Perşembe , Nisan 25 2024

BAKAN’DAN FETHİYE’YE TAM DESTEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fethiye programında büyük projelerin sözünü verdi. Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş ve ekibinin seçim çalışmalarında söz verdikleri projelerin başında gelen körfez temizliği için Bakan Kurum, tam destek sözü verdi. Fethiye Körfezi’nde bulunan 5 milyon 800 bin metreküp çamurun temizlenmesi için girişimlerin başlayacağını kaydeden Kurum, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için TOKİ kayıtlarının en kısa zamanda başlayacağını bildirdi.

 

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’yi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, programında ilk olarak Özgecan Anıtı önünde Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve kurum amirleri ile birlikte Fethiye Körfezi’ni inceledi. Burada körfez hakkındaki raporu takdim eden Kayabaş, Bakan Kurum’a temizlik yapılacak bölgeler hakkında bilgiler aktardı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet daha sonra Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı için Çarşı Caddesi’ne geçti. Yol üzerinde vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Kurum, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Sağanak yağışa rağmen açılış organizasyonuna yoğun bir katılım oldu. Cadde üzerinde toplanan binlerce vatandaş bakan ve adaylara sevgi gösterisinde bulundu. Cumhur İttifakı İlçe Teşkilatı yöneticileri ve belediye meclis üyesi adaylarının hazır bulunduğu etkinlik, halkın Cumhur İttifakı’na duyduğu sevgi desteği gözler önüne serdi.

 

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ GELİYOR

Programda açılış konuşmasını AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser yaptı. Ardından yoğun kalabalığa hitap eden Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş, “Bizler belediye işi gönül işi diyerek; dünyanın gözde turizm merkezi Fethiye’nin hizmetkarlığına talip olduk. Çıktığımız bu kutlu yolda halkımızın teveccühü ile zafere ulaşacağımıza ve hizmetlerin en iyisini sunacağımıza olan inancımız tamdır. Muğla ve kıyı bölgesi olan ilçelerimiz gönül belediyeciliği ile tanıştığı zaman turizm 12 aya yayılacak, gelen turistin niteliği artacak, ekmeğini buradan kazanan turizmciler refaha ulaşacak. Fethiye’deki tüm çiftçi arkadaşlarımın sorunlarını biliyorum. Çiftçilerimize her türlü lojistik ve teknik destek sağlanacak. Onların üretimden pazarlamaya her süreçte yanlarında olacağız. Çiftçilerimizle az alandan çok gelir sağlayıp, organik tarımı hayata geçireceğiz. Hep birlikte Fethiye’nin gelişim çağını başlatacağız. Fethiye’ye hak ettiği değeri kazandırmaya hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımıza ilçemize teşrif ettiğinde projelerimizi sunmuştuk. Sayın Bakanımız bize müjdeler vermek için geldiler” dedi.

 

BAKAN KURUM ELİ BOŞ GELMEDİ

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır da kısa birer konuşma yaptı. Alkışlar ve sevgi gösterileri eşliğinde sahneye gelen Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmasında, “Muğla’mız 13 ilçesi, 398 mahallesiyle; tabiatı ve ormanları ile bir tabiat harikası. Müsaadenizle siz Fethiyeli kardeşlerime birkaç müjde vermek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Fethiye programının ardından ilçelerin projeleri hakkında talimat verdiler. Bizlere başkanımızla birlikte sorunları yerinde tespit etmemizi ve bunların çözümü konusunda çalışmaları başlatmamızı istedi. Az önce Fethiye Körfezi’nde incelemelerde bulunduk. Hali içler acısı… Aslında bu manzara bize çok uzak değil. Bunun bir benzerini 1994 yılında milletin hafızalarında çöp, çamur, çukur belediyeciliği olarak kazınmış İstanbul’da gördük. Haliç, Fethiye Körfezi’nden daha kötü durumdaydı. Haliç temizlendi ve bugün içinde balıkların yaşadığı ve insanların etrafında gezip, nefes aldığı bir yer haline geldi. Fethiye Körfezi’ne ilişkin tespitlerimizi yaptık ve tam 250 milyon TL bedelle inşallah başkanımın burada çok güzel bir projesi var. Fethiye Körfezi’ni temizliyoruz. İnşallah 1 Nisan sabahı hem Fethiye hem büyükşehir belediyesi hem de Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak çalışmalara başlıyoruz.  Fethiye Körfezi’ne drenaj kanallarından taşınan çamurla körfezimiz kirleniyor. Yaptığımız bilimsel çalışmalarla bunların tespitini yaptık. Yaklaşık üç sene sürecek bu projeye her türlü maddi ve teknik desteği sağlayıp, temizliği yapacağız. Bunu yapabilmek için 15 noktada analiz çalışmaları yaptık. Burada tam olarak taranması gereken 5 milyon 800 bin metreküp dip çamuru var. Bu çamuru 12 mil açığa taşıyacak şekilde bir proje hazırladık. Bu sayede körfezimiz daha temiz ve sağlıklı bir ekosisteme kavuşacak. Böylelikle su kalitesi ve balık sayısında artış olacak” ifadelerini kullandı.

 

“İller Bankası kanalıyla Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne yurtdışından sağlayacağımız 5 milyon 500 bin TL’lik krediyle birçok çevre projesine destek vereceğiz” diyen Kurum, “Bu krediyi kanalizasyondan atık su tesislerine birçok alanda değerlendireceğiz. Böylelikle Muğla’mızın daha temiz ve sağlıklı olması için bu projeleri hayata geçireceğiz. Yine bu kapsamda Fethiye’deki kanalizasyon ve atık su arıtma tesislerinin iyileştirilmesinde destek vereceğiz. Sit alanlarını birbirine bağlayan yollarda bisiklet ve yürüyüş yolları yapacağız. Muğla genelinde bu çalışmalara başlıyoruz. İzmir’den başlayıp, Antalya’da sona erecek 519 kilometrelik bisiklet yolu için de bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hafta içerisinde Bodrum-Datça yarımadası, Köyceğiz-Dalyan-Fethiye-Kaş arasında bisiklet yolları yapacağız ve oradan gelen bir turistimiz ve vatandaşımız 519 kilometrelik bu yolda huzurla bisiklet yolculuğu yapabilecek” dedi.

 

TOKİ Başkanı’na talimat veren Bakan Kurum, “Fethiye’de zemin artı 2 ve 3’ü geçmeyecek şekilde sosyal konut projemizi hemen başlatalım. Fethiyeli vatandaşlarımızın bundan faydalanabilmesi için TOKİ Başkanımız çalışmalarını sürdürecek. Biz bunları yaparken çevremizi ve doğamızı korumaya özen gösteriyoruz. Sosyal konutlarla ilgili Karaçulha Mahallesi’nde Cuma gününden itibaren talepleri toplamaya başlıyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış kurdelesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, Seydikemer Belediye Başkanı ve Adayı Yakup Otgöz ve diğer katılımcılar birlikte kesti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …