Cuma , Nisan 19 2024

Balavca Deresi Islah Ediliyor  

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri, Milas’ın ilçe merkezinden geçen Balavca deresinin yaşattığı sorunları minimize etmek için ıslah çalışmalarına devam ediyor. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en fazla yağış alan ikinci ili konumunda olan Muğla’da, derelerde meydana gelebilecek sorunlara karşı önlemler almaya devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Milas ilçesinde bulunan Balavca deresinde ıslah çalışmaları sürüyor.

Milas’ın en fazla uzunluğa sahip derelerinden biri olan ve şehrin içerisinde bulunan Balavca deresinde geçtiğimiz Aralık ayında başlayan ıslah çalışmalarının 250 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Islah çalışmalarının yanı sıra ayrıca dere temizlikleri de yapılıyor.

Derenin 3 Buçuk Kilometrelik Kısmı Betonla Kaplanıyor

Milas ilçe merkezinden geçen Balavca deresinin yaşattığı sorunları minimize etmek için çalışmalarını hız kesmeden sürdüren MUSKİ ekipleri tarafından, derelerde yoğun yağışın sebep olabileceği olumsuzluklardan vatandaşların etkilenmemesi için gerekli önlemler alınıyor. Balavca deresinde ekipler tarafından yapılan etüd çalışmalarının ardından derenin ilçe merkezinden geçen 3 buçuk kilometrelik kısmında ıslah çalışmaları ile birlikte dere temizlik çalışmaları da devam ediyor. Ağustos ayında bitirilmesi planlanan Balavca deresi ıslah çalışmalarında bugüne kadar derenin 1 kilometrelik kısmı ıslah edilerek tabanı betonla kaplandı.

Temiz Bir Çevre İçin Çalışıyoruz

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer aldı: “Bilindiği üzere Muğla Türkiye’nin en fazla yağış alan ikinci ili. Bu nedenle derelerin ıslah çalışmalarını bir an önce tamamlayarak, derelerde yoğun yağışın sebep olabileceği olumsuzluklardan vatandaşlarımızın etkilenmemesi için gerekli önlemler ekiplerimiz tarafından alınıyor. Bunun yanı sıra şehrimizin görselliğinin bozulmaması ve kötü kokuların yayılmaması adına Balavca deresinde ıslah çalışmaları da yürütülüyor. Ayrıca dere tabanının betonla kaplanması ile birlikte derede su birikintisi oluşması ve yabani otların çıkması engellenecek. Temiz bir çevre için tüm ilimizdeki derelerin ıslahını kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …