Salı , Nisan 16 2024

Barınakta İncelemelerde Bulundular

Fethiye Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri, Belediye Hayvan Bakımevi’nde incelemelerde bulundular. Bakımevi fiziki şartlarının ve işleyişinin iyileştirilmesi için önümüzdeki süreçte neler yapılabileceği konusunda yerinde inceleme yapan Komisyon üyeleri Hayvan Bakımevi yetkililerinden bilgi aldılar.

Fethiye Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri CHP’li Veli Papuşçu, Gözde Hoşafçı, Mürüvet Başıhoş, Miraç Efe Doğan ve AKP’li Arif Coşkun’un katıldıkları incelemede, Hayvan Bakımevi yetkilisi Emre Kangal ve diğer veteriner hekimler konuya ilişkin teknik değerlendirmede bulundular.

Hayvan Bakımevi’nde daha iyi koşullarda hizmet verilebilmesi için neler yapılabileceği hususunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan incelemede, merkezde görevli veteriner hekimlerin mesleki gelişimlerine destek olunması, Bakımevi bünyesinde en kısa zamanda öncelikle “karantina birimi” kurulması, merkeze yeni getirilen hayvanların ilk kontrollerinin ve müdahalelerinin burada yapılması, Bakımevi’ndeki fiziki koşulların daha iyi bir noktaya getirilmesi ve yeni nesil bir hayvan bakımevi inşaatı başlatılması kararlaştırıldı.

Hayvan Barınağı ile ilgili Fethiye Belediyesi olarak geniş kapsamlı bir projeleri olduğunu ifade eden Belediye Meclis Üyesi Veli Papuşçu; “Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yerin tahsisi konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Projelendirme aşamasında İmar Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yapıyor. Ancak bu projelendirme çalışmaları yürütülürken, aciliyet gerektiren konulara da temas etmemiz gerekiyor. Hayvanlarımızın barınakta daha uygun şartlarda tedavi görmeleri ve bakılmaları için gerekli etüdleri yapıyoruz. Bugün de bu amaçla burada incelemelerde bulunduk. Öncelikli yapılması gereken, merkeze yeni getirilen hayvanların farklı bir bölgede tutularak ilk incelemenin yapılabileceği bir yer inşa edilmesi yönündedir. Bu konuyla ilgili olarak hem Muğla Büyükşehir Belediyesi ile hem de Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ile görüşeceğiz.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …