Cuma , Nisan 19 2024

Başaran Ulusoy Fethiye’ye Veda Etti

 

TÜRSAB Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği başkanlığını yürüten Başaran Ulusoy, Fethiye’ye gelerek  TÜRSAB  Batı Akdeniz Bölgesel Kuruluna bağlı turizm acenteleri  üyelerine  veda etti. 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, şubat ayının sonunda gerçekleşecek genel kurulda aday olmayacağını açıklamasının ardından, veda ziyareti kapsamında Fethiye’ye geldi. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı 2. Karagözler Mahallesi Yengeç restoranda düzenlenen veda yemeğine yoğun katılım oldu.

TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Kurulu başkanı Süleyman Kaya’nın açılış konuşmasıyla başlayan veda yemeğinde TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy bir veda konuşması yaptı. Ulusoy veda konuşmasında “Hayatımın en güzel günlerinin geçtiği ve moral depoladığı en güzel yer benim için Fethiye olmuştur” dedi.

“FETHİYE’NİN ÇOK BÜYÜK BİR PAYI VE DESTEĞİ OLMUŞTUR”

Fethiye’nin hayatında ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Ulusoy “TÜRSAB’ın TÜRSAB olmasında çok emekler verdik. Bu emekte Fethiye’nin çok büyük bir payı ve desteği olmuştur. 1972 Yılında bir ofis ve bir eleman ile başladığımız yolculuk bu gün 39 bölgede teşkilatlanarak devletimiz ile özleşmiş büyük bir kurum haline gelmiştir. Bu seviyeye gelmemizde Fethiye’den başta Rahmetli Kayhan kaptan ve oğlu Hikmet Selçuk  başta olmak üzere Fethiyelilerin çok büyük emeği vardır” ifadelerini kullandı.

“BU GENEL KURUL, VAROLUŞ KONGRESİDİR”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de ki operasyonunu sonuna kadar desteklediklerini kaydeden Başaran Ulusoy, “Her şeyimizi Şehitlerimize borçluyuz. Çanakkale ve Allahu Ekber dağları dün ne ise bu günde bizim için Afrin’de aynıdır. Eğer Şehitlerimiz olmasaydı ben bu mikrofonu alıp rahatlıkla konuşamazdım” dedi.

“Satılık klavyeleri olanlar, yalan haberler yaptırıp ahlak dersi vermeye çalışanlar TÜRSAB’ı yönetmeyi bırak;  konuşmalarının bile haddeleri olamaz” diyen Ulusoy şunları söyledi: “TÜRSAB’ı teslim etmedim. Çatı’ya müsaade etmedik.  Eğer istiyorsanız siz edin. Bu genel kurul, varoluş kongresidir. Bugüne kadar kongreleri sürükledik, beraberce hareket ettik. 2.5 tane tur operatörüne, burayı teslim etmedik. Çünkü siz, burayı bizlere, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ni geliştirelim diye teslim ettiniz.”

TÜRSAB’ın çok büyük bir camia olduğunu ve devleti temsil ettiğini söyleyen Başaran Ulusoy “Bu camia çatıyı hak etmiyor. Tek çatı var o’da TÜRSAB’ın kendi çatısıdır. Biz büyüklerimize ve eski başkanlarımıza saygılı davrandık. 15 gün sonra yokum, gidiyorum işte. Sizlere veda etmeye Helallik istemeye geldim. Benden yana her şey helal olsun” dedi.

Alkış sesleri ile kesilen konuşmasında Başaran Ulusoy “Değişim diye bir şey yok, gelişim var. Biz TÜRSAB’ı hep geliştire geliştire bu seviyeye çıkardık. TÜRSAB, TÜRSAB’lığını yapacaktır. Büyük bir camia olduğunu genel kurulda gösterecektir. TÜRSAB borç içindeymiş, batıyormuş şeklinde satılık klavye kullananlara genel kurulda gereken ders verilecektir. Mademki; TÜRSAB batıyor o zaman niye gelmek istiyorsunuz” dedi.

“BURASI 2.5 TUR OPERATÖRÜNE TESLİM EDİLECEK, BİR TEŞKİLAT DEĞİLDİR”

Ulusoy  “ Kanuni hakkımız gereği genel kurul tarihini 2 ay sonraya tehir ettirdik  diye söylemedikleri kalmadı. Satılık klavye ile yön vermeye çalışanlar TÜRSAB’ı yönetemezler. Hadleri bile değil. Bu camiaya siyaseti sokmadık, bölgecilik ve etnikçilik yapmadık, cemaatleri ise hiç sokmadık. TÜRSAB büyük bir camia; bu camia bu sözleri hak etmedi.  Pürüz olma; burası 2.5 tur operatörüne teslim edilecek, bir teşkilat değildir. Teminatı 250 bin TL’ye çıkarmak revamıdır” dedi.

TÜRSAB’ın çalışmalarına da değinen Başaran Ulusoy “Arkeolojik kazılarda, restorasyonlarda her yerde TÜRSAB var. Erken rezervasyonu biz yaptık, iç turizmi biz getirdik” dedi.

Avrupalı turist tatil için Türkiye’ye gelecektir

Konuşmalarının sonunda gazetecilerin Afrin haraketinin turizmi olumsuz etkileyip etkilemeyeceği sorusuna Ulusoy, “Afrin harekatının turizmi olumsuz etkilemesi mümkün değil. Şu anda erken rezervasyonlarda  çok büyük bir doluluk var. Ordumuz operasyonu zamanında bitirecektir. Tabi ki onlar Türk turizmini baltalamak için olumsuz sözler söyleyecektir. Fakat bunun hiçbir etkisi olmayacaktır. Avrupalı turist tatil için Türkiye’ye gelecektir. Çünkü tatil Türkiye’de yapılır. 2018’den umutluyum. 2018 turizminde 2014 ve 2015 rakamlarını belki yakalayamayız ama 2016 ve 2017 rakamlarını rahatlıkla geçeriz. Ordumuza ve Mehmetçiğimize başarılar diliyorum. Hepsinin sağ geri dönmesini arzu ediyorum. Hepimiz için en önemli olan konu budur. Türkiye sadece kendi güvenliği için değil bölge güvenliği içinde savaş veriyor” diye konuştu.

Başaran Ulusoy aday olmayacağını bir kez daha yineleyerek Fethiye’ye veda etti.

 

 

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …