklamasının ardından bu camianın, bu şehrin, bu büyük taraftarın hak ettiği takımı yaratma düşüncesiyle adaylığımı açıklamış bulundum” dedi.

“SPORTİF BAŞARI”

Öncelikle hedeflerinin sportif başarı olduğunun altını çizen Ferizcan, önemli projelere de imza atacaklarını söyledi. Ferizcan, “Eğer Allah nasip ederse bu görevi ekip arkadaşlarımızla birlikte kısa ve uzun vade olmak üzere 2 düşüncemiz var. Kısa vadedeki düşüncemiz sportif başarı. Özellikle 3.ligden şampiyon olup 2.Lige yükselen ve 1.ligden düşüp 2.lige gelen takımlara baktığımızda bu yıl gerçekten 2.ligin çok çetin geçeceğini düşünüyoruz.  Bizim kültürümüzde spor tamamen başarıya endeksli. Yani hak ettiği yer demek bu takımın düşmemek için değil şampiyonluk hedefleyen, play off oynayan bir takım yaratılması. O büyük taraftar üzüntüyle ayrılmamalı o stattan. Bunu sadece sonuç anlamında söylemiyoruz. Maçı kazanırsınız kaybedersiniz. Sonuçta futbolun içinde bunlar var. Fakat onların gurur duymasını gerektirecek, onların keyif almasını gerektirecek, o mücadele gücünü ve ruhunu sahaya yansıtacak bir takım yaratmak. Böyle bir takım oluşturduğunuz zaman ister istemez sonuçlarda kendiliğinden gelecektir” dedi.

“MALZEMECİLİK YAPMAYA HAZIRIZ”

Ferizcan, “Bizim sevdamız hizmet sevdası. Hiçbir zaman makam, koltuk sevdası değil. Biz değil kulüpte başkanlık, malzemecilik dahi yapmaya hazırız her zaman. O bile bizim için şereftir. Bizim makamlarla, isimlerle, mevkilerle hiçbir şekilde işimiz yok. O süreçteki tek düşüncemiz takımımızın ligde kalmasını sağlamaktır” dedi.

İSİMLER VERDİ

Ferizcan yönetim kurulu listesindeki isimlerin hazır olduğunu belirtip, “Eski futbolcu ve hakem gözlemcilerinden Salih Dündar, Okan Arıkan, Şükrü Hakan Tufan gibi arkadaşlarımız var. Bizim listemiz hazır fakat isim açıklandığı zaman o arkadaşlarımıza yönetimde yer almamaları, yönetimden çıkmaları konusunda rahatsızlık veriliyor” diyerek, “Biz ilk çıktığımız noktadayız. Hiçbir zaman duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Samimi, dürüst ilkemizden taviz vermeden sonuna kadar birleştirici, bütünleştirici, sürekli olumlu mesajlar vererek yolumuza devam edeceğiz. Yani isim vermememizin en büyük nedenlerinden bir tanesi bu” dedi.

“ALT YAPIYI DÜZELTECEĞİZ”

Ferizcan, “Her yıl profesyonel takım kadromuza en az 1 ya da 2 oyuncuyu alt yapımızdan kazandırmak. Sadece kazandırmakla da kalmayıp, onların oynamasını  sağlamak. Fakat bunu gerçekleştirebilmemiz için alt yapıya önem verilmesi gerekiyor. Yıllardan beridir söyleniyor, alt yapıdan bir kişi çıkmıyor. Çıkmamasının bana göre Fethiye’de iki önemli nedeni var. Birincisi yönetim kurulu felsefesi. Bir kere alt yapıyla, öz kaynakla ilgili samimi olacaksınız. Yani orası hor görmeyeceksiniz. Orayı yokmuş gibi ya da sadece sizin üzerinizde mali bir külfet gibi görmeyeceksiniz. Gerçek anlamda oraya yatırımınızı yapacaksınız. Bu tesis olanağı ile bizim alt yapımızdan A takımımıza oyuncu kazandırmamız şuan ki duruma göre çok zor.  İşte bizim bunu düzeltmek adına hedeflerimiz var” ifadelerini kullandı.

PROJELERİNİ İLK KEZ AÇIKLADI

Ferizcan, orta ve uzun vadede gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında bilgiler de aktararak, “Öncelikle Beşkaza kart sistemini tüm sporseverlerimize dağıtacağız. Bu kartlarla indirimli şekilde anlaştığımız mağaza ve marketlerden alışveriş yapılabilecek. Bu kısa vadede hatırı sayılır şekilde bizi tepeye taşıyacak bir üst lige çıkaracak mali kaynak yaratacak” dedi. Öncelikle uzun vadede A takımı için Ölüdeniz’de profesyonel takım kamp merkezi oluşturacaklarını anlatan Ferizcan, kendisinin de yetiştiği alt yapı için bir Fethiyespor Futbol Akademisi kuracaklarını, bu projenin yanı sıra halı saha projeleri gerçekleştirip, tesisi de modern hale getireceklerini söyledi. Bu projede Fethiyespor Başkanı Okan Uysal’ın emeklerinin bulunduğunu, sadece onay ve küçük bürokratik işlemlerin beklediğini anlattı.

“FETHİYESPOR KAZANSIN”

Ferizcan, “Öncelikle cumartesi günü gerçekleştireceğimiz kongremize, gerek ülkemiz futboluna, gerek camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Ne olursa olsun kısır döngüler üzerinden değil, yapabileceğimiz gerçekler üzerinden kongremizi gerçekleştirelim” diyerek, “ O gün sandıktan hangi isim çıkarsa çıksın kazanan kulübümüz olsun, Fethiyespor olsun. Tüm üyelerimizi 3 Haziran Cumartesi günü saat 15.00’da Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan kongremize davet ediyorum” dedi.

ESAT BAKIRCI’DA 18 KİŞİLİK LİSTESİNİ AÇIKLADI

Fethiyespor başkan adayı Esat Bakırcı’da listesindeki isimleri bir bir açıklayarak önemli mesajlar verdi. Bakırcı, “Kulübün şuan genel kurul raporunda 2 milyon 400 bin lira borcu var. 600-700 bin lirası futbolculara, 500 bin lira bankaya, bin 300 lira taksitlendirilmiş futbolculara ikinci devre paraları verilmemiş borçlar, öncelikle onları mutlaka çağırıp hesaplaşıp, paralarını ödemek lazım. Çünkü Fethiyespor’a bu yakışır. Bunun yanında 400-500 bin lira da piyasa borçları var. Tabi kulübü ne kadar beklerler bilemiyorum. Bizim ilk planımız bu borçlardan kurtulmak” dedi.

“ŞAMPİYONLUK BİZİM HEDEFİMİZ”

Bakırcı, “Biz iyi bir takım kurmak istiyorsak, hedefimiz varsa ki bizim olduğumuz yerde mutlaka bir hedef vardır, bunlar için bize Sayın Okan Uysal’ın da dediği gibi 1 yıl için yaklaşık 11 milyon bütçe lazım. Şampiyonluk bizim hedefimiz. Benim hayatımda hep başarı vardır. Hedef vardır. Hedeflerin doğrultusunda ne yapmam gerekirse onu yaparım. Allah’a şükür de hiçbir şekilde iş hayatımda olsun futbol hayatımda olsun hep başarılı oldum. O tribünde bana hakkım layıkıyla verildi. Hep alkışlandım. Hiçbir zaman lehime bir kelime söylemedi bu tribün. Ben bunun için tüm taraftarlara ve tüm Fethiye halkına minnettarım” dedi.

Fethiyespor’da başkanlık ve yöneticilik günlerinden anılarda paylaşan Esat Bakırcı, “Ekonomik darlığın getirdiği sıkıntılar ve tabi bizim de hatalarımızdan kaynaklanan problemler olmuştu. Kadro dardı ve sonraki zamanlarda birkaç kişide sakatlanmıştı. Daha sonraki maçlarda çok zor günler geçirdik. Eğer takıma 4-5 oyuncu daha takviye yapabilseydik, belki şuanda bizde süper ligdeydik” dedi.

“HEDEFİMİZ AKHİSAR GİBİ OLMAK”

Esat Bakırcı, “ Sportif başarı olmazsa hiçbir şey olmaz. Hedefimiz ilk 5 beş. 1’inci de olsak 5’inci de olsak, play off’a da girsek şahane bir takım kuracağız. Amacımız şampiyon olmak ve görevde kaldığımız 3 yılda Akhisarspor gibi olmak. Eğer kazanırsak 5 Haziran yönetim kurulu toplantısında teknik adamı inşallah belirleyeceğiz. Eğer Allah izin verirde göreve gelirsem 5 Haziran’da aklımızda bu kulübe katkıları bulunmuş, UEFA kriterlerine uygun olan Ali Rıza Kulçur’u tekrar göreve davet ettim. Kulübün alt yapısı ve üst futbolcularıyla yerleşip, antrenman yapabilecekleri kamp tesisleri istiyoruz. Ama tabi bunları yapabilmek için elimizdeki borçlardan kurtulmamız lazım. İnşallah başaracağız. Gelir gelmezse bu kulüp batar” ifadelerini kullandı.

“PİLOT TAKIM DEĞİLİZ”

Bakırcı, “Fethiyespor pilot takım olacak bir takım değil. Bu tarz düşünceler yanlış. Fethiyespor’a yapılan bir ayıp. Biz Fethiyeliyiz, Fethiyesporluyuz. Nurettin Ünal Fethiyespor’da oynadı aynı zamanda başkanlıkta yaptı. Nurettin Ünal en az bizim kadar Fethiyesporlu. Nurettin Ünal’ın ismi benim listemde yazıyor. Tüzük değişikliğine gidip 11 kişilik yönetim sayısını yükseltip, netleştireceğiz. Şuanda bir aksilik olmazsa 18 arkadaşımız var. 19’da da bitirebiliriz” dedi.

“İŞTE BAKIRCI’NIN LİSTESİ”

18 kişilik ekibini de programda açıklayan Fethiyespor başkan adayı Esat Bakırcı, “Bu isimler hep teke tek görüştüğüm isimler. Eskiden Fethiyespor’da başkanlık ve yöneticilik yapan aynı zamanda futbol oynayan Nurettin Ünal ile Ahmet Çaçaron. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, eski belediye meclis üyelerinden Besir Pehlivan, Turizmci Mustafa Argın, Ruhi Özkaya, Ali Yanık, Önder Önder, Nail Şal, Cem Tufan, Mehmet Suri, Emre Ekizoğlu, Süleyman Kılınç, Belediye meclis üyesi Mert Demir, Yunus Önder, Gökhan Çakal, İzzet Durak ve benimle birlikte 18 kişi” diye konuştu.

Bakırcı, “Herkesi Fethiyespor kongresine bekliyorum. Her şeyin en iyisi olsun. Sayın futbolcu arkadaşım Mustafa Ferizcan’a da başarılar diliyorum. Her şeyin hayırlısı olsun” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …