Perşembe , Nisan 25 2024

Bağlıkaya “Yasaklama Kararı Alacağız”

TURSAB genel başkanı Firuz Bağlıkaya, Fethiye’de acenta üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi.TURSAB Batı Akdeniz Fethiye bölgesel yürütme kurulu üyeleriyle buluşan genel başkan Firuz Bağlıkaya BYK’ların en kısa sürede seçime gideceğini tüm arkadaşların aday olabileceğini kesinlikle guruplaşmalara izin verilmeyeceğini söyleyerek ‘’TURSAB 12 senedir yönetmeliksiz yönetiliyor bakanlığa bununla ilgili dosya sunduk’’ dedi.

Fethiye’de  TURSAB Batı Akdeniz Fethiye bölgesel yürütme kurulu üyeleriyle buluşan genel başkan Firuz Bağlıkaya acenta ilgililerinin sorularını da cevaplandırdı. Fethiye DenizAtı Restruantta yaklaşık 200’e yakın acenta sahibi ile buluşan TURSAB genel başkanı Firuz Bağlıkaya bölgesel yürütme kurulları için seçim önerisinde bulundu . TURSAB Batı Akdeniz Fethiye bölgesel yürütme kurulu başkanı Süleyman Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Kaya, genel başkan ve üyelere kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı.

TURSAB genel başkanı Firuz Bağlıkaya,mazbatayı aldığı günden bu yana resmi ziyaretler ve iadeyi ziyaratler yaptığını BYK ları da ziyaret ederek seçim takvimlerini belirlemesini istediğini söyledi.Bağlıkaya ‘’ Sezon başlıyor çok sıkıntılarımız var ama öncelikle evimizi toplamamız gerekiyor.Yönetim değiştiği zaman sistemin yenilenmesi gerekiyor.Yapılması gereken bir çokşey oluyor dolayısıyla onlarla uğraştık.Fethiye’nin seçime katılımından dolayı bize oy versin vermesin çok teşekkür ediyorum.BYK’lar ile ilgili sürekli bizimle irtibatta olan arkadaşlarımız var.Biz sizden- bizden dönemini kapatacağız.Bundan sonra seyehat acentaları birliğinin hem BYK’larına hem de yönetimine her kes aday olabilir.Aday olan herkesi alkışlayacağız.Söz verdiğimiz gibi her yıl mutlaka seçim yapılıyorsa diğer yıl mali genel kurul yapacağız ve üyelerimizle her şeyi paylaşacağız.Seyahat acentalarının bünyesinde iktisadi bir şirket kurduk.Neden kurduk ? Bundan sonraki ticari faliyetlerin tamamı seyehat acentaları birliğinin bilançosunda gözüksün diye.Yani bundan sonra sizin elinize gelen kitapçıklarda yaptığımız tüm ticari aktiviteleri göreceksiniz’’ dedi.

YASAKLAMA KARARI ALACAĞIZ

Bağlıkaya ‘’ Mali kurulda şirket kurulmasıyla ilgili yasaklama kararı alacağız.Diyeceğiz ki seyahat acentaları bünyesi dışında ticari faliyet yapılması genel kurul oyuna tabidir.Her kesin hakkını ve parasını korumak durumundayız.Mesleki yeterlilik kurum belgesi getireceğiz.12 senedir yönetmeliksiz idare ediliyor burası.BYK Başkanımız var ama neye göre seçildiği yok.Dolayısıyla canın isterse seçim yapıyorsun istemezse yapmıyorsun.Bundan sonraki arkadaşlar ve bizler için bunu kontrol altına almak zorundayız.Yepyeni bir seçim sistemi yepyeni bir yapılanma önerdik bakanlığa’’diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …